|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ αμφιβαλλω οτι το 5% αλατονερο σκοτωσε τα σαλιγκαρια...
Τωρα αμα βαλεις στο κερατοφυλλο χλωρινη, μαλλον δεν θα εχεις κερατοφυλλο μετα ουτως η αλλως.. Περιεργο ειναι αυτό που συμβαινει.. Μηπως μεσα στη σακουλα κουνιοταν?. Ειναι γενικα ευαισθητο σε μηχανικη καταπόνηση. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Την χλωρίνη την απέφυγα επειδή είχα ακούσει ότι σεν κάνει ως λύση για το κερατόφυλλο. Επίσης δεν έβαλα ποιο πυκνό διάλυμα από 5% φοβούμενος και πάλι την βλάβη στο κερατόφυλλο.
Ότι έγινε, έγινε μέσα σε μία νύχτα! Όταν έβαλα μέσα το κερατόφυλλο ήταν ντούρο, και τα φύλλα του καταπράσινα(άρα δεν νομίζω να είναι από μηχανική καταπόνηση,ήμουν αρκετά προσεκτικός στον χειρισμό). Τώρα που είδα πάλι κάποια φύλλα που του έχουν απομείνει έχουν γίνει ανοιχτό πράσινο και ψιλοδιάφανα. Τα νιτρικά μου είναι 15ppm. Αλλά και πάλι, καθόλου νιτρικά να μην είχα, είναι λόγος να εξαθλιωθεί το φυτό μέσα σε 7-8 ώρες? Μου φαίνεται περιέργο, αφού το κερατόφυλλο είναι από τα πιο ανθεκτικά φυτά, πως την πάτησα έτσι! Τα άλλα γρήγορης ανάπτυξης που έχω(hygrophilla και limnophilla) δεν έχουν κανένα πρόβλημα εκτός από μια ελαφριά έλλειψη καλίου και μπορεί και σιδήρου. |
|
||||
|
||||
![]()
Εβαλες πολύ αλάτι. Το πειράζει συνήθως το αλάτι το κερατόφυλλο (τουλάχιστον στα δικά μου ενυδρεία).
Εγώ στα φυτά που παίρνω (κλαδέματα κλπ) κάνω το εξής: 1. Πολύ καλό ξέπλυμα στη βρύση για 2-3 λεπτά, με ελαφρά χλιαρό νερό (όχι ζεστό!) 2. Σύντομο μπάνιο από χλωρινόνερο (1/19) για 20-30 δευτερόλεπτα 3. Πολύ καλό ξέπλυμα στη βρύση για 2-3 λεπτά, με ελαφρά χλιαρό νερό (όχι ζεστό!) 4. Το αφήνω σε διάλυμα με ΕΚΤΟΖΟΝ για ένα βράδυ (σε 4 λίτρα, μισό κουταλάκι του γλυκού) 5. Πολύ καλό ξέπλυμα στη βρύση για 2-3 λεπτά, με ελαφρά χλιαρό νερό (όχι ζεστό!) 6. ΜΠΛΟΥΜ!... Με αυτόν τον τρόπο, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, δεν θυμάμαι να είχα ποτέ πρόβλημα... ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα με κερατόφυλλο... | Fonamstel | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 29-04-06 11:04 |