|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αμμωνία ??? Η αμμωνία προκαλεί θολούρα ... άσπρη ... Μήπως μέσα στο ενυδρείο σου έχεις ξύλο ??? Αν ναι το ξύλο ( ιδίως όταν είναι καινούργιο ) προκαλεί θολούρα ... καφέ ... Δώσε παραπάνω πληροφορίες ... Τι φυτά έχεις μέσα ... CO2 ??? Φίλτρο ??? μπορεί να είναι και bacterial bloum … (νομίζω έτσι λέγετε ... ένα search θα σου λύσει την απορία . ) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lsourtzo : 03-10-06 στις 00:08 |
|
||||
|
||||
![]()
Αμμωνία δεν υπάρχει (είναι στο 0) και ξύλο καινούριο έχει να μπει πολλούς μήνες.Για bacterial bloum σκέφτηκα στην αρχή όμως το ενυδρείο είναι στρωμένο 1,5 χρόνο τώρα και οι μετρήσεις είναι οκ
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και να φανταστείς ότι είχα πλύνει το ξύλο πάρα πολύ καλά ... απλά επειδή ήταν μεγάλο δεν το είχα βράσει ... ( μάλλον αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο .. ) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Μήπως έχεις κάποιο υπόστρωμα; Κάποια υποστρώματα του εμπορίου (της Tetra που το έχω δοκιμάσει σίγουρα) αφήνουν αυτή τη θολούρα που λες στην παραμικρή ανατάραξη.
Αν το νερό έχει πολλές μικροφυσαλίδες οξυγόνου πάλι, ενδέχεται να δημιουργηθεί το φαινόμενο, το οποίο όμως σε καμμιά περίπτωση δεν διαρκεί τόσο. Βεβαίως τα υπεροξυγονωμένα νερά είναι ένας παράγοντας που θα ευνοήσει το bacterial bloom. Θα αυξηθούν δηλαδή τα βακτήρια τόσο ώστε να καταναλώσουν τα νιτρικά της δεξαμενής σου. Θα σου πρότεινα να μετρήσεις νιτρικά αμέσως μετά την αλλαγή νερού και ξανά σε 2-3 μέρες. Με τη σύγκριση των αποτελεσμάτων ίσως μπορέσουμε να φτάσουμε σε κάποιο συμπέρασμα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Υπεροξυγόνοση πάλι δεν νομίζω-υπάρχει απλώς μια μικρή ανατάραξη στην επιφάνεια για να μην έχω μεγάλες απώλειες σε CO2. Υπάρχει αρκετή μπίγλα που την άφηνα γιατί κάτω απ το γρασίδι δεν φαινόταν όμως τελευταία προσπαθω να την καθαρίζω όσο μπορώ γιατι μου δημιουργεί πρόβλημα στην ΚΗ. Αλλαγή κάνω καθε εβδομάδα γύρω στα 180 λίτρα. Τα νιτρικά είναι 5-10 με 3-4 τεστ την εβδομάδα (προσθέτω Ν όταν είναι στο 5). Μετά την αλλαγή νερού το νερό ήταν καθαρό για 1-2 μέρες και μετά άρχιζε να εμφανίζετε η άσπρη θολούρα (ξαναλέω δεν είναι πολύ έντονη).Μάλιστα το πρωί το νερό ήταν συνήθως καθαρό και μετά από 5-6 ώρες που άναβαν τα φώτα αρχιζε να εμφανίζετε.Προχθές ήταν η πρώτη φορά που αμέσως μετά την αλλαγή (σε 2-3 ώρες) εμφανίστηκε αρκετά έντονη χωρίς να έχω προσθέσει κάποιο λίπασμα (γι αυτό και άνοιξα το post) Δεν ξέρω ακόμη αν μπορεί να έχει σχέση αλλα για Κ βάζω θειοθειικό κάλιο (τα υπόλοιπα είναι της σεκεμ) |
|
|||
|
|||
![]()
Αν μιλούσαμε για θαλασσινό θα σου έλεγα κατευθείαν για κατακρήμνιση ασβεστίου, στου γλυκού νερού τώρα μπορεί να συμβεί αυτό σε περιορισμένο βαθμό όταν σε σχετικά σκληρό νερό επέλθει μια χημική δυσαναλογία.
http://www.thetropicaltank.co.uk/cloudywt.htm Τώρα με τη δική σου σκληρότητα τη να πω; Προφανώς κάποιο χημικό ή κάποιος συνδιασμός χημικών φταίει. Στη θέση σου θα δοκίμαζα να ρίχνω τα λιπάσματα μου με διαφορά μιας ημέρας, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσω την πιθανότητα αλληλεπίδρασης κάποιων στοιχείων. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θα παίξω κανένα Τζόκερ μου φαίνεται..... | Dimopoulos_d | Malawi | 3 | 23-03-06 17:03 |
Άνοδος σκληρότητας νερού | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 22-12-02 19:25 |
Betta Splendens σε 15λίτρο ενυδρείο | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:06 |
ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΨΑΡΙΑ (με αμμωνία) | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 14-12-02 02:55 |