|
Άλλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Άσχετο … νόμιζα ότι η Καστοριά δεν έχει ποια άλλους κάστορες ??? από πού βγάζουν τις γούνες ???
Σε ένα σχετικό θέμα σε μία από τις ελάχιστες καλές εκπομπές της τηλεόρασης είχε ειπωθεί ότι οι κάστορες έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από την περιοχή και ότι οι γουναράδες έχουν μείνει άνεργοι και το έριξαν στην αλιεία ??? τώρα τι βρήκαν και γδέρνουν ??? πέστροφες ?? αν και φαντάζομαι δηλαδή ότι μιας και τελείωσαν με τους κάστορες θα άρχισαν να γδέρνουν ότι άλλο ζωντανό το καταράστηκε ο θεός να έχει γούνα … |
|
||||
|
||||
![]()
Τι δουλειά έχουν οι κάστορες με τις γούνες και την Καστοριά ;
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η μία είναι ότι το πείρε από τον γιό του Δια Κάστορα … Η επικρατούσα άποψη όμως λέει ότι στην λίμνη της Καστοριάς ζούσαν χιλιάδες κάστορες οι οποίοι έδωσαν και το όνομα στην πόλη … αυτός ήταν και ο λόγος που γνώρισε τόσο μεγάλη άνθηση η γουνοποιία στην περιοχή … δύστυχος τώρα ποια η κάστορες είναι εξαφανισμένοι από την λίμνη !! το αλόγιστο κυνήγι για την γούνα τους οδήγησε στην ολοκληρωτική εξαφάνιση τους από την περιωχή !! Για μένα οι γουνοποιοι της Καστοριάς λοιπόν είναι 2 φορές κατακριτέοι ! μία γιατί εξαφάνισαν ένα είδος στον βωμό του κέρδους … δεύτερον γιατί δεν είχαν ούτε τόσο δα μυαλό ώστε να φροντίσουν με την συντηρητική εκμετάλλευση να μην μείνουν άνεργοι !! ps. Για να μην παρεξηγηθώ … οι κάστορες δεν εξαφανίσθηκαν εχθές … Μιλάμε τα τέλη του 18ου αιώνα όταν και η Καστοριά γνώριζε και τις μεγάλες δόξες της … πάντα εξαιτίας της γουνοποιίας που όπως είναι φυσικό κληρονομήθηκε και στις νέες γενιές … Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lsourtzo : 30-06-06 στις 11:45 |
|
||||
|
||||
![]()
- Διαφωτιστικές οι λεπτομέρειες του Γαύρου, αλλά να προσθέσω (για όσους είδαν το video) ότι ακόμη και αλήθεια να είναι: Τελικά δεν αφήνεις το ζώο να πεθάνει από τους πόνους αλλά μπαίνεις στο κόπο να το "λυτρώσεις".
Αγαπητοί φίλοι, καλά τα σχόλια αλλά πιστεύω ότι όσοι απο εσάς είναι αντίθετοι προς αυτό το είδος "εκμετάλευσης" της φύσης ας στείλουν την διαμαρτυρία τους μέσω του σχετικού link. Στην "σύγχρονη" κοινωνία μας δεν υπάρχει ουσιαστική ανάγκη για την γούνα όπως παλιά. Υ.Γ: Για τους εκτροφείς αλογίσιου κρέατος στην Κρήτη θα πούμε άλλη φορά... |
|
|||
|
|||
![]()
Καλό είναι να βλέπουμε και να γνωρίζουμε ότι γίνονται αυτές οι αθλιότητες, έτσι ώστε να μην τις υποστηρίξουμε ποτέ, αγοράζοντας παρόμοια προϊόντα.
Και όποιος θέλει γούνα και καλά…. Υπάρχουν και οι οικολογικές…. Ενημέρωση χρειάζεται… όλοι φαντάζομαι (ελπίζω) είμαστε ευαίσθητοι σε παρόμοια θέματα….
