|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το προηγουμενο καλοκαίρι το προσπάθησα στο 160άρι, και το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικότατο !!! Ο πάγος κρατούσε για ελάχιστο χρόνο, και η θερμοκρασία κατέβαινε επίσης ελάχιστα. Η καλύτερη (και πολύ οικονομική) λύση είναι τα ανεμιστηράκια. Φαίνεται λίγο μπελάς αν σκεφτείς ότι έχεις να κάνεις συνδέσεις, να τα στερεώσεις κλπ, αλλά πίστεψέ με είναι πολύ λιγότερο μπελάς απ'ότι ακούγεται. Και το αποτέλεσμα πολύ καλο. Αν κατάφερα εγώ (με βοήθεια βέβαια, έστω και από τηλεφώνου) να τα εγκαταστήσω, που με κατσαβίδια καλώδια και ρεύματα είμαι τσακωμένη από τα γεννοφάσκια μου, μπορεί πολύ εύκολα οποιοσδήποτε!! Είναι πολύ λίγο το παίδεμα , και μόνο στην αρχή, αλλά μετά θα ησυχάσει το κεφαλάκι σου (και το ενυδρείο σου), έστω κιαν όπως λέει και ο Liolios έχεις απώλεια νερού. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τιμή περίπου 40 με 45 ευρώ |
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνήσω με όλους τους προλαλήσαντες, σχετικά με τα ανεμιστηράκια, παρ' όλο που χρησιμοποιώ τη μέθοδο με τα... μπουκάλια! Θα σου πω λοιπόν τα συμπεράσματά μου:
Τα μισά ενυδρεία που έχω, είναι μονωμένα με φελιζόλ παντού, πλην μπροστά και επάνω. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μεταβάλλεται εύκολα η θερμοκρασία ("βαστάνε" δηλαδή...). Μόλις ξεπεράσει το 28- 28,5 η θερμοκρασία, ξεκινάω με τον πάγο (σε διάφορα μπουκάλια, δοχεία, μικρά τάπερ κλπ), με τα οποία έχω κάνει διάφορα ψαξίματα και δοκιμές και έχω βρει τις ρέγουλες που χρειάζονται (ποσότητα, χρόνος, συχνότητα πάγου), όπου είναι για κάθε ενυδρείο διαφορετική (ανάλογα το μέγεθος, τη μόνωση, τη θέση του κλπ). Καταλαβαίνεις ότι έτσι κάνω δουλειά, αλλά με κόπο και χρόνο, που σημαίνει ότι σε παρατεταμένο μεγάλο καύσωνα είναι μεγάλος μπελάς και το κυριώτερο, όταν λείπεις, κανείς δεν μπορεί να σε αντικαταστήσει... Συμπέρασμα:...ανεμιστηρακια, συμπλήρωμα νερό και τελείωσε! (ετοιμάζω κι εγώ για τα δικά μου...) ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο είναι ένα απο τα πολλά λάθη που κανουν ορισμένοι το καλοκαίρι και μετά αναρωτιούνται γιατί τους ψωφάναι τα ψάρια.Με αυτή τη μέθοδο είναι σαν ενας άνθρωπος να μπαινοβγαίνει σε ένα δωμάτιο με κλιματιστικό,έτσι κάποια στιγμή θα αρρωστήσει,και βαρια μάλιστα.Φανταστείτε τα ψάρια που είναι σαφώς πιο ευαίστητα απο τους ανθρώπους.
Η γνώμη μου είναι να μήν τοποθετούνται στα ενυδρεία ούτε μπουκάλια από κατάψυξη,ούτε ανεμιστηράκια,ούτε να ρίχνουμε μέσα παγάκια που είχα ακούσει απο κάποιους οτι το έκαναν και κόντεψα να καραφλιάσω.Τα τροπικά ψάρια είναι ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι,εξάλλου στα μέρη απ'όπου προέρχονται οι θερμοκρασίες τα καλοκαίρια χτυπάνε 35άρες μέσα στο νερό,οπότε καλο θα ΄ηταν να αφήναμε τα κακόμοιρα τα ψαράκια στις φυσιολογικές θερμοκρασίες της εποχής αυτής και να μήν προσπαθούμε να παρέμβουμε στη φύση νομίζοντας πως θα διευκολύνουμε την κατάσταση.Μόνο πρόβλημα θα δημιουργήσουμε. |
|
||||
|
||||
![]()
Ξεχνας οτι πολλα φυτα ομως σε τετοιες θερμοκρασιες δεν αντεχουν και για πολυ..
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οσο για τις 35άρες...έχεις δοκιμάσει να αφήσεις τα ψάρια σου σε τέτοιες θερμοκρασίες? Δοκίμασε και μετά τα ξαναλέμε... Τα δικά μου πάντως μία φορά που είχε φτάσει 31, κόντεψα να τα χάσω! Ισα που τα πρόλαβα με τον πάγο (αργά-αργά και σταδιακά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και η μόνωση που ανέφερα, κρατάει αρκετά τη θερμοκρασία). Για να μην αναφερθώ και στα φυτά που λέει και ο Τάκης, που από τους 29 αρχίζεις και τους βράζεις... κόλυβα!
-ΒΓΑΛΤΕ τους Μονομάχους από τα βάζα! Δεν είναι ελιές..! -Προσπαθώ να μαθαίνω για να γίνομαι καλύτερος... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη filoxenos : 14-06-06 στις 23:57 |
|
||||
|
||||
![]()
Για θερμοκρασίες έψαξα πολύ και ρώτησα.'Αλλος μου έλεγε το ένα.άλλος το άλλο.Ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του.
Για φυτά δε ξέρω,ίσως να έχετε δίκιο,αλλά για τις θερμοκρασίες έχω πιστεί ότι τα τροπικά αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες.Πρίν 3 εβδομάδες με τις ζέστες το θερμόμετρο στο μεγάλο ενυδρείο έλεγε 31 και συνέχισε για μία εβδομάδα περίπου.Τα ψάρια ήταν φυσιολογικότατα,Δραστήρια και με πολύ όρεξη για τροφή.Τώρα είναι στούς 29,και ξαναέβαλα θερμοστάτη μέσα για να κρατάει αυτή τη θερμοκρασία λόγω του ότι εχει κρυ΄ωσει ο καιροός την τελευταία εβδομάδα. Αυτο με το μπουκάλι και τα παγάκια παιδια είναι μέγα λάθος.Επιδιώκεται απότομη αλλαγή θερμοκρασίας και αυτο δεν είναι καλο.Τη γνώμη μου λέω,δε σημαίνει οτι είναι και στάνταρ το σωστό.Απλα εγώ αυτά εφαρμόζω και μέχρι στιγμής δώξα το Θεό δέν εχω αντιμετωπίσει πρόβλημα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απιονισμένο νερό (Reverse Osmosis) | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 24 | 16-06-03 10:57 |
Betta Splendens σε 15λίτρο ενυδρείο | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:06 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΔΥΟ ΕΤΩΝ | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 21-12-02 01:02 |
ΥΔΡΟΧΛΩΡΙΚΟ ΟΞΥ ( ΗCl) η" ΑΚΟΥΑΦΟΡΤΕ??? | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 10-12-02 19:20 |