|
|
||||
|
||||
![]()
1. ανέβασμα θερμοκρασια στους 30-31 βαθμούς
2. αλατάκι 3 γραμμάρια ανά λίτρο (χωρίς προσθετα ροής) 3. παραμονή τπυ αλατιου στο νερου τουλαχιστον για 10 ημέρες (για ολοκληρωθει ο κύκλος του παρασιτου+καταστροφή αυγων). στα φυτά όντως θα έχεις προβλημα.... αλλά καλυτερα να χάσεις 1-2 φυτά παρα τον betta. τον ανθρακα δεν χρειάζεται να τον βγάλεις για το αλάτι, αλλά θα τον βγάλεις εάν ξεκινήσεις αγωγη με φάρμακα. καλή τύχη wodan |
|
||||
|
||||
![]()
Η θερμοκρασία 30-31 μήπως είναι υπερβολική? Μήπως μέχρι τους 29 είναι καλά?
|
||||
|
||||
![]()
Ανεβάζοντας θερμοκρασία 30-31 μειώνεις δραστικα το χρόνο ζωής του παρασιτού (γύρω στις 9-10 ημέρες).
|
|
||||
|
||||
![]()
εγω επιμενω παντως οτι ειναι καλυτερα να τον μεταφερεις σε αλλο ενυδρειακι για τη θεραπεια,δε χρειαζεται να ξεστησεις αυτο.ασε που δεν ξερω αν θ'αντεξουν και οι γαριδες...
ανεβασε θερμοκρασια στους 30 και ριξε 20 γραμμαρια/10 λιτρα(ενα κουταλακι του γλυκου ειναι 5 γραμμαρια) σε δυο δοσεις,μισο τη μια μερα και μισο την αλλη.αν το ενυδρειακι δεν εχει φιλτρο κανε μερα παρα μερα ολικες αλλαγες νερου. δε βλεπω μολυνση απο μυκητες...υπαρχει περιπτωση να'ρθεις σε καποια απο τις επομενες συναντησεις?αν ναι,να σου δωσουμε και indian almond leaves να προσθεσεις
|
|||
|
|||
![]()
Θα χαρώ πολύ να έρθω στις συναντήσεις σας!
Δεν ανησυχείς μήπως μία αλλαγή περιβάλλοντος τον στρεσάρει και υποτροπιάσει? Στην καινούργια γυάλα να μη βάλω τίποτα μέσα? εντελώς άδεια για να καθαρίζεται και εύκολα.. πάντως εμένα με προβληματίζουν αυτά τα βλενώδη εξανθήματα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pet : 03-05-06 στις 21:01 |
|
||||
|
||||
![]()
θα χαρουμε κι εμεις να σε δουμε εκει
![]() ![]() βασικα θεωρω οτι σε πιο μικρο ενυδριεο θα γινει καλυτερη θεραπεια και θα το ελεγχεις κι ευσ καλυτερα.κανε πολυ καλη προσαρμογη πριν τον βαλεις εκει.το διαθεσιμο ενυδρειο ποσα λιτρα ειναι?(οταν λες γυαλα,εννοεις στρογγυλη?) αυτο που λες για τη βλεννα,δε φαινεται δυστυχως στη φωτο.αν ειναι ομως αυτο που υποψιαζομαι,με την αναιρεση των συνθηκων που προκαλουν στρες στο μονομαχο θα σταματησει να εκκρινεται. στο 50αρι μηπως υπαρχει δυνατο φιλτρο?
|
|||
|
|||
![]()
Το φιλτρο ειναι αρκετα δυνατο, την πρωτη μέρα πήγαινε σαν τον ηλιθιο και άνοιγε τα βραγχια και σήκωνε τα φτερα, και έκανε επίθεση στο φιλτρο, μετα περνούσε απλά από μπροστά, και τελικα σταμάτησε να του δίνει σημασία. Αυτοι οι πολυχρωμοι τύποι πετάνε νερά ο ένας στον άλλο, και το εκλαμβάνουν ως απειλή. Από την άλλη, καλύτερα με βακτηριδια και φανταστικές απειλές, παρά με αμμωνία! Το φιλτρο δε χαμηλώνει άλλο.
Νομίζω πως από την αρχή τον πήρα άρρωστο. Σταδιακά τον έφερα στους 30 βαθμούς, και με κάθε αλλαγή πρόσθεσα και αλάτι. Όχι, δεν έχω στρογγυλή γυάλα, πρεπει να είσαι σαδιστής για να βάλεις κάποιον σε τέτοιο χώρο. Σήμερα είναι χειρότερα.Φαίνεται σαν αν υποχωρεί η μεμβράνη της ουράς κι άλλο στις άκρες και να εμφανίζονται τα νεύρα από μέσα. Τα άσπρα έχουν πληθύνει,μάλλον είναι Fungus. Μήπως να βάλω και κανά φαρμακάκι να δρα συμπληρωματικά? Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση. Σκέφτηκα κάτι που μπορεί να τον ενοχλει! έχω ανοικτό τον υπολογιστή όλη μέρα, μπορεί ο ήχος (συν αυτόν που κάνει το φίλτρο) να το ενοχλεί, να ακούγεται πολύ στο νερό, βάλε και ότι ο λαβύρινθος λειτουργεί σαν ηχείο... Βάλε και το θόρυβο του δρόμου... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πιράνχας, Pacus, big fish...... | newfish | ¶λλα ψάρια Ν. Αμερικής | 0 | 13-12-02 23:02 |