|
|
||||
|
||||
![]()
Σου ευχομαι να πανε ολα καλα και να μην εχεις αλλες απωλειες.
Οσον αφορα το general cure απο εμπειρια μου στο λεω, ειναι για πολυ πιο ευκολες ασθενειες οπως για παραδειγμα cloudy eyes το οποιο βεβαια πρασινιζει πολυ το νερο και για να φυγει ειναι ιστορια. Και μια συμβουλη, οταν αγοραζεις ψαρια να τα παρατηρεις αρκετη ωρα στο καταστημα πριν τα αγορασεις για να διαπιστωσεις οτι μακροσκοπικα τουλαχιστον δειχνουν καλα, γιατι ειμαι σιγουρος οτι την αρρωστεια την εφερε μαζι του καποιο απο τα νεοεισαχθεντα ψαρια σου. Καλη τυχη! |
|
||||
|
||||
![]()
Να συμφωνησω με τον netblues και οπως γραφει και στις οδηγιες χρησης το flagyl ειναι αντιμικροβιακο-αντιπαρασιτικο.
Απλα πιστευα οτι αντιβιοτικο αντιμικροβιακο ειναι το ιδιο. Και μια ερωτηση:Οταν οι κλασικες μεθοδοι σε περιπτωση ασθενειας δεν αποδιδουν,τι κανουμε αφηνουμε τα ψαρια να ψοφησουν; Δεν πρεπει να δοκιμασουμε και τη χημεια μπας και σωσουμε κατι εχοντας παντα υποψιν μας και τις παρενεργειες φυσικα; Σιγουρα η προληψη ειναι πολυ καλυτερη της θεραπειας , αλλα αν εχουμε κανει λαθη ειτε γιατι ειμασταν βιαστικοι ειτε απροετοιμαστοι και δεν μπορουμε να τα αντιστρεψουμε , τι γινεται τοτε; ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το κατα ποσον ριχνοντας διαφορα φάρμακα τελικα διορθωνουμε το προβλημα ή το κάνουμε απλά μεγαλυτερο δεν έχει ουτε εύκολες ούτε ξεκαθαρες απαντησεις.
Εαν η διαγνωση ειναι ξεκαθαρη και το φαρμακο έχει αποτελεσματικοτητα χωρις πολλες παρενεργειες τοτε προχωραμε. Απο κει και περα τα πραγματα ειναι πολυ πολύ δύσκολα ειδικότερα αν πρέπει να συμβουλέψεις κάποιον... |
|
||||
|
||||
![]()
Οι αποψεις μας, netblues, οσον αφορα την χρηση των φαρμακων ειναι διαφορετικες, αλλα θα ηθελα να πιστευω οτι ειναι εξισου σεβαστες και οτι μπορει ο καθενας μας να τις εκφραζει ελευθερα σε αυτο το forum.Το αν τις αποψεις τις θεωρειται συμβουλες ειναι αλλο πραγμα.
Η μονη συμβουλη ηταν για την παρατηρηση των ψαριων στο pet shop. To θεμα ομως ειναι οτι ο maxgr χανει ψαρια και θα πρεπει να πουν και αλλα μελη την γνωμη τους.Εχει συμβει και σε 'μενα πολυ παλιοτερα κατι αντιστοιχο και καταλαβαινω ποσο ασχημα αισθανεται ο maxgr. |
|
||||
|
||||
![]()
Μα δεν τιθεται θεμα ελευθεριας αποψεων..
Πιο πολυ αυτοκριτικη κάνω οταν λέω οτι ειναι δύσκολο να συμβουλεψεις κάποιον.. |
|
||||
|
||||
![]()
Συγνωμη τοτε, εγω δεν καταλαβα καλα.
|
|
|||
|
|||
![]()
To General Cure πρασινίζει το νερό??? Μάλλον μιλάμε για διαφορετικό σκεύασμα. Αυτο που έχω είναι σε κάψουλες με άσπρη σκόνη τις οποίες αδειάζεις μέσα στο νερό (πράσινο έκανε το νερό το bactopur και το exit για το ick). Είναι αλήθεια ότι δεν είμαι υπέρ της φαρμακευτικής αγωγής, όχι μόνο για τα ψάρια αλλά και εγώ προσωπικά αποφεύγω να παίρνω χάπια με το παραμικρό. Αλλά έχοντας βιώσει τόσους θανάτους και μάλιστα χωρίς εμφανή αίτια θεώρησα σωστό να δοκιμάσω φαρμακευτικά μέσα. Καταλαβαίνω ότι με την χρήση φαρμάκων διαταράσεται η βιολογία του ενυδρείου. Δηλαδή επηρεάζονται τα βακτήρια του φίλτρου μόνο ή και τα φυτά? (ξέρω ότι το αλάτι ταλαιπωρεί αρκετά φυτά).
Το ενυδρείο βρίσκεται στην 3η μέρα θεραπείας (έβαλα και την 2η δόση). Χθες το βραδάκι νομίζω ότι άρχισαν να διακρίνονται τα σημάδια της "ασθένειας" σε ένα από τα νέον. Να το βάλω σε καραντίνα ή δεν υπάρχει λόγος? Εχω ένα μικρό 5λτ ενυδρειάκι με φίλτρο αεραντλίας, μα χωρίς θερμοστάτη μπορεί να μπεί εκεί μέσα? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ξυλόριζα και αγνώστου είδους ασθένεια ή αυγά; | Dimopoulos_d | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 23-10-05 21:04 |
Ιδανικές Συνθήκες Νερού Ζωοτόκων | cobaingr | Ζωοτόκα | 4 | 15-08-05 13:02 |
Συνθήκες νερού για δίσκους | xenofon | Δίσκοι | 4 | 17-05-05 08:24 |
Aσθένεια aulonocara | antonis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 22-12-03 13:59 |
Αρρωστο Emperor | newfish | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 14-12-02 17:50 |