|
|
||||
|
||||
![]()
Αν κατάφερνες να δώσεις τα χρυσόψαρά σου κάπου και να κρατήσεις μόνο το ένα για να στρώσει το φίλτρο σου ομαλά θα ήταν ότι καλύτερο. Διαφορετικά φοβάμαι πως εκτός από απώλειες θα έχεις παράλληλα και ασθένειες και θα θες να κάνεις κάποια αγωγή που θα δυσχεράνει τη διαδικασία στρωσίματος. Είμαι παθούσα, όταν αγνοώντας τι πρέπει να κάνω, είχα τέσσερα χρυσόψαρα σε 96λιτρο ενυδρείο με πολύ δυσάρεστες συνέπειες. Οι γυάλες είναι δυστυχώς ημίμετρα...
|
||||
|
||||
![]()
Οι γυαλες ειναι μονο για κακτους ...εν τη προκειμένη υποθέσει.
Δεν εχω να τα φιλοξενησουν καπου Blanch, τα εβαλα στο 60αρι. Στο petshop αληθεια μου ειπανε σε 60 lt χωρανε... ως και 10 ανετα!!! Να παω να διαλεξω 5-6-7 ακομη; ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ετσι,ειναι..παντου και σε ολες τις δουλειες υπαρχουν παντα και οι ανοητοι,και απαραδεκτοι επαγγελματιες.....ΕΔΩ ΜΕΣΑ ομως ο αγνος χομπιστας εχει βρει ενα αληθινο βημα οπου μπορει να εκφραστει ελευθερα και δημοσια,και να εκθεσει εναν κακο επαγγελματια....πω,πω,πω..πως τα λεω ετσι ρε παιδακι μου......
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλή επιτυχία angela! Ενημέρωνέ μας για τις μετρήσεις σου και εύχομαι σύντομα να αποκτήσεις μεγαλύτερο ενυδρείο για να φιλοξενείς τα χρυσόψαρά σου!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα
![]() Οι μετρησεις σε Ν3/Ν4 ειναι σταθερα στο 0.50. Μετραω δυο ωρες μετα την αλλαγη νερου 20%. Αλλαγη κανω καθε μερα απο φοβο μην μου παθουν κατι. Η θερμοκρασια ειναι 24-25ο C. Τα ψαρια δειχνουν μια χαρα, παιζουν στα φυτα και στις φυσαλιδες, κυνηγιουνται, ψαχνουν στο χαλικακι για τροφη. Χτες ταισα λιγο παραπανω και πηγε στο 1. Τα ψαρακια ανεβαιναν περισσοτερο στην επιφανεια και δειχναν καπως στρεσαρισμενα. Σημανε συναγερμος! Αλλαξα το 30% και αμεσως ηρεμησαν. Δεν εχω μετρησει ακομη αλλο απο αμμωνια. Θα ηθελα να ρωτησω αν οι καθημερινες αλλαγες του 20% καταστρεφουν τις αποικιες βακτηριδιων που πανε να δημιουργηθουν και ποτε θα πρεπει να κανω το επομενο τεστ για νιτρωδη. Εχουν περασει 4 ημερες απο την εισαγωγη του πρωτου ψαριου στο ενυδρειο. |
|
|||
|
|||
![]()
Οσο περισσότερες αλλαγές κάνεις, τόσο περισσότερο θα αργήσει να τελειώσει το στρώσιμο αλλα και τόσο λιγότερο ταλαιπωρούνται τα ψάρια σου.
|
|
||||
|
||||
![]()
Έχω να πω ότι η ¶ντζελα είναι παράδειγμα προς μίμηση!
Εύγε! Πολύ καλή μαθήτρια!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οσο υπαρχει αμμωνια, εστω και γυρω στο 0,5ppm η αναπτυξη της αποικιας θα γίνει κανονικά. Μπορει η αποικια να είναι μικρή στην αρχή, και να μην μπορει να ανταποκριθει γρήγορα σε πιθανή μεταβολή (προσθήκη μεγαλων ψαριών) σε σχεση με ενυδρείο στρωμενο με αμμωνία, αλλα απο πλευράς χρόνου θα κανει ακριβώς το ιδιο. Καπου μεταξυ 25 και 32 ημέρες. |
|
|||
|
|||
![]()
Καταρχήν καλωσόρισες στο φόρουμ!
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω για το καλωσορισμα και την απαντηση. Μαλλον φτανουν οι μερες δλδ, μεθαυριο θα παρω να κανω την πρωτη μετρηση για νιτρωδη. Η αμμωνια ειναι ελεγχομενη, τα ψαρακια δειχνουν μια χαρα αλλα νομιζω... πεινασμενα. Το blackmoor ξεθαρρεψε μπρος στην πεινα του και αρπαξε το μουλιασμενο φλεικς απο το χερι μου. Τα κακα τους ειναι με φουσκαλιτσες αλλα no no no
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
στρωσιμο με απιονισμενο η δικτιου? | ikapa | Δίσκοι | 5 | 03-09-06 15:32 |
Στρωσιμο με οδηγιες pet shop | Trelamenos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 22 | 20-07-06 08:21 |
Στρωσιμο και μερικες αποριες | Emmanuela | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 20-12-04 14:42 |