Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 14-09-06, 14:48
Το avatar του χρήστη DJK
DJK Ο χρήστης DJK δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Νέο Ψυχικό
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην DJK
Προεπιλογή

Παράθεση:
Και κάτι τελευταίο:Εχθές έβαλα στο ενυδρείο 5kg είδικό χώμα για τι ενυδρείο,και από πάνω έστρωσα άμμο (όχι την ψιλή) και ανακάτεψα την άσπρη με την "ασπρόμαυρη" (συγνώμη για την ορολογία ).Υπάρχει πρόβλημα με αυτό?
Αν σαν χώμα εννοείς το JBL Aquabasis plus είναι μια χαρά λίπασμα για φυτά. Δεν ξέρω βέβαια αν για <άμμο (όχι την ψιλή)> εννοείς χοντρή άμμο ή χαλίκι, με έχεις μπερδέψει με αυτό. Όπως και να έχει πρέπει να βάλεις αρκετό πάνω από το λίπασμα (4-5 cm) για να μην αναμιχθεί το λίπασμα με το νερό και να προσέχεις να μην ρίξεις νερό από πάνω με πίεση για τον ίδιο λόγο. Όταν είναι να βάλεις το νερό βάλε ένα πιάτο και ρίξε το νερό πάνω σε αυτό.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DJK : 14-09-06 στις 14:51
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-09-06, 06:40
spetzouras Ο χρήστης spetzouras δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Καλημέρα σε όλους!

Φίλε Dimmy,το ενυδρείο που έχω είναι με το κουτί κολλημένο εσωτερικά στο ενυδρείο με σιλικόνη και έχει μέσα το θερμοστάτη,το βιολογικό φίλτρο και την αντλία.θα με βόλευε να το ξεκολλήσω ώστε να κερδίσω και χώρο,αλλά πως και που θα τα βάλω μετά???
Δεν θέλω αυτή τη στιγμή να επιβαρυνθώ πολύ οικονομικά,δεν έχω τη δυνατότητα...

Όσον αφορά την άμμο,είναι χαλικάκι ψιλό τελικά.1 σακούλα άσπρο και 2 σακουλάκια γαιώδες ("ασπρόμαυρη"),πάνω από το χώμα της JBL,ώστε να το καλύπτει αρκετα.

Σήμερα θα ρίξω αμμωνία και βακτηρίδια γιατί δεν μπορώ να είμαι καθημερινά στο σπίτι να το προσέχω οπότε να το έχω από κοντά το Σαββ/κο και από βδομάδα να το παρατηρώ σχεδόν καθημερινά.

Α,και κάτι τελευταίο...σκέφτομαι ΑΝ γίνεται (που δε νομίζω) να βάλω το ενυδρείο πάνω από ένα θερμοσυσσωρευτή και ενδιάμεσα να βάλω μια βάση με ύψος περίπου 40cm και ξύλο θαλάσσης που είναι κάπως "μονωτικό" για τη ζέστη.Θα έχω πρόβλημα λογικά λέτε ή θα καταφέρω με τη ρύθμιση του θερμοστάτη να ισορροπίσω την κατάσταση??
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-09-06, 07:28
Το avatar του χρήστη PascM
PascM Ο χρήστης PascM δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: 127.0.0.1
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην PascM Send a message via Skype™ to PascM
Προεπιλογή

Φίλε μου αυτό με τον θερμοσυσωρευτή μάλλον πρόβλημα θα σου δημιουργήσει. Δεν ξέρω αλλά πιστεύω οτι θα έχεις υπερθέρμανση στο ενυδρείο και έλειψη θέρμανσης στο χώρο μια και θα κλέβει την θερμοκρασία η κάλυψη του θερμοσυσωρευτή με το ενυδρείο.

...τώρα το έχω ρίξει στην κατασκευή site και την φιλοξενία Go ZEN Host
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-09-06, 07:41
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PascM
Φίλε μου αυτό με τον θερμοσυσωρευτή μάλλον πρόβλημα θα σου δημιουργήσει. Δεν ξέρω αλλά πιστεύω οτι θα έχεις υπερθέρμανση στο ενυδρείο και έλειψη θέρμανσης στο χώρο μια και θα κλέβει την θερμοκρασία η κάλυψη του θερμοσυσωρευτή με το ενυδρείο.
και εγώ κάπως έτσι το βλέπω...
δε με νοιάζει τόσο για το ότι θα χάνω σε θερμότητα,με νοιάζει μήπως δω μπουρμπουλίθρες στο ενυδρείο μου και δεν είναι από οξυγόνο ή CO2,αλλά από βρασμό!!!

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα χώρου που θέλει μελέτη...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-09-06, 10:44
Το avatar του χρήστη DimmyF
DimmyF Ο χρήστης DimmyF δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αγ. Δημήτριος - Αθήνα / ΠΑΤΡΑ
Προεπιλογή

Καλημέρα!
Λοιπόν, σου είπα να βγάλεις το φιλτροκούτι γιατί ξεκολλάει πολύ εύκολα κ μπορεί καμια μέρα να σου μείνει στο χέρι.
Αν το αφήσεις μέσα, πρόσεχε πολύ τις κινήσεις σου με αυτό το κουτί. [Δεν είναι απαραίτητο όι θα ξεκολλήσει κ το δικό σου..]
Απλά 'έχε το νου σου' κ αν καμια μέρα γίνει το κακό (χτύπα ξήλο!) τρέξε να πάρεις ένα άλλο φίλτρο.
Το ενυδρείο σου το έχεις γεμίσει με νερό ή όχι ακόμα? Αν όχι κ αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου σκέψου κ τη λύση του φίλτρου Αμβούργου http://www.tsamisaquarium.com/Selide...a/filters5.htm.
Για τον θερμοσυσωρευτή...δεν ξέρω αν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα...αλλά αφού δεν είμαστε σίγουροι...καλύτερα μη το βάλεις εκεί
Τέλος, έχεις κάποιον γνωστό σου με ενυδρείο στρωμένο?
Αν έχεις, μπορείς να πάρεις βακτηρίδια από αυτόν κ να μπολιάσεις το φίλτρο σου (κ έτσι να παρακάμψεις όλη αυτή τη διαδικασία του στρωσίματος).
Παλιά 15-09-06, 11:24
Member

Προεπιλογή

Μάλλον θα το αφήσω ως έχει και αν (χτυπα ξύλο ) γίνει κάτι το αλάζω...

Όσο για τα βακτηρίδια από άλλο ενυδρείο δεν έχω κάποιον...
Έλεγα μήπως πάω στο Σύλλογο να πάρω ,αλλά δεν ξέρω αν αντέξουν τη μεταφορά...(1 ώρα περίπου).

Αν είναι κανείς κοντά σε Γλυφάδα ή Ηλιούπολη και μπορεί να διαθέσει λίγο χρόνο να βοηθήσει ένα φτωχό πλην τίμιο άνθρωπο που προσπαθεί να φέρει στα ίσια ένα ταπεινό ενυδρείο... ας με ενημερώσει,αν και έχω τα ζωντανά βακτηρίδια της JBL...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-09-06, 11:27
Το avatar του χρήστη netblues
netblues Ο χρήστης netblues δεν είναι συνδεδεμένος
Nada

Περιοχή: ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Προεπιλογή

δεν υπαρχει κανενα προβλημα για 1-2 ωρες.
τα βακτηριδια της οποιας Jbl μπροστα στην ετοιμη βιολογια απο στρωμενο ενυδρειο ειναι απλα τρίχες...
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές