|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μόνον απο το πανω μέρος του πύργου τραβάει νερό? Ξέρεις τι θα γίνει μόλις πέσει η στάθμη του νερού? |
|
||||
|
||||
![]()
Χαιρομαι που κανεις τετοιου ειδους ερωτησεις γιατι μου δινετε η ευκαιρια να παρουσιασω την κατασκευη μου.Λοιπον ο πυργος καταρχην ειναι στεγανος δηλαδη το νερο πεφτει μονο απο πανω..Μεσα υπαρχει μια σωληνα ορθια τυπου Durso.Μεσω της σωληνας το νερο παει στο σαμπ και στην διακοπη ρευματος το νερο που αδειαζει στο σαμπ ειναι ελαχιστο καθως δεν αδειαζει ολος ο πυργος παρα μονο λιγα λιτρα ελαχιστα(μεχρι να πεσει η σταθμη κατω απο το στομιο της σωληνας).Το ρευμα το κλεισα και το ξανανοιξα απειρες φορες και το σαμπ δεν ξεχειλησε.Επισης στο σαμπ εχει κατασκευαστει υπερχειληση για λογους ασφαλειας που καταληγει σε ενα αλλο δοχειο 50 λιτρων(υπερβολη αλλα καλυτερα γαιδουροδενε παρα γαιδουρογυρευε).Σε ολες τις ενωσεις εννοειτε οτι μπηκε και τεφλονακι οποτε το συστημα ειναι πληρως στεγανο!
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ίσως όμως στο συγκεκριμένο θέμα της αντλίας να μην πρέπει να κάνεις οικονομία μια και είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ποιότητα του νερού σου. Όσο καλύτερη η φίλτρανση και ο καθαρισμός του τόσο ποιο υγειή ψαράκια θα έχεις!
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
H Eheim έχει αλλά αυτό με την κορεάτικη στα 5000 λίτρα? είναι αυτό που γράφει η αντλία ή αυτό που πραγματικά γυρίζει? Μάλλον το πρώτο έ?! Και επίσης κάτι ακόμη σημαντικό πιστεύω, ανταλακτικά στην κορεάτικη? Μήπως πάει όλη η αντλία μαζί?
Μην αδικείς την ζωή είναι από μόνη της άδικη! Όλα για το χόμπι! ![]() ...τώρα το έχω ρίξει στην κατασκευή site και την φιλοξενία Go ZEN Host ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PascM : 14-07-06 στις 13:30 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
H συγκεκριμενη εχει και ανταλακτικα ηταν απο τα πρωτα που ρωτησα!Οσο για την παροχη την ειδα.Μου εκανε επιδειξη.Πολυ κυμα!!!Μαλλον θα την αγορασω...Η eheim 1262 3400λιτρα/ωρα θα ναι πανακριβη(διστασα να ρωτησω οταν η 1260 εχει 170ευρωπουλα) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nik25 : 14-07-06 στις 15:16 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το χρονικο διαστημα δεν το βγαζω απο το μυαλο μου , τοσο είναι το EHEIM φιλτρο που έχω. Δυστηχώς στο χόμπύ μας , ότι πληρώσεις πέρνεις! και η EHEIM είναι το στανταρτ σε αξιοπιστία και ποιοτητα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Βρε παιδιά, όταν έχουμε υπερχείλιση και σαμπ, η στάθμη μειώνεται (από εξάτμιση) ΜΟΝΟ στο σαμπ. Νομίζω?
