|
|
||||
|
||||
![]()
Δοκίμασε να βρεις αυτή
Halimeda discoidea που μεγαλώνει στην άμμο και ίσως έχεις πολλές πιθανότητες να βρεις . Πολύ καλή επιλογή είναι το Sea grass αλλά δύσκολο να βρεθεί . Αν τον βράχο τον έχεις βάλει από την σωστή πλευρά του θα σου βγάλει πολλές μακροαλγες . http://www.wetwebmedia.com/maralgae.htm http://www.wetwebmedia.com/ca/volume_3/cav3i3/seagrasses/seagrasses.htm |
|
|||
|
|||
![]()
Γιά δώστε καμμίαιδέα τώρα σέ αυτό το πρόβλημα, θέλω νά αλλάξω τό 2217 πού έχω βιολογικό, καί είμαι μεταξύ EHEIM 2229 WET DRY καί Φίλτρο ¶μμου,
τί νά προτιμήσω? Θυμήζω ότι έχω ένα 2217 μηχανικό-χημικό καί συνέχεια ένα 2217 βιολογικό πού θέλω νά αλλάξω μέ κάτι πιό εξελιγμένο. |
|
|||
|
|||
![]()
Εφόσον μπορείς, φίλτρο άμμου. Θέλει προσοχή στην εγκατάσταση όμως.
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννη φοβάμαι ότι το φίλτρο άμμου δεν μπορεί να σταθεί από μόνο του σε ενυδρείο με τόσο λίγο βράχο. Το φίλτρο άμμου είναι το τελευταίο βήμα πριν την κατάργηση κάθε εξωτερικής βιολογίας και το πέρασμα σε σύστημα berlin (βράχος - υπόστρωμα - σκίμμερ).
Μπορεί το φορτίο να είναι τώρα μικρό αλλά αργότερα άμα προστεθεί άλλο ένα ψάρι ο φίλος μας θα έχει πρόβλημα. (απλά η άποψή μου...) |
|
|||
|
|||
![]()
Ομολογώ ότι δεν το πολυκατάλαβα!
Το φίλτρο άμμου είναι απλά ένα ακόμα βιολογικό φίλτρο. Αντί να βάλει κάτι σε κάνιστρο μπορεί να βάλει φίλτρο άμμου. Και καθόλου π.χ. βράχο να μην είχε το φίλτρο άμμου δεν θα έκανε σωστή δουλειά? Για πολλούς το φίλτρο άμμου είναι ανώτερο από τα εξωτερικά κάνιστρα. Επίσης ο φίλος μας θα μπορούσε να λειτουργήσει το φίλτρο άμμου παράλληλα με το 2217 και σταδιακά να αφαιρούσε υλικό από το 2217 (πάντα προσέχοντας τις τιμές του) έτσι ώστε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να καταργούσε τελείως το 2217. Θάνο θα σε παρακαλούσα (πολύ όμως) να κάνεις μια παρουσίαση του ενυδρείου σου. Θέλω και δω οι φίλοι μας να θαυμάσουν το καλύτερο ενυδρείο (για μένα) στην Ελλάδα!!! Περιμένουμε….
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννο, εμπειρικά μιλάω μόνο και όπως ξέρεις σε αυτά τα πράγματα τίποτα δεν είναι απόλυτο, σχολές υπάρχουν πολλές, και συνεχώς βλέπουμε αποτελέσματα που μας εκπλήσσουν και μας προβληματίζουν.
Αλλά με τόσο λίγο βράχο που βλέπω στην φωτογραφία, δεν θα τολμούσα να "παίξω" με την βιολογία. Αυτή η εικόνα με φοβίζει και το ενυδρείο βρίσκεται μάλλον "στη κόψη του ξυραφιού"... Η μετάβαση που προτείνεις είναι η καλύτερη λύση βεβαίως, αλλά γιατί να πάρει ένα μεγάλο (ΙΜΗΟ πάντα) ρίσκο, και να μην φροντίσει πρώτα να αυξήσει σημαντικά την ποσότητα του βράχου ; Δίνει μία προτεραιότητα στην αισθητική ο φίλος μας, που είναι απόλυτα σεβαστό, αλλά αν δεν εξασφαλίσει ουσιαστική βιολογία πρώτα, θα θρηνεί θύματα αργότερα όταν θα προσπαθήσει να αυξήσει τον πληθυσμό. |
|
|||
|
|||
![]()
αγαπητοί φίλοι ευχαριστώ γιά τήν βοήθεια, αποφάσησα πρός τό παρόν νά μήν βάλω φίλτρο άμμου, λόγω τής πολυπλοκότητας τής εγκατάστασης, δηλ. ταύ στό 2217 παράληλα τό άμμου μέ βάνα γιά έλεγχο ροής, άσε πού δέν υπάρχει καί χώρος.
παραμένω μέ τά δύο 2217 συμπληρώνω βράχο, τώρα έχω 20 κιλά, καί βλέπουμε. θάνο περιμένουμε παρουσίαση τού ενυδρείου σου καί αρκετές φωτό!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 23-10-06 στις 05:00 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Περί χρυσόψαρων* | newfish | Χρυσόψαρα | 1 | 15-08-03 19:54 |