|
||||
|
||||
![]()
σε κανένα κανάλι πρέπει να παιχτεί το video και άλλα πολλά παρόμοια μπας και τα δει καμιά θείτσα και καμιά χαζογκόμενα και φιλοτιμηθούνε λίγο και δεν ξαναγοράσουν γούνες. Να βλέπουν γούνα και να τους έρχονται οι εικόνες
|
|
||||
|
||||
![]()
Καταρχάς συγνώμη που θα σας κακοκαρδίσω ξανά ανοίγοντας αυτό το θέμα αλλά εχθές είχα μία συζήτηση σχετικά με την θανάτωση των προς σφαγίαση ζώων … είτε πρόκειται για την γούνα είτε για το κρέας … με τον αδερφό μου ο οποίος σπουδάζει στο Βελιγράδι Κτηνίατρος …
Η αλήθεια είναι ποιο σκληρή από ότι νομίζαμε !! !! !! Καταρχάς … Γαύρος πάρε τον φίλο σου και πες του ότι αυτά που σου είπε είναι (δεν θα την πω την λέξη που μου έρχεται στο μυαλό αλλά αρχίζει από Π κεφαλαίο), συμπάθαμε … λοιπόν ο μοναδικός λόγος που τα ζώα τα γδέρνουν ζωντανά είναι γιατί βαριόνται να το κάνουν σωστά … γιατί τους τρώει περισσότερο χρόνο … γιατί είναι δύσκολο να σκοτώσεις ένα ζώο χωρίς να σημαδέψεις την γούνα και δεν θέλουν να το ρισκάρουν !! γιατί δεν θέλουν να πάρουν τα κατάλληλα μηχανήματα που κοστίζουν !! Η γούνα δεν χάνει τίποτα αφού έχει πεθάνει το ζώο … πόσο μάλλον άμα έχει αφαιρεθεί αμέσως μετά τον θάνατο … ΑΠΛΑ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ !!! και για να το καταλάβετε και εσείς, η διαδικασία κανονικά σύμφωνα με τα εγχειρίδια της ΕΕ είναι η εξής … το ζώο θανατώνεται με ηλεκτρική εκκένωση ( ο θάνατος επέρχεται σχεδόν ακαριαία !! ) βάζοντας του ένα ηλεκτρόδιο στο στόμα και ένα στο πρωκτό … αν το ζώο δεν τελειώσει με την πρώτη προσπάθεια η διαδικασία γίνεται ξανά και ξανά !! στην συνέχεια γδέρνουν το ζώο. Στην περίπτωση που το ζώο δεν ήταν νεκρό αλλά απλά αναίσθητο είναι υποχρεωμένοι να το θανατώσουν με άμεσο τρόπο αμέσως μόλις το αντιληφθούν !! ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ … Και όλα τα αλλά είναι απλές δικαιολογίες που τις εφηύραν κάποιοι είτε για να νιώσουν οι ίδιοι καλύτερα είτε για να κάμπτουν τις αντιδράσεις των άλλων ! Και πάλι συγνώμη !! Ps. Γαύρος τίποτα προσωπικό με τον φιλαράκο σου … αλλά πραγματικά θα ήθελα να μάθω τι θα σου απαντήσει άμα του πεις ότι η γούνα δεν παθαίνει τίποτα … (επιστημονικά αποδεδειγμένα) αν το ζώο έχει πεθάνει … ιδίως μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα?? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lsourtzo : 13-07-06 στις 11:34 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
σου λέει εμείς το γδάραμε... δεν το σκοτώσαμε .... ενοχές ? τι είναι αυτό ? η τσέπη μας να είναι καλά και οι ενοχές πάνε περίπατο .....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν είναι αδιαφορία … έλλειψη πίστης είναι !! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
![]()
Ειλικρινά, χαίρομαι πολύ για την ευστοχία της διαπίστωσης.
Οταν γνωρίζεις ακριβώς την πηγή του προβλήματος (απραξία και μη συμμετοχή, λόγω έλλειψης πίστης στο αποτέλεσμα), μπορείς - ίσως - να παλαίψεις πιο σωστά και ουσιαστικά, ώστε να έχεις τελικά, πρακτικό αποτέλεσμα...
|
||||
|
||||
![]()
έλλειψη πίστης είναι ... αλλά καμιά φορά η αδιαφορία στέλνει λάθος ...μυνήματα.
Εάν κάποιος λάβει σαν δεδομένη την αδιαφορία μας ...θα σκεφτεί να κάνει ακόμη χειρότερα.... Εάν κανένας δεν διαμαρτύρεται για τίποτα ...έχουν να δούν ακόμη πολλά τα ματάκια μας και να ακούσουνε τα αυτάκια μας. Και κάποια στιγμή όλα αυτά θα είναι τόσο κοντά μας που δεν θα έχουμε την επιλογή ... να μην δούμε το video ή να μην ακούσουμε ή να μην διαβάσουμε. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θέλω τη γνώμη σας !!! | Manogr | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 27 | 15-09-05 20:42 |
Θέλω την γνώμη σας | Gorgi | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 16-11-04 21:38 |
Θέλω βοήθεια, για BETTA SPLENDENS | michalis | Bettas | 16 | 17-01-04 16:46 |
Λέτε να γίνω γιαγιά? | Simpethera | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 20-09-03 20:34 |