Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Φυτεμένα Ενυδρεία > Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά

Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 03-10-06, 08:51
Το avatar του χρήστη leonm
leonm Ο χρήστης leonm δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 04-08-2004
Περιοχή: Χανιά
Μηνύματα: 814
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lsourtzo
εγώ έχω βάλει τα ξύλα εδώ και 5 μήνες και ακόμα το νερό παίρνει χρώμα ...
και να φανταστείς ότι είχα πλύνει το ξύλο πάρα πολύ καλά ... απλά επειδή ήταν μεγάλο δεν το είχα βράσει ... ( μάλλον αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο .. )
Η λίγο προς το καφέ θολούρα μπορεί να είναι απο ξύλο όμως δεν με απασχολεί αυτή τόσο.Αυτή που με ενδιαφέρει είναι η άσπρη.Ακόμη δεν είναι τόσο έντονη όσο κάποιες φωτογραφίες που έχω δει από bacterial bloum, απλά το νερό χάνει τη διάυγεια του και αυτό συμβαινει 1-2 μήνες τώρα.
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 03-10-06, 11:07
profitia Ο χρήστης profitia δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 08-07-2004
Περιοχή: Αθήνα, Βύρωνας
Μηνύματα: 161
Προεπιλογή

Μήπως έχεις κάποιο υπόστρωμα; Κάποια υποστρώματα του εμπορίου (της Tetra που το έχω δοκιμάσει σίγουρα) αφήνουν αυτή τη θολούρα που λες στην παραμικρή ανατάραξη.

Αν το νερό έχει πολλές μικροφυσαλίδες οξυγόνου πάλι, ενδέχεται να δημιουργηθεί το φαινόμενο, το οποίο όμως σε καμμιά περίπτωση δεν διαρκεί τόσο.

Βεβαίως τα υπεροξυγονωμένα νερά είναι ένας παράγοντας που θα ευνοήσει το bacterial bloom. Θα αυξηθούν δηλαδή τα βακτήρια τόσο ώστε να καταναλώσουν τα νιτρικά της δεξαμενής σου. Θα σου πρότεινα να μετρήσεις νιτρικά αμέσως μετά την αλλαγή νερού και ξανά σε 2-3 μέρες. Με τη σύγκριση των αποτελεσμάτων ίσως μπορέσουμε να φτάσουμε σε κάποιο συμπέρασμα.
__________________
Μπάμπης

Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 03-10-06, 11:39
Το avatar του χρήστη leonm
leonm Ο χρήστης leonm δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 04-08-2004
Περιοχή: Χανιά
Μηνύματα: 814
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από profitia
Μήπως έχεις κάποιο υπόστρωμα; Κάποια υποστρώματα του εμπορίου (της Tetra που το έχω δοκιμάσει σίγουρα) αφήνουν αυτή τη θολούρα που λες στην παραμικρή ανατάραξη.

Αν το νερό έχει πολλές μικροφυσαλίδες οξυγόνου πάλι, ενδέχεται να δημιουργηθεί το φαινόμενο, το οποίο όμως σε καμμιά περίπτωση δεν διαρκεί τόσο.

Βεβαίως τα υπεροξυγονωμένα νερά είναι ένας παράγοντας που θα ευνοήσει το bacterial bloom. Θα αυξηθούν δηλαδή τα βακτήρια τόσο ώστε να καταναλώσουν τα νιτρικά της δεξαμενής σου. Θα σου πρότεινα να μετρήσεις νιτρικά αμέσως μετά την αλλαγή νερού και ξανά σε 2-3 μέρες. Με τη σύγκριση των αποτελεσμάτων ίσως μπορέσουμε να φτάσουμε σε κάποιο συμπέρασμα.
Υπόστρωμα δεν έχω, σε κάποια σημεία είναι άμμος και σε άλλα λεπτόκοκκο χαλίκι.
Υπεροξυγόνοση πάλι δεν νομίζω-υπάρχει απλώς μια μικρή ανατάραξη στην επιφάνεια για να μην έχω μεγάλες απώλειες σε CO2.
Υπάρχει αρκετή μπίγλα που την άφηνα γιατί κάτω απ το γρασίδι δεν φαινόταν όμως τελευταία προσπαθω να την καθαρίζω όσο μπορώ γιατι μου δημιουργεί πρόβλημα στην ΚΗ.
Αλλαγή κάνω καθε εβδομάδα γύρω στα 180 λίτρα.
Τα νιτρικά είναι 5-10 με 3-4 τεστ την εβδομάδα (προσθέτω Ν όταν είναι στο 5).
Μετά την αλλαγή νερού το νερό ήταν καθαρό για 1-2 μέρες και μετά άρχιζε να εμφανίζετε η άσπρη θολούρα (ξαναλέω δεν είναι πολύ έντονη).Μάλιστα το πρωί το νερό ήταν συνήθως καθαρό και μετά από 5-6 ώρες που άναβαν τα φώτα αρχιζε να εμφανίζετε.Προχθές ήταν η πρώτη φορά που αμέσως μετά την αλλαγή (σε 2-3 ώρες) εμφανίστηκε αρκετά έντονη χωρίς να έχω προσθέσει κάποιο λίπασμα (γι αυτό και άνοιξα το post)
Δεν ξέρω ακόμη αν μπορεί να έχει σχέση αλλα για Κ βάζω θειοθειικό κάλιο (τα υπόλοιπα είναι της σεκεμ)
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 03-10-06, 13:42
profitia Ο χρήστης profitia δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 08-07-2004
Περιοχή: Αθήνα, Βύρωνας
Μηνύματα: 161
Προεπιλογή

