|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας η πιο καλή λύση είναι να βάλεις 2 ανεμηστηράκια το ένα να ρουφάει τον αέρα και τον άλλο να βάζει αέρα προς την επιφάνεια του νερού με αποτέλεσμα η θερμοκρασία του νερού σου να διατηρείτε σε απιτρεπτά όρια.Αν κάνεις μία αναζήτηση στο φόρουμ θα δεις ότι υπάρχουν πολλές αναφορές πάνω στο ερώτημά σου.Και μια ερώτηση εκ μέρους μου όταν λές ότι το ενυδρείο σου είναι έτοιμο τι εννοείς;Έχεις κάνει στρώσιμο;Με ποια μέθοδο;Τι μετρήσεις έχεις;Ουπς μάλλον παραπάνω από μία ερώτηση έκανα τελικά!
![]() ![]() ![]() Φιλικά Ιορδάνης. |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Στρωσιμο εγινε κατα καποια εννοια,πηρα το μισο νερο απο ενα ηδη στρωμενο ενυδρειο και το μισο φιλτρο του της micromec της jbl!
Πιστευω οτι δεν χρειαζεται να κανω μετρησεις ακομα! Με τα ανεμιστηρακια εχω την εντυπωση πως δε θα μειωθει η θερμοκρασια απλα θα απαγει λιγο απο την θερμοτητα της λαμπας! Αν οντως την μειωνει....αυριο κιολας θα μπουν!!! |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Ισά ίσα τώρα θα πρέπει να κάνεις μετρήσεις για να δεις τα επίπεδα της αμμωνίας των νιτρωδών αλάτων και εν συνεχεία των νιτρικών για να βεβαιωθείς ότι ο κύκλος του αζώτου έχει ολοκληρωθεί προκειμένου να βάλεις μέσα ψάρια.Τώρα για την θερμοκρασία σου.Το ανεμιστηράκι που φυσάει την επιφάνεια φέρνει κρύο αέρα προς την επιφάνεια του νερού και σε συνδιασμό με την κυκλοφορία κρυώνει το νερό ενώ το δεύτερο που ρουφάει τον αέρα απορροφάει την θερμότητα που παράγεται κυρίως από τα μπαλάστ και έπειτα από τις λάμπες.Να είσαι όμως έτοιμος να συμπληρώνεις νερό γιατί λόγο της εξάτμισης θα έχεις απώλειες αλλά το νερό θα είναι είτε από ανάστροφη όσμωση είτε απεσταγμένο προς αποφυγήν αύξησης της σκληρότητας του νερού σου.
Φιλικά Ιορδάνης. Υ.Γ.Μπορεί όπως λές να έβαλες νερό από παλιό ενυδρείο αλλά το φίλτρο σου είναι άστρωτό με σχεδόν μηδενική βιολογία γι αυτό κάνε μετρήσεις ούτως ώστε η περιεκτικότητα της αμμωνίας στο νερό να μην υπεβαίνει τα 0.25 ppm. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ιορδάνης : 08-05-06 στις 17:19 |
#4
|
|||
|
|||
![]()
27 δεν ειναι τραγικο. Δοκιμασες να μειωσεις το ρυθμιστικο του θερμοστατη?
|
#5
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Δεν πιστευω οτι χρειαζεται! |
#6
|
||||
|
||||
![]()
DJK-Ειναι λιγο απιθανο και τα 2 θερμομετρα μου να κανουν λαθος...γι'αυτο και πηρα και 2ο θερμομετρο,μηπως εχει σφαλμα το πρωτο!
Ιορδανη-μου ειπαν να κανω μετρησεις σε 4-5 μερες! Ελεγα αυριο να παω να ριξω γκουραμακια μεσα! Κανενα αλλο ψαρι για "αρχαριο"?? |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Μην βιάζεσαι κάνε μετρήσεις πρώτα δες ότι η αμμωνία σου ΝΗ3 είναι μηδέν τα νιτρώδη σου ΝΟ2 είναι μηδέν και τα νιτρικά σου ΝΟ3 είναι στα ύψη κάνε μια αλλαγή νερού της τάξεως του 80% και μετά βάλε ψαράκια.Εκτός και αν θέλεις να έχεις απώλειες.Ταπεινή συμβουλή ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ όποιος βιάζεται σκοντάφτει και υποπέφτει σε λάθη.
Φιλικά Ιορδάνης. Υ.Γ.Διάβασε πολύ καλά τα παρακάτω: www.tsamisaquarium.com/Selides/Themata/Filters3.htm www.tsamisaquarium.com/Selides/Themata/Ammonia.htm http://www.tsamisaquarium.com/Selide...a/enydreia.htm Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ιορδάνης : 08-05-06 στις 17:37 |
#8
|
|||
|
|||
![]()
Απάντηση από CC-Gio:
Παράθεση:
|
#9
|
||||
|
||||
![]()
Με τα δεδομένα που αναφέρεις δεν πιστεύω οτι τα ανεμιστηράκια θα κάνουν και πολλά πράγματα. Αν έχεις θερμοστάτη προσπάθησε να τον ρυθμίσεις γύρω στους 24-25 βαθμούς. Αν όντως η θερμοκρασία χώρου είναι 25 βαθμοί τότε το μόνο που μπορείς να βάλεις είναι κλιματιστικό γιατί έρχεται και καλοκαίρι. Εκτός και αν όλα αυτά τα μετράς με 1 ελλατωματικό θερμόμετρο οπότε βέβαια η λύση μπορεί να είναι πολύ πιο απλή. Αν είναι έτσι δοκίμασε και με άλλο θερμόμετρο.
|
#10
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το 'μπόλιασμα' που έκανες από ήδη στρωμένο ενυδρείο με υλικά φίλτρου και νερό μπορεί να πρόσθεσε έτοιμα βακτιρίδια στο νέο ενυδρείο αλλά αν δεν τα 'τάϊσες' μπορεί να μην υπάρχουν πια..... ![]() Πόσες μέρες πριν έκανες αυτή την κίνηση ; Υ.Γ. Καλώς ήρθες !
__________________
"The answers to all questions are to be found in nature."
Takashi Amano |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεος στο αλμυρο νερο & προβληματα | kamberman | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 79 | 21-12-10 01:45 |
Προβλημα BGA κι εγω. | mikenuke | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 27 | 24-10-04 16:56 |
προβλημα στο νερο | Vasilis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 10 | 02-08-04 23:39 |
ΨΥΞΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 20-11-03 17:43 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ!! HELP!!! HELP | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 14-12-02 00:34 |