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() μέχρι τουλάχιστον να τελιώσει το νερό στο σαμπ !!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Με την αναταραξη που θα υπαρχει στην επιφανεια δυσκολα θα εξατμιστει το νερο, το θεμα ειναι η εξατμιση στο σαμπ και εγω ετσι ξερω ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν όχι, είναι αδύνατο να αποφύγεις την εξάτμιση … για την οποία μάλιστα έχω την εντύπωση ότι δεν παίζει ρόλο η ανατάραξη ή μη της επιφάνειας … στην πραγματικότητα νομίζω ότι θα έχεις εξάτμιση και από το ενυδρείο και από το σαμπ … Έχω ένα 250αρι το οποίο έχει επιφάνεια 100x50 . με ένα ανεμηστηράκι να φυσάει την επιφάνια για περίπου 6 ώρες την ημέρα ( διακεκομμένα ) έχω εξάτμιση περίπου 5 εκατοστά ανά 3 μέρες !! 100x50x5 = 25 λίτρα !! σε αυτό βοηθάει πολύ και η μη ύπαρξη βιομηχανικού καπακιού ( αεροστεγούς ) που μειώνει σαφώς την εξάτμιση !! Το να συμπληρώσεις λίγο νερό δεν είναι τίποτα ! αρκεί να είσαι εκεί … άμα φύγεις καμιά βδομάδα τι θα γίνει ?? Βασικά ένας τρόπος υπάρχει να το δεις και εσύ ! βάλτο να δουλέψει μερικές μέρες … με ανεμηστηρακι για να ελέγχεις και την θερμοκρασία .. και θα δεις αν και πόσο εξάτμιση θα έχεις !! |
|
||||
|
||||
![]()
Αφου ρε συ η αντλια ανεβαζει συνεχεια νερο και αναπληρωνει την σταθμη.Οποτε η εξατμιση γινετε περισσοτερο στο σαμπ.Τελωσπαντων οπως και να χει δεν κολλαω στην εξατμιση...και στο μικρο που εχω(χωρις ανεμιστηρες) συμπληρωνω ελαχιστο νερο...Και αν τυχει να λειψω ολο και καποιος θα παει σπιτι να ασχοληθει.Επισης πρωσοπικη μου εκτιμηση ειναι οτι δεν πρεπει να κανουμε τα ευκολα δυσκολα καμια φορα ουτε να μαστε υπερβολικοι...και να κατεβει η σταθμη δεν χαθηκε και ο κοσμος,ειπαμε ειναι χομπυ που πρεπει να ασχολεισε αλλα ας μη πνιγομαστε και σε μια κουταλια νερο.Με ολο τον σεβασμο παντα
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nik25 : 15-07-06 στις 11:35 |
|
||||
|
||||
![]()
άλλο εξάτμιση και άλλο πτώση στάθμης !!
επειδή αναπληρώνεις το νερό από το σαμπ και δεν πέφτει η στάθμη στο ενυδρείο δεν πάει να πεί ότι δεν έχεις και εξάτμιση ανάλογη της επιφάνειας του νερού !!! τώρα …
Παράθεση:
Από το να έχεις απώλειες σε ψάρια .. μέχρι να σου καεί ο κυκλοφοριτής του νερού ( αφού θα έχει αδειάσει το σαμπ και θα δουλεύει χωρίς νερό - αποτέλεσμα : θα ανάψει και θα κολίσει !! ) . Τόση κουβέντα κάναμε για αυτόν !! αμαρτία δεν θα είναι ?? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lsourtzo : 15-07-06 στις 13:11 |
|
||||
|
||||
![]()
Κοιτωντας την φωτογραφια με το μανταλάκι και τη σωληνα καταληγω οτι εχεις χρησιμοποιησει σωληνα 12/16. Σε αυτά τα λιτρα η συνιστωμενη διατομή ειναι 16/22. Αυτο πρεπει να φταιει κυριως για την μειωμενη αποδοση.
Ολα τα φιλτρα της egeim σε αυτα τα λιτρα παιζουν με σωληνα 16/22. Η 1250 που εχεις δουλευει και εξω απο το ενυδρειο , απλα δεν μπορει να ρουφηξει αμα ειναι αδεια.. Θα σου σινιστουσα να παρεις 2 1000 ρες eheim που ειναι και πιο compact, να τις βαλεις και τις δυο με 2 σωληνες 16/22 να γυρνανε νερο πισω και να προσαρμοσεις στις δυο στενες μεριες του ενυδρειου, τη μια στο τζαμι και την αλλη ακριβως κατω απο την χτενα με το plexiglass απο ενα spray bar. To spray bar θα ειναι εντος του νερου. Με αυτο το τροπο θα υπαρχει μια λογικη κυκλοφορια νερου στο ενυδρειο χωρις νεκρες περιοχες, και επιπλεον, αν κατι δεν παει καλα με την μια αντλια , θα υπαρχει παντα η αλλη. Σε περιπτωση διακοπης το νερο θα κατεβει μεχρι το επιπεδο των spraybars. Μια μεγάλη αντλια με ισχυρή ροή θα σου δημιουργησει περισσοτερα προβληματα απο οτι θα σου λυσει. Αν το ενυδρειο παει για reef θα χρειαστεις και εσωτερικους κυκλοφορητες ουτως η άλλως. Αλλιως ετσι θα εισαι μια χαρα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 15-07-06 στις 14:16 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι χρειαζομαι για να στησω ενα ενυδρειο ως αρχαριος? | mikenuke | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 03-07-05 01:12 |
ΣΤΡΕΣΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ | newfish | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 23-12-02 16:15 |
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ??? | newfish | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 23-12-02 14:27 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΔΥΟ ΕΤΩΝ | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 21-12-02 01:02 |