|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο που διαβαζεις αφορα ενυδρειο με ψαρια και δεν εχει καμμια σχεση με την περιπτωση σου.
Μισο καπακι 7-8 ml ειναι μαλλον καπακι απο πολυ μεγαλη συσκευασια ... Εισαι σιγουρος? Οπως και να χει, 8 ml για 80 λιτρα ειναι καπως πολυ γιαυτο μαλλον εχει αργησει ο κυκλος Δεν βλεπω να εχεις κανει κατι λαθος παντως... Μετρα No2 παλι σημερα και πες μας. |
|
||||
|
||||
![]()
Η αμμωνία είναι μπουκάλι ενός λίτρου, δεν το έχω μετρησει αλλά στο περίπου έριξα 7-8 ml την πρώτη φορά!
Έκανα τεστ μόλις τώρα! Υγρά τεστ αμμωνίας = πάνω από 5 (η κλίμακα είναι ας το 5 και το υγρό ήταν ακόμα πιο σκούρο! Τεστ ΝΟ2 και ΝΟ3 (στικ) = 0!!! Έχουν περάσει 3 βδομάδες! Τι να κάνω? Να κάνω μια αλλαγή νερού? Να το αδειάσω όλο και να ξεκινήσω από την αρχή? Να κάνω τον σταυρό μου? Να κάνω αγιασμό??? |
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως να δοκίμαζες και με κανένα άλλο τεστ? (Υγρό) ?
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Mπουκαλι του ενος λιτρου???
![]() ![]() Μα τι θα στρωσεις? Καμμια 10 τοννη δεξαμενη? Απο οτι φαινεται δεν εχεις απλα κοντα στο 5 αλλα ΠΟΛΥ περισσοτερο.. Παρε ενα δειγμα νερου, ας πουμε 50 ml, προσθεσε αλλα 50 ml νερου βρυσης και ξαναμετρα αμμωνια. Οτι βρεις, εχεις τη διπλασια ποσοστητα... ΑΦΟΥ βρεις ποση αμμωνια εχεις ριξει, θα δουμε τι αλλαγη και αν πρεπει να κανεις κατι αλλο εκτος απο υπομονη... |
|
||||
|
||||
![]()
Ήταν το μόνο μπουκάλι που βρήκα μετά από καμία 5αρια φαρμάκια! Τι να εμένα!
Πάω τώρα να το κάνω το τεστ και να βάλω και νερό βρύσης! Χρειάζεται κάτι άλλο? Η μόνο μισό νερό ενυδρείο και μισό βρύσης? |
|
|||
|
|||
![]()
Αν με μισό νερό ενυδρείου και μισό βρύσης συνεχίζει η αμμωνία να είναι εκτός κλίμακος, θα πρέπει να ξανακάνεις μέτρηση αραιώνοντας ακόμα περισσότερο το μίγμα νερού ενυδρείου-βρύσης (πχ. 25 ml νερό ενυδρείου - 50 ml νερό βρύσης) και να κάνεις πάλι τις πράξεις σου (ότι μέτρηση πάρεις επί τρία).
|
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι γνωστο οτι τοσο εγω οσο και ο giorgos εχουμε μετοχες σε εταιριες που παραγουν τεστ αμμωνιας...
![]() ![]() ![]() Για προχωρα |
|
||||
|
||||
![]()
Πιο σκούρο από το 5!
Αυτό σημαίνει ότι η αμμωνία είναι πάνω από 10-12!!!! Αλλαγή νερό αναγκαστικά σωστά?? Η να βάλω καμία αγγελία «πωλείται καθαριστικό» γιατί στις 3,5 βδομάδες που παιδεύομαι μόνο αυτό κατάφερα να κανω!!! Είχα διαβάσει κάπου για μια άλλη μέθοδο με αμμωνία όπου στην αρχή προσθέτεις μια μεγάλη ποσότητα αμμωνίας και μετά δεν χρειάζεται να προσθέτεις καθημερινά! Άθελα μου εγώ αυτό έκανα! Αν το αφήσω έτσι υπάρχει πιθανότητα να στρώσει? |
|
||||
|
||||
![]()
Όλα ξεκίνησαν στια 15.07
Έριξα όμως πολύ αμμωνία στην αρχή και με καθυστέρησε σχεδόν έναν μήνα. Στις 10.08 έκανα 2 μεγάλες αλλαγές νερού και κατέβασα την αμμωνία στα 2 ppm. Στις 13 έβαλα λίγη αμμωνία ακόμα και ανέβηκε στο 3 Από τότε μέχρι σήμερα, χωρίς να ρίξω τίποτε άλλο μέσα (εκτός από denitrol της πρώτες μέρες) δεν έχει γίνει τίποτα! Πρώτου λίγο έκανα πάλι τεστ Αμμωνία = 3 ppm (υγρά τεστ JBL) NO2 και ΝΟ3 = 0 ( stick JBL) Τι γίνετε? Φταίει ο εξοπλισμός του ενυδρείου?? (Carrefour) φταίει το φίλτρο μου? (μπλε σφουγγάρι, υαλοβάμβακας και μπίλιες micromec της jbl) Ο κυκλοφοριτής υποτίθεται πως είναι 450 Λ/Ω Δεν περιμένω να είναι τόσο αλλά αν σκεφτούμε πως τα καθαρά λίτρα του ενυδρείου είναι κάτω από 80 δεν επαρκεί? Τι να κάνω? Κοντεύει 1,5 μήνας! Έκανα το λάθος στην αρχή με την πολύ αμμωνία αλλά και πάλι! 3 βδομάδες τώρα η αμμωνία στο 3 και δεν γίνετε τίποτα!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Το φίλτρο μου με υαλοβάμβακα, μπλε σφουγγάρι και Micromec
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη CHRISTOS222 : 28-08-06 στις 17:40 |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξέρω τι φταίει πάντως το φίλτρο σου είναι εντυπωσιακά καθαρό αν δουλεύει τόσο καιρό έστω και χωρίς ψάρια μέσα.
|
|
||||
|
||||
![]()
έχει κανείς εμπειρία από DENITROL??
% Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη CHRISTOS222 : 29-08-06 στις 09:38 |
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε Χρήστο καλημέρα...
Ξεκινάω κ εγώ το ενυδρείο μου αυτές τις μέρες με σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά με το δικό σου και με βοήθησαν πολύ αυτά που γράφτηκαν εδώ.Τελικά τι έγινε με το ενυδρείο σου?Έστρωσε?? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Payback Time !!!, για όσους διαθέτουν χιούμορ ΜΟΝΟ !!! | Tolis | Greek Aquarist's Boards | 57 | 29-05-06 12:04 |
Lessons learned are lessons well deserved | pavlos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 15-10-04 01:14 |
Time to link(Bookmarks) | Obelix(Reifen) | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 08-03-03 20:29 |
Ούτε εγώ έχω θαλασσινό ενυδρείο ακόμα ! | Tolis | Παραλία - Beach Bar | 0 | 14-12-02 04:43 |