|
|
||||
|
||||
![]()
Πάντα παίζουν και τα χημικά αλλά σύντομα θα διαπιστώσεις οτι δεν συμφέρουν και δεν προσφέρουν σταθερές τιμές! Όλοι γνωρίζουμε οτι απότομες μεταβολές των τιμών όπως Ph - Kh - Gh επηρεάζουν επικύνδυνα την κατάσταση των ενοίκων του ενυδρείου μας με δυσάρεστα πολλές φορές αποτελέσματα.
|
|||
|
|||
![]()
Επειδή η ερώτηση είναι αρκετά συγκεκριμένη να πω ότι κρατώ δίσκους εκτροφής (θεωρώ με επιτυχία) σε νερό βρύσης με ΚΗ 7 και GH 9. Σε εισαγωγή ψαριών από Γερμανία (stendker) γνωστούς μου, μου είχε πει ότι το νερό στις σακούλες είχε σκληρότητα πάνω από 10.
Βέβαια δεδομένου ότι μένεις στη Κύπρο... ίσως τα χαρακτηριστικά του νερού να μην είναι τα ίδια με της Αθήνας. Θα σου πρότεινα αρχικά να μετρήσεις την σκληρότητα με το σχετικό υγρό τεστ και να μας "ανεβάσεις" τις μετρήσεις. Θεόφιλος |
|
|||
|
|||
![]()
το gh tης βρυσης του σπιτιου μου ειναι 19+
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό όχι μόνο για δίσκους δεν κάνει αλλά ούτε για πόσιμο
![]() Αν είναι τέτοια η σκληρότητα τότε θα πρότεινα και εγώ ανεπιφύλακτα Α.Ο., ή άλλου είδους ψάρι. Θεόφιλος |
|
||||
|
||||
![]()
Κοίτα οι δίσκοι θέλουν νερό μαλακό που βρίσκεται στις ηπειρωτικές περιοχές.
Αντί να παίρνεις το νερό 1 λίτρο και να κοπανάς μέσα 100ml άλλα χημικά είναι πιο σωστό να το παίρνεις σκέτο.με τα buffers, είναι σα να γράφεις σε μια γραμένη σελίδα που την έσβησες με διορθωτικό παρά να γράφεις σε μια καθαρή. Γι αυτό πάρε α.ο. να είσαι ήσυχος. Επίσης γλιτώνεις από ph crash, άλγη και εξοικονομείς και χρήματα από τα buffers. |
|
||||
|
||||
![]()
xm.........
Αν χρησιμοποιησω νερό από το βουνό που είναι πιο καλό από την πόλη γίνεται κάτι ή παλι χρειαζομαι α/ο??? ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
[π.χ το Seachem για ph 7 σε συσκευασία 250 γρ. αξίζει περίπου 15€. Στην χειρότερη (πολύ σκληρό νερό ) και πιο ακριβή εφαρμογή του προϊόντος μπορούν να ετοιμαστούν 1000 λίτρα νερού.] Επίσης οι τιμές του νερού είναι σταθερές, χρησιμοποιώντας βέβαια αξιόπιστα προϊόντα. Τέλος οι μεταβολές των τιμών σε ένα ενυδρείο μπορούν και πρέπει να γίνουν ήπιες και όχι απότομες. Αυτός ο κανόνας εξαρτάται από τους χειρισμούς του χομπίστα είτε ετοιμάζει νερό με α.ο είτε με χρήση χημικών. Με άλλα λόγια μπορεί να ετοιμαστεί νερό με βοήθεια σταθεροποιητή και οι μεταβολές των τιμών να είναι αργές και ήπιες. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
150 λιτρα για δισκους? | dracula7 | Δίσκοι | 12 | 22-11-05 00:57 |
Νεο τανκ με δισκους | inser | Δίσκοι | 23 | 22-03-05 20:53 |
φυτα για δισκους! | nhreas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 10-01-04 18:53 |
ΣΤΡΕΣΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ | newfish | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 23-12-02 16:15 |
φωτιστικο για νεο ενυδρειο με ΔΙΣΚΟΥΣ | Tolis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 11-12-02 04:14 |