|
|
|||
|
|||
![]()
Το σημαντικότερο πρόβλημα με το ενυδρείο σου δεν είναι τα φυτά αλλά η επιλογή ψαριών που έχεις κάνει. Αφού έχει όγκο 96 λίτρα, τα ψάρια που θα ζήσουν σε αυτό πρέπει να μπορούν να ζουν άνετα στον όγκο αυτόν. Με λίγα λόγια, τα ψάρια πρέπει να είναι μικρού μεγέθους (εννοώ να φτάνουν μικρό τελικό μέγεθος... όχι να είναι σε μικρό μέγεθος τη στιγμή της αγοράς τους).
Οπότε, δυστυχώς πρέπει να αποχωριστείς (εκεί αναφέρετε η ανασύνθεση) πολλά αν όχι όλα τα ψάρια σου αν δεν σκοπεύεις να τα μεταφέρεις σε ενυδρείο τουλάχιστον 400-500 λίτρων (για αρχή). Για παράδειγμα, μπορείς (αφού δώσεις όλα σου τα ψάρια) να κάνεις ένα ωραιότατο κοινωνικό-φυτεμένο ενυδρείο (μιας και σου αρέσουν τα φυτά) με διάφορα συμβατά μεταξύ τους μικρά ψάρια και πολλά όμορφα φυτά. Θα σου πρότεινα να πας την Κυριακή στην επόμενη συνάντηση του Κλιμακίου Βορείου Ελλάδος να γνωρίσεις μέλη του Συλλόγου από κοντά οι οποίοι θα σε βοηθήσουν πάρα πολύ με αυτά που θα συζητήσετε. http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=9672 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Δηλαδη πιστευεις οτι το αρχικο προβλημα ειναι τα ψαρια ετσι; Μακαρι να ειχα τις γνωσεις τοτε και να μην τα ειχα παρει καθολου γιατι τωρα μου ειναι πολυ δυσκολο να τα αποχωριστω.. Δηλαδη για το ενυδρειο μεχρι τι τελικο μεγεθος ψαρια μπορω να βαλω μεσα; Και τα ψαρακια που εχω τι να τα κανω; Και τα χαλικια μου δεν ειναι καλο για φυτεμα ε; Θα ηθελα πολυ να ερθω στη συναντηση που λες για να μου λυθουν μια και καλη οι αποριες αλλα οχι μονο στελνω στο forum ουτε μια βδομαδα αλλα δεν ξερω και κανενα! Α ξεχασα! Σημερα εκανα μετρησεις και μου βγηκε το PH: 7,5-8 , ΝΟ2-Ν<0,1mg/l , NO2<0,3mg/l , GH: 21 dGH , KH: 12 dKH. Ξερω οτι εχω σκληρο νερο γι'αυτο σκεφτομουν να βαλω αντιστροφο οσμωτη. Εσεις τι λετε; Αξιζει για τοσο μικρο ενυδρειο; Ξερεται ποσο θα κοστισει η εχετε καποιον να μου προτεινεται για τα λιτρα μου; Επισης σκεφτομουν ενα ετοιμο μικρο συτημα CO2. Ξερεται καποιο που θα κανει για τα λιτρα του ενυδρειου μου; Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας και πιστευω οτι οταν ασχολησαι με ενα χομπυ σαν και αυτο πρεπει πανω απ'ολα να σκεφτεσαι και να φροντιζεις τα ψαρια σου. Γιατι με ζωντανους οργανισμους δεν πρεπει να παιζουμε.. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gatulis : 28-08-06 στις 12:20 |
|
||||
|
||||
![]()
Σε περιμένουμε να σε γνωρίσουμε από κοντά !!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν ειναι και τοσο ευκολο.. Ειμαι μικρος και ειμαι ντροπαλουλης! Τεσπα ελπιζω σ'αυτην η στην επομενη να ερθω..!
|
|
||||
|
||||
![]()
Ελα και δεν θα χάσεις.Σε περιμένουμε την Κυριακή.
|
|
|||
|
|||
![]()
Οκ εχετε δικιο! Λοιπον θα δω τι θα κανω με το ενυδρειο, αν θα κρατησω καποια ψαρακια η θα τα αλλαξω ολα και τα ξαναλεμε!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις τον κόσμο για να πας στις συναντήσεις. Διάβασε αυτό για να καταλάβεις τι εννοώ.
Όσον αφορά τις υπόλοιπες ερωτήσεις, αποφάσισε πρώτα τι θα κάνεις (Θα κρατήσεις κάποια ψάρια; Θα αλλάξεις ριζικά το ενυδρείο; ) και μετά τα συζητάμε. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΝΕΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ | Tolis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 26-01-10 22:21 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΜΟΥ | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 27-12-02 17:34 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΔΥΟ ΕΤΩΝ | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 21-12-02 01:02 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ;;; | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:37 |
ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑ "ΑΣΦΑΛΕΣ" ΕΝΥΔΡΕΙΟ ? | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 13-12-02 23:26 |