|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε gatulis και εγώ ετοιμάζω σιγά σιγά κάτι σε αυτά τα lt.
Ρίξε μια ματιά : http://www.greekaquarist.com/vb/show...586#post124586
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Πως κανω μετρηση της σκληροτητας του ΡΗ; Τι τεστ χρησιμοποιω; Εχεις ωραιες προτασεις αλλα πρεπει να κατσω και να μαθω τις ονομασιες των ψαριων γιατι δεν καταλαβαινω γρι! Παντως θα ψαχτω αρκετα τωρα για ψαρακια για να δω τι θα βαλω μεσα. Παντως πριν ξαναβαλω ψαρια μεσα θελω πρωτα να λυσω τα προβληματα του ενυδρειου (για να μην εχουμε δυσαρεστα γεγονοτα) οπως οι ανεβασμενες σκληροτητες, να δω αν θα αλλαξω τελικα χαλικι και τι συμβαινει επιτελους με τα φυτακια μου!!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gatulis : 28-08-06 στις 18:55 |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτές είναι οι τιμές του νερού της βρύσης στην Θεσσαλονίκη.
Εγώ έχω ΡΗ 8 και GH: 22 dGH , KH: 11 dKH Αποφάσισε πρώτα τι είδους ενυδρείο θέλεις να κάνεις ... επέλεξε τα ψάρια και μετά θα μιλήσουμε για το αν χρειάζεται και τους τρόπους για να μαλακώσουμε το νερό σου. Και το ΡΗ είναι άλλο πράγμα και άλλο η σκληρότητα. |
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπον απαφασισαμε με τον αδερφο μου να ακολουθησουμε τις οδηγιες σας.. Δεν ειναι δυνατον να ξερουμε οτι τα ψαρακια εκει μεσα τυρανιουντε και να τα αφησουμε αβοηθητα..
Το ενυδρειο που θελουμε να φταιξουμε ειναι φυτεμενο (πολλα φυτα) και μικρα ψαρακια.. Τα ψαρια που υπαρχουν μεσα θα φυγουν σιγουρα (εκτος απο το μαχαιρι που θα δοκιμασει μια συμβιωση με τα μικρα ψαρια και αποδειχθει ακαταλυλο θα φυγει). Ελπιζω να θυμαστε την περιπτωση μου! Λοιπον, θα χρειαστω κατι ακομα για αυτο το ενυδρειο; Θυμαμαι ειχατε πει οτι το χαλικι μου ειναι μεγαλο για φυτα. Θα χρειαστει να βαλω μικροτερο; Επισης μπορειτε να μου πειτε φυτα χαμηλων απαιτησεων ποα να μπορω να συντηρησω ευκολα; Τι προτεινεται εσεις για ψαρακια; Υποθετω μικρα ζωοτοκα αλλα τι ειδη; Θα χρειαστω κατι αλλο για το ενυδρειο; Οπως δευτερη λαμπα η συσκευη CO2; |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Όντως θα χρειαστείς πιο ψιλό χαλίκι (διαμετρήματος 0,8-2,0 mm είναι μια χαρά) για τα φυτά σου. Όσον αφορά τα φυτά, δες εδώ: http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=4537 Από μικρά ψάρια, έχεις πάρα πολλές επιλογές. Ψάξε σε παλαιότερες συζητήσεις και θα βρεις πολλές προτάσεις. Δεύτερη λάμπα και CO2 θα χρειαστούν εφόσον σκοπεύεις να βάλεις πολλά φυτά. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΝΕΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ | Tolis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 26-01-10 22:21 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΜΟΥ | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 27-12-02 17:34 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΔΥΟ ΕΤΩΝ | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 21-12-02 01:02 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ;;; | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:37 |
ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑ "ΑΣΦΑΛΕΣ" ΕΝΥΔΡΕΙΟ ? | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 13-12-02 23:26 |