|
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστώ genetix
![]() η ιδέα με το βαρελάκι ανάποδα σε δοχείο μου ήρθε για να μην έχουμε πιθανότητα εισροής αέρα χωρίς να το καταλάβουμε (όπως σωστά έθιξε ο xouxou) και αδειάζει ασταμάτητα η κατασκευή και γίνουν όλα λούτσα. από εκεί και πέρα μπορεί ο καθένας να κάνει την παραλλαγή του πάνω σε αυτό το σκεπτικό εφόσον είναι σίγουρος οτι δεν ρισκάρει κάποιο ατύχημα. Η ιδέα σου πιστεύω έχει την επικινδυνότητά της γιατί υπάρχει περίπτωση να έχεις εισροή έτσι όπως το σκέφτηκες. Αν το επιχειρήσεις έτσι σιγουρέψου ότι δεν μπάζει αέρα πρώτα και με ψάχνεις για εκδίκηση μετά ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το παραπαιδευεις...... ΠΑρε ενα βαρελακι με νερο και βαλ’το κοντα στο ενυδρειο.....Δες οι επιφανειες νερου ενυδρειου και νερου βαρελιου να ειναι περιπου στο ιδιο επιπεδο..... Γεμισε μια σωληνα με νερο ( διαμ 10/12 μμ) κρατωντας την κλειστη με τα δακτυλα σου βαλε τη μια ακρη στο ενυδρειο και την αλλη στο βαρελι και απελευθερωσε τες..... Θα δεις το νερο να αρχισει να κυλα απο το ενα δοχειο στο αλλο μεχρι να ισοσταθμιστουν οι δυο επιφανειες οποτε και σταματα η κυκλοφορια...... Δεν χρειαζεται ουτε να ειναι αεροστεγες το δοχειο ουτε αντλια νερου ειναι η αρχη των συγκοινωνουντων δοχειων......(Αν δεις την υπερχειλιση του φτωχου που εχω ποστ βασιζεται στην ιδια αρχη ......)Η σωληνα πρεπει να βυθιστει αρκετα κατω απο την χαμηλοτερη επιφανεια των δυο δοχειων ωστε να μην αδειασει και σταματησει να δουλευει..... Για μικρες ποσοτητες κατι θα κανει......
|
||||
|
||||
![]()
μα έτσι αν έχουμε εξάτμιση νερού δεν θα επανέρχεται η στάθμη, απλά θα ελατωθεί ο ρυθμός (ταχύτητα) πτώσης της. Η κατασκευή είναι για να συμπληρώνεται αυτόματα νερό ώστε να μην πέφτει η στάθμη
|
|
||||
|
||||
![]()
τι ηταν αυτο παλι;;;;;; Αν κλεισεις το βαρελακι δεν θα εχεις εξατμιση..... Το ενυδρειο σου απο την αλλη θα εχει εξατμιση και αρα η σταθμη του θα χαμηλωνει οποτε νερο απο το βαρελακι θα αναπληρωνει αυτο της εξατμισης μεχρι να εξισωθουν οι επιφανειες.....
|
||||
|
||||
![]()
Να συμπληρώσω οτι, για όσους ασχοληθούν με την κατασκευή, το "strahos floter" ουδεμία σχέση έχει με την αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων μια και βασίζεται στην βαρύτητα και την υποπίεση.
|
|
||||
|
||||
![]()
......???????χριστο δεν καταλαβα.......??????ειμαι τοσο στοκος........
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μάλλον εγώ δεν τα εξήγησα καλά...
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναπλήρωση νερού που εξατμίζεται | Gourami | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 2 | 16-06-05 15:26 |
Άνοδος σκληρότητας νερού | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 22-12-02 19:25 |
Betta Splendens σε 15λίτρο ενυδρείο | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:06 |
ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΨΑΡΙΑ (με αμμωνία) | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 14-12-02 02:55 |