|
|
||||
|
||||
![]()
Αλήθεια βρε Μαριελ αυτό το καρουμπαλάκι είναι κάτι??! Να ανησυχώ? Ή έπεσε απ'τις σκάλες όταν ήταν μικρός κ του έμεινε?!
Καπάκι έχω βάλει από plexi 3mm. Το έβγαλα μόνο για τη φωτογράφηση.. ¶σχετο: Να δείτε πλάκα που έχει όταν τα βάζει με τα σαλιγκάρια ![]()
|
|||
|
|||
![]()
για τα σαλιγκάρια μπορεί να μην είναι και τόσο αστείο...έχω καταλήξει ότι τελικά είναι μέσα στη φυσική τους διατροφή, αφού ο δικός μου δεν έχει αφήσει κανένα. Μάλιστα προτιμά τα μεγαλύτερα σε μέγεθος.
Επίσης δεν ανέχεται κανέναν για συγκάτοικο. Καθαρή κακία, ήθελε 60 λίτρα για την πάρτη του. Τον είχα βάλει με τα corydoraκια και τους έστηνε ενέδρες (κρυβόταν σαν το φίδι ανάμεσα στα φυτά και περίμενε να χτυπήσει όποιο πήγαινε πιο κοντά). Σε πέντε λεπτά είχε πάρει το χαρτί της έξωσης. Εσύ βλέπω ότι τον έχεις με Hillstream Loach. Βέβαια το κάθε ψάρι είναι διαφορετικό, ίσως και να μην τον χτυπήσει, αλλά ο Μανώλης θέλει στάσιμα νερά , ενώ ο άλλος θέλει έντονη ροή νερού, και έχουν και άλλες ανάγκες θερμοκρασίας. Πιστεύω πως δεν είναι πολύ πετυχημένο το ζευγάρι. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Πέραν της πλάκας γενικά οι μονομάχοι δεν είναι και τα πιο φιλόξενα πλάσματα .... αλλά όπως αναφέρθηκε εξαρτάται απο το κάθε ψάρι χωριστά ... π.χ απο τους 3 μονομάχους μου οι 2 είναι ανεκτικοί στο να υπάρχει και κάποιος γλύφτης μέσα ..... ο άλλος τον τσακίζει .... εξαρτάται τι να πω ... απο την άλλη και εμένα σαλιγκάρι πάνω απο 1 μήνα σε ενυδρείο με μονομάχο δεν άντεξε ... ![]() Τώρα για το θέμα του νερού και θερμοκρασίας ... ας κρίνουν οι εμπειρότεροι αν ταιριάζουν ή οχι ...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
πες τον Μανωλη πολλα χαιρετισματα!!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
πρέπει να μας απαντήσεις πόσο καιρό τους έχεις μαζί !!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ μαζί με κάθε μονομάχο μου έχω βάλει και μια γαρίδα αμάνο. Μόλις τις έριξα μέσα τους όρμησαν 1-2 φορές αλλά μετά όλα καλά. Τώρα είναι μαζί από το Σάββατο, κάθονται δίπλα δίπλα και κανένα πρόβλημα.
Και οι γαρίδες καθαρίζουν εντατικά την πράσινη άλγη που είχα γεμίσει ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα!
Καταρχήν ευχαριστώ για τα καλά λόγια! Λοιπόν: Τον borneo τελικά τον έβγαλα κ τον έχω βάλει στο κοινωνικό ενυδρείο που έχω. Βασικά δεν αντιμετώπιζα προβλήματα στη συμπεριφορά τους (τσακωμούς) αλλά είπα να μην ταλαιπωρώ τον καημένο τον borneo. Σχετικά με τα φυτά: Παρόλο που η Alternanthera δεν είναι από τα εύκολα φυτά κ παρόλο που η λάμπα της γυάλας είναι για τα πανυγήρια...δεν έχει ακόμα πρόβλημα. Το ίδιο κ τα υπόλοιπα φυτά βέβαια. Πάντως θα σου πρότεινα για σιγουριά φυτά χαμηλών απαιτήσεων (πχ. java fern). Τέλος για φόντο έχω βάλει μαύρο χαρτόνι από πίσω κ δε μου καθρεφτίζει. [Όχι αυτοκόλλητο.]
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() οχι,ειναι γενετικο.σε ανησυχει μονο αν πας να βαλεις γεννα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ωραίος ψαράκος !!! να τον χαίρεσαι ….
![]() Αν μπορώ να καταλάβω από τις φωτογραφίες το ενυδρείο σου πρέπει να είναι 8 λίτρα έχω ένα παρόμοιο (μάλλον ίδιο είναι) αλλά το δικό σου πολύ πιο όμορφο L (http://www.greekaquarist.com/vb/attachment.php?attachmentid=4533&d=1158649460). Μπορείς εύκολα να βρείς τα λίτρα αν κάνεις την παρακάτω πράξη Πλάτος (cm) x Ύψος (cm) x Βάθος (cm) /1000. (για πιο σωστά θα πρέπει να αφαιρέσεις το πάχος των τζαμιών αλλά μην τρελαθούμε κιόλας !!!) Έχεις αυτοκόλλητο μαύρο φόντο ??? δεν καθρεφτίζει ??? Πολύ χαίρομαι για το συγκάτοικο J ... μόλις βάλω ένα επιπλέον φυτό (έχω ένα annubia ακούω προτάσεις για το 2ο) στο ενυδρείο μου λογικά θα πάρω και έναν ίδιο συγκάτοικο να δοκιμάσω πως θα τα πάνε !!! Πόσο καιρό τους έχεις μαζί αλήθεια ? |
|
||||
|
||||
![]()
Ποιον συγκάτοικο? Τον Borneo ? Δεν είναι συμβατός όπως διάβασες και ο φίλος μας θα του βρει σύντομα άλλο σπίτι!
![]()
|
|