|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DJK : 14-09-06 στις 14:51 |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα σε όλους!
Φίλε Dimmy,το ενυδρείο που έχω είναι με το κουτί κολλημένο εσωτερικά στο ενυδρείο με σιλικόνη και έχει μέσα το θερμοστάτη,το βιολογικό φίλτρο και την αντλία.θα με βόλευε να το ξεκολλήσω ώστε να κερδίσω και χώρο,αλλά πως και που θα τα βάλω μετά??? Δεν θέλω αυτή τη στιγμή να επιβαρυνθώ πολύ οικονομικά,δεν έχω τη δυνατότητα... ![]() ![]() Όσον αφορά την άμμο,είναι χαλικάκι ψιλό τελικά.1 σακούλα άσπρο και 2 σακουλάκια γαιώδες ("ασπρόμαυρη"),πάνω από το χώμα της JBL,ώστε να το καλύπτει αρκετα. Σήμερα θα ρίξω αμμωνία και βακτηρίδια γιατί δεν μπορώ να είμαι καθημερινά στο σπίτι να το προσέχω οπότε να το έχω από κοντά το Σαββ/κο και από βδομάδα να το παρατηρώ σχεδόν καθημερινά. Α,και κάτι τελευταίο...σκέφτομαι ΑΝ γίνεται (που δε νομίζω) να βάλω το ενυδρείο πάνω από ένα θερμοσυσσωρευτή και ενδιάμεσα να βάλω μια βάση με ύψος περίπου 40cm και ξύλο θαλάσσης που είναι κάπως "μονωτικό" για τη ζέστη.Θα έχω πρόβλημα λογικά λέτε ή θα καταφέρω με τη ρύθμιση του θερμοστάτη να ισορροπίσω την κατάσταση?? |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε μου αυτό με τον θερμοσυσωρευτή μάλλον πρόβλημα θα σου δημιουργήσει. Δεν ξέρω αλλά πιστεύω οτι θα έχεις υπερθέρμανση στο ενυδρείο και έλειψη θέρμανσης στο χώρο μια και θα κλέβει την θερμοκρασία η κάλυψη του θερμοσυσωρευτή με το ενυδρείο.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
δε με νοιάζει τόσο για το ότι θα χάνω σε θερμότητα,με νοιάζει μήπως δω μπουρμπουλίθρες στο ενυδρείο μου και δεν είναι από οξυγόνο ή CO2,αλλά από βρασμό!!! Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα χώρου που θέλει μελέτη... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα!
Λοιπόν, σου είπα να βγάλεις το φιλτροκούτι γιατί ξεκολλάει πολύ εύκολα κ μπορεί καμια μέρα να σου μείνει στο χέρι. Αν το αφήσεις μέσα, πρόσεχε πολύ τις κινήσεις σου με αυτό το κουτί. [Δεν είναι απαραίτητο όι θα ξεκολλήσει κ το δικό σου..] Απλά 'έχε το νου σου' κ αν καμια μέρα γίνει το κακό (χτύπα ξήλο!) τρέξε να πάρεις ένα άλλο φίλτρο. Το ενυδρείο σου το έχεις γεμίσει με νερό ή όχι ακόμα? Αν όχι κ αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου σκέψου κ τη λύση του φίλτρου Αμβούργου http://www.tsamisaquarium.com/Selide...a/filters5.htm. Για τον θερμοσυσωρευτή...δεν ξέρω αν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα...αλλά αφού δεν είμαστε σίγουροι...καλύτερα μη το βάλεις εκεί ![]() Τέλος, έχεις κάποιον γνωστό σου με ενυδρείο στρωμένο? Αν έχεις, μπορείς να πάρεις βακτηρίδια από αυτόν κ να μπολιάσεις το φίλτρο σου (κ έτσι να παρακάμψεις όλη αυτή τη διαδικασία του στρωσίματος).
|
|||
|
|||
![]()
Μάλλον θα το αφήσω ως έχει και αν (χτυπα ξύλο
![]() Όσο για τα βακτηρίδια από άλλο ενυδρείο δεν έχω κάποιον... Έλεγα μήπως πάω στο Σύλλογο να πάρω ![]() ![]() Αν είναι κανείς κοντά σε Γλυφάδα ή Ηλιούπολη και μπορεί να διαθέσει λίγο χρόνο να βοηθήσει ένα φτωχό πλην τίμιο άνθρωπο που προσπαθεί να φέρει στα ίσια ένα ταπεινό ενυδρείο... ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
δεν υπαρχει κανενα προβλημα για 1-2 ωρες.
τα βακτηριδια της οποιας Jbl μπροστα στην ετοιμη βιολογια απο στρωμενο ενυδρειο ειναι απλα τρίχες... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Betta Splendens σε 15λίτρο ενυδρείο | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:06 |