|
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι ενα ομορφο θυληκο severum
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Θυληκό ε? Και παραλίγο να έλεγα οτι είναι αρσενικό...!
![]() ![]() ![]() Είσαι σίγουρος ![]()
|
||||
|
||||
![]()
απολυτα. δες οτι δεν εχει markings
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα markings εμφανίζονται πιο έντονα όταν το ψάρι είναι ενήλικο και όταν είναι έτοιμο να ζευγαρώσει... Πάντως τα πτερύγια είναι πιο "ενδεικτικά" και συγκεκριμμένα:
"Sexing: The fins of the male are more pointed." http://www.thetropicaltank.co.uk/Fishindx/severum.htm "Sexing There is little sexual dimorphism when young. Adult males have longer, more pointed fins. The female has a dark patch on the dorsal fin above the second-last band. Females are also generally paler in colour and don't tend to have the blue squiggles on the head." http://www.wetpetz.com/severum.html ...εγώ μάλλον για αρσενικό το βλέπω... τωρα οι φωτό δεν βοηθάνε και ιδιαίτερα..!
|
||||
|
||||
![]()
απο μικρα τα μαρκινκς των αρσενικων φαινονται. απλα γινονται πολυ ποιο εντονα μετα απο τα 10-12 εκ.
εγω εχω 2 αρσενικα τωρα που ειναι 3-4 εκ και κανουν μπαμ οπως και ολα τα αλλα αρσενικα στο μαγαζι απο οπου τα αγορασα. |
|
||||
|
||||
![]()
Όντως τέτοιο είναι όπως και τη φωτο που ανέβασα εδώ,το θυληκό όμως πώς το διακρίνατε???Πρέπει άρα να βρώ αρσενικό για ζευγάρωμα???
¶,και κάτι ακόμα,τα μάτια του δικού μου είναι κόκκινα και όχι κίτρινα όπως αυτόυ στη φωτο.Γιατί???Και τί severum είναι γιατί είδα πολλά??? |
|
|||
|
|||
![]()
Πρόκειται για Heros severum (green) αλλά επιφυλάσσομαι για το φύλο του. Μια καλύτερη φωτογραφία θα βοηθούσε πολύ.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναγνώριση είδους | namesis | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 22-04-06 21:42 |
Αναγνώριση είδους | namesis | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 2 | 15-03-06 19:00 |
Αναγνώριση είδους | nickall13 | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 3 | 16-11-05 15:03 |
Αναγνώριση είδους και φύλλου | koko | Malawi | 8 | 18-09-04 00:38 |
Αναγνώριση είδους!!!!!! | notios_n | Malawi | 8 | 11-03-04 12:11 |