|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
"Οπου ακούς πολλά κεράσια πάρε μικρό καλάθι". Θα σου πω κάτι απλό. Πως μπορεί να προκύψει "αποστειρωμένο δωμάτιο" οταν το ίδιο δεν αποστειρώνεται? Αυτό τα λέει όλα. |
|
||||
|
||||
![]()
σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σας θα το μελετησω καλα γιατι ηθελα να βαλω στους δισκους αλλα εχα λαθος εντυπωση για την λειτουργια αυτης της συσκευης......και εχω κρατημενη μια πανω απο δυο μηνες σε ενα μαγαζι.....
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω απο τοτε που την εβαλα εχω μειωσει δραστικα τα προβληματα στο ενυδρειο μου.... Δεν ειμαι σιγουρος αν βοηθησε η uv ή η εμπειρια που απεκτησα ως τοτε αλλα σιγουρα τα πραγματα ειναι καλυτερα.....
|
||||
|
||||
![]()
Το UV έχει διαφορετική επίδραση ανάλογα τον χρόνο έκθεσης του μικροβίου αλλά καί του ίδιου του μικροβίου. Με άλλα λόγια εμένα πχ είναι τώρα σε σειρά με το 2217 το οποίο ονομαστικά έχει 1000 λτ./hr που με τα υλικά και το UV σειρά σίγουρα έπεσε (το καταλαβαίνω στην έξοδο του νερού). Ας πούμε 800 λτ./hr (δεν ξέρω) τώρα που έπεσε η παροχή (περισσότερος χρόνος έκθεσης) αποστειρώνει και άλλα μικρόβια οχι όμως όλα. Έτσι για να σκοτώνει τα πάντα θα έπρεπε να είχα μια παροχή πολύ μικρή (μεγάλος χρόνος έκθεσης) για να σκοτώνει "τα πάντα" π.χ. 1λτ/hr. με άλλα λόγια και τα δικά μου ψαράκια μπορεί να αρρωστήσουν ίσως όμως όχι από "έυκολα-κοινά" μικρόβια. Όλα αυτά ανάλογα με το μέγεθος της λάμπας βέβαια.
Βοηθάει και στην πράσινη άλγη πάρα μα πάρα πολύ. Εγώ χρησιμοποίησα το UV μέσα σε καινούργιο ενυδρείο για μια βδομάδα ως επιπλέον μικροβιολογική αποστείρωση καθώς είχα βάλει αμμο από παραλία (για MALAWI). Πιστεύω οτι αφαίρεσε μέχρι και μια οσμή που είχε το ενυδρείο από την άμμο.
240 lt. υπό κατασκευή... προορισμός ΔΙΣΚΟΙ !!! ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη waylander : 02-05-06 στις 17:24 |
|
||||
|
||||
![]()
σκεφτηκα αν την παρω τελικα να την βαλω με ανεξαρτητο κυκλοφορητη μονη της....τι λετε?? απο οτι καταλαβα εσεις την εχετε συνδεσει με το εξωτερικο φιλτρο???? πως ειναι πιο λειτουργικο???.....
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ξεχωριστά με ρυθμιζόμενο κυκλοφορητη είναι ότι καλύτερο απλά εγώ έχω βαρεθεί τα άπειρα σωληνάκια
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν παιδία, δυστυχώς το πακέτο με τα βιβλία από την amazon.com χάθηκε
![]() πήρα πριν από 1 μήνα 6 δισκάκια. ήταν όλοι σχεδόν το ίδιο μέγεθος. Την πρώτη βδομάδα δεν έτρωγαν (παρα μόνο τα φυτά μου)... μετά ξεθάρρεψαν και τρώνε κανονικά και λαίμαργα ιδικά με την μοσχαροκαρδια. τους αρέσει και το φιλαράκι και τα σκουλήκια απλά όχι τόσο. Ακόμα είναι ντροπαλοί όταν έχει πολύ φώς το δωμάτιο (περισσότερο όταν είναι ημέρα έξω) αλλά έρχονται και τσιμπάνε και από τα χέρια μου το βράδυ αν κρατάω την τροφή μες στο νερό... μέχρι εδώ πάμε καλά? 1. υπάρχει όμως ένας που είναι ντροπαλός και πρέπει να του ρίχνω ξεχωριστά την τροφή εκεί δηλαδή που ψιλό-κρύβεται την τρώει αλλά με λιγότερο λαιμαργία. βγαίνει αλλά κυκλοφορεί πολύ λιγότερο από όλους τους άλλους και αυτό το άρχισε τώρα τελευταία όταν ένας πορτοκαλί αποφάσισε να «κυριαρχήσει». Δεν βλέπω τίποτα άλλο περίεργο σ’αυτό το ψάρι – όσον αφορά την φυσιολογία του. Αυτό σημαίνει κάτι? 2. Τα υπόλοιπα δε, κυκλοφορούν σε όλο το ενυδρείο τρομάζουν βέβαια ακόμα όταν κάνω διάφορα πράγματα γύρω από το ενυδρείο αλλά μετά από λίγο ξαναβγαίνουν και κάνουν τα δικά τους... τα δικά τους είναι τα εξής: εκτός από δυο ψάρια (οι πορτοκαλί- μήπως... ![]() ![]() ¶αα... όταν λέω ότι κυνηγιούνται εννοώ ότι όταν κάποιο ψάρι βλέπει "τον συγκεκριμένο του" κολυμπάει γρήγορα προς αυτόν και τον σκουντάει ή κάνει ότι θα τον τσιμπήσει (δεν έχω δει ποτέ πραγματικό τσίμπημα). Ο κυνηγημένος άλλοτε πάει και κρύβεται και μετά από λίγο ξαναβγαίνει ή πιο σπάνια τεντώνει όλα τα πτερύγια και τον συναντάει και αυτός με σκουντιά. όλα αυτά συμβαίνουν πιο έντονα κατά το φαγητό ![]() τι σημαίνουν όλα αυτά? τι κάνουν ακριβώς? σόρι που έγραψα έκθεση ![]() Ευχαριστώ εκ τον προτέρων…
|
||||
|
||||
![]()
Αυτη ειναι η υπεροχη ιεραρχια των δισκων....... Ο νομος του ισχυρου και του αδυνατου....... Θα δεις με τον καιρο οτι αυτη η ιεραρχια θα αλλαζει, κυριως οσο αφορα τον αδυνατο γιατι ο ισχυρος δυσκολα αλλαζει...... Σε μενα να φανταστεις πρωτα τρωει ο αρχηγος και μετα τσιμπανε ολοι..... Ο αδυνατος τρωει ο,τι παρασυρει το ρευμα κοντα του......
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Kontra me diskous | newfish | Δίσκοι | 14 | 29-01-08 19:05 |
Στήσιμο νέου ενυδρείου...παρακαλώ τη βοήθειά σας... | GIWRGOS | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 12-02-06 21:36 |
Νέος ιδιοκτήτης ενυδρείου με μονομάχο. | hellenicsun | Bettas | 37 | 29-01-06 01:49 |
Ετοιμασία νέου ενυδρείου | Fonamstel | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 29-02-04 03:37 |