Αν μιλούσαμε για θαλασσινό θα σου έλεγα κατευθείαν για κατακρήμνιση ασβεστίου, στου γλυκού νερού τώρα μπορεί να συμβεί αυτό σε περιορισμένο βαθμό όταν σε σχετικά σκληρό νερό επέλθει μια χημική δυσαναλογία.

http://www.thetropicaltank.co.uk/cloudywt.htm

Τώρα με τη δική σου σκληρότητα τη να πω;
Προφανώς κάποιο χημικό ή κάποιος συνδιασμός χημικών φταίει. Στη θέση σου θα δοκίμαζα να ρίχνω τα λιπάσματα μου με διαφορά μιας ημέρας, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσω την πιθανότητα αλληλεπίδρασης κάποιων στοιχείων.
__________________
Μπάμπης

Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 03-10-06, 18:05
Το avatar του χρήστη leonm
leonm Ο χρήστης leonm δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 04-08-2004
Περιοχή: Χανιά
Μηνύματα: 814
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από profitia
Αν μιλούσαμε για θαλασσινό θα σου έλεγα κατευθείαν για κατακρήμνιση ασβεστίου, στου γλυκού νερού τώρα μπορεί να συμβεί αυτό σε περιορισμένο βαθμό όταν σε σχετικά σκληρό νερό επέλθει μια χημική δυσαναλογία.

http://www.thetropicaltank.co.uk/cloudywt.htm

Τώρα με τη δική σου σκληρότητα τη να πω;
Προφανώς κάποιο χημικό ή κάποιος συνδιασμός χημικών φταίει. Στη θέση σου θα δοκίμαζα να ρίχνω τα λιπάσματα μου με διαφορά μιας ημέρας, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσω την πιθανότητα αλληλεπίδρασης κάποιων στοιχείων.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Αυτό που σκέφτομε να κάνω είναι για μερικές μέρες να βάζω μόνο Κ ή flourish για να δω κατ αρχην πως θα πάει(είχα δοκιμάσει κάτι τέτοιο και παλιότερα αλλά δεν είχα βγάλει κάποιο συμπερασμα...)
Σήμερα πάντως είναι καθαρό το νερό (αλλαγή την Κυριακή και θολο Κυριακή-Δευτέρα)
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 03-10-06, 18:53
pet Ο χρήστης pet δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 01-05-2006
Περιοχή: ιλίσια
Μηνύματα: 196
Προεπιλογή

Μήπως ρίχνεις στα ψαράκια σου φρούτα? Το παθαίνω αυτό από τη μπανάνα κυρίως και το σταφύλι... μέσα σε λίγη ώρα ασπρίζει το νερό. Γίνεται χειρότερο με την προσθήκη λιπασματος.
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 03-10-06, 19:19
Το avatar του χρήστη leonm
leonm Ο χρήστης leonm δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 04-08-2004
Περιοχή: Χανιά
Μηνύματα: 814
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pet
Μήπως ρίχνεις στα ψαράκια σου φρούτα? Το παθαίνω αυτό από τη μπανάνα κυρίως και το σταφύλι... μέσα σε λίγη ώρα ασπρίζει το νερό. Γίνεται χειρότερο με την προσθήκη λιπασματος.
Οχι .Μόνο απ τις τροφές της tropical και αφού πρώτα περαστούν από διχτάκι-σιτα για να καθαρίσουν απ τα υπολείματα-σκόνη για να μην επιβαρύνετε χωρίς λόγο το νερό του ενυδρείου.
Κάτι με τη χημεία του νερού πρέπει να είναι αλλά τώρα τι ακριβώς
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Θα παίξω κανένα Τζόκερ μου φαίνεται..... Dimopoulos_d Malawi 3 23-03-06 17:03
Άνοδος σκληρότητας νερού newfish Γλυκό νερό - Γενικά 0 22-12-02 19:25
Betta Splendens σε 15λίτρο ενυδρείο newfish Bettas 0 22-12-02 19:06
ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΨΑΡΙΑ (με αμμωνία) Tolis Γλυκό νερό - Γενικά 0 14-12-02 02:55

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 03:59.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,30038 seconds with 13 queries