|
|
||||
|
||||
![]()
Με το ammonia remover δεν μπορεις να ξερεις αν τελικά έχεις αμμωνια ή όχι.
(Το τεστ δειχνει οτι εχεις ακομα και αν ειναι δεσμευμένη.) Αλλαγές νερού κάνουμε κάθε εβδομαδα, και σε φρέσκο ενυδρείο, στην αρχή και συχνότερα. Οταν εχουμε βαλει φαρμακο, αναπληρωνουμε το φαρμακο που αναλογει στα λιτρα της αλλαγής. Το ick θελει απλά το χρόνο του. 10 μερες απο την εναρξη της θεραπείας. Σε τι θερμοκρασια ειναι το ενυδρείο είπαμε? Απο το ενα φάρμακο στο άλλο πως πηγες? Με αλλαγή νερού? Με άνθρακα? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 02-10-06 στις 10:24 |
|
||||
|
||||
![]()
Οκ αυτο για το τεστ δεν το ηξερα, σε ευχαριστω.
Η πρωτη αλλαγη εγινε στις 10 μερες περιπου, και οταν ειχα ηδη το προβλημα με το ικ. Ειχα ξεκινησει την θεραπεια με costapur , η οποια δεν απεφερε κανενα αποτελεσμα μεσα στις 4 μερες που επρεπε να ριξω τη δευτερη δοση. Αφου εκανα μεσα σε 4 ωρες 50-60% αλλαγη νερου (επι 2 φορες), κυριως για να φυγει το παλιο φαρμακο εβαλα το καινουργιο. Χρονο για να βαλω ανθρακα δεν ειχα. Η θερμοκρασια ειναι σταθερα στους 30. Το σιγουρο ειναι πως βιαστηκα να βαλω νεα ψαρια μεσα, αφου ουσιαστικα αυτα που εχασα ειναι ολα τα καινουργια, συν τους 2 παλιους μου κλοουν που απο οσο ξερω ειναι γενικα ευαισθητα στο οκ ψαρια. Το προβλημα παντως δημιουργηθηκε μολις μπηκαν οι 2 γαιοφαγοι, που σε λιγες ωρες εδειξαν σημαδια ικ, και πεθαναν μεσα σε 48 ωρες.
|
||||
|
||||
![]()
Αν και το ick απο μονο του σπανιως ειναι θανατηφόρο, στη δικη σου περιπτωση μαλλον ειναι ο συνδιασμός.
Πολλα ψαρια με τη μια, φρεσκο ενυδρειο, αμα σου ξεφυγε και λιγο το νερο στην θερμοκρασια στη προσαρμογή/αλλαγή/μεταφορά, δεν θέλει και πολυ. Απο μόνο του το ick δεν ειναι θανατηφόρο, σε ενα εξασθενημένο ψάρι όμως μπορεί να αποβεί θανατηφόρο. Βεβαιωσου οιτ εχεις αρκετή ανατάραξη στην επιφάνεια ή και προσθεσε αεραντία οσο κανεις θεραπεια. 30 βαθμοι + φαρμακα μειώνουν πολυ το επίπεδο του διαλυμενου οξυγόνου. Επιπλέον, το ick κολλαει και στα βράγχια μειώνοντας την δυνατότητα σωστής αναπνοής. |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι εχεις δικιο, ηταν κοκτειλ απο πολλα η αιτια. Βαζω αερα και απο τα 2 φιλτρα.
|
||||
|
||||
![]()
Μια απορια, αν τελειωσει-που τελειωνει, αυριο η θεραπεια, μια και υποτιθεται πως αυριο βραδυ πρεπει να κανω 25% αλλαγη νερου και να βαλω activated carbon,και εγω δω πως εχω ακομα ασπρα στιγματα στα ψαρια, τι κανω τοτε ???
|
||||
|
||||
![]()
Αν και δεν εχω προχειρες τις οδηγιες του φαρμάκου, αν υπάρχουν ακόμα στίγματα απο ick δεν πρεπει να απομακρυνθει το φάρμακο γιατί θα υποτροπιάσει ΣΙΓΟΥΡΑ. (το ick ειναι απροσβλητο οσο ειναι πανω στο ψαρι..)
Ειτε συνεχιζεις με νεό κύκλο, είτε βάζεις αλάτι για τη συνέχεια. Παρόλα αυτά, μήπως, λέω μήπως ΔΕΝ ειναι ick αλλά Velvet? http://freshaquarium.about.com/cs/disease/p/velvet.htm Καμμιά φωτό θα βοηθούσε. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|