Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Strahos
δεν υπάρχει μόνο το μαλακό και το σκληρό, είναι ένα σχετικά μεγάλο φάσμα σκληρότητας νερού, ούτε είναι 2 περιοχές παγκοσμίως, οπότε δεν μπορούμε να πούμε αυτά είναι σκληρού και τα άλλα μαλακού γιατί άλλα θέλουν πολύ μαλακό, άλλα μέτριο, άλλα πολύ σκληρό, άλλα δεν μασάνε πουθενά κτλ...
|
Ε, εντάξει τώρα... το "τραβάς" λίγο το πράγμα... Με την ίδια λογική, ούτε "σκέτος" φραπές υπάρχει, ούτε "μέτριος" ούτε "γλυκύς" και ούτε μόνο 2 καφετέριες στις οποίες μπορείς να πιείς... Για να μην συμπεριλάβουμε και τον παράγοντα "γάλα"...!

Σε γενικές γραμμές για την Γενική Σκληρότητα (Gh) μπορούμε να πούμε ΠΕΡΙΠΟΥ για "ένα" νερό οτι απο 0-6 είναι "μαλακό", απο 6-12 "μέτριο" και απο 12 πάνω "σκληρό"... Τώρα μέσα σ'αυτά τα όρια, μερικά ψάρια είναι περισσότερο "απαιτητικά" και άλλα λιγότερο όσων αφορά στο πόσο συγκεκριμμένες συνθήκες θέλουν...