|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() Παράθεση:
την έπαθα και εγώ (με φυτά χωρις ψάρια μόνο cory) και από το βράδυ μέχρι το πρωί μου ανέβασε 0,5 βαθμούς το Ph (6,8 > 7,3!!!!) ![]()
240 lt. υπό κατασκευή... προορισμός ΔΙΣΚΟΙ !!! ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη waylander : 18-04-06 στις 00:28 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
... εννοώντας ότι εκείνα τέλος πάντων είναι πιο ανθεκτικά από πχ. τους δίσκους ![]()
240 lt. υπό κατασκευή... προορισμός ΔΙΣΚΟΙ !!! ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη waylander : 18-04-06 στις 00:49 |
|
|||
|
|||
![]()
Υποθέτοντας ότι το βιολογικό σου φίλτρο (όγκος) επαρκεί και τα αντιδραστήρια μετράνε σωστά (δεν έχουν λήξει), τότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι:
1. συχνότερες αλλαγές νερού ώστε να κρατάς την αμμωνία σε μηδενικά επίπεδα και 2. υπομονή μέχρι να αναπτυχθούν οι απαραίτητες ποσότητες αποικίες ωφέλιμων βακτηριδίων για να αναλάβουν τον σωστό μεταβολισμό της αμμωνίας σε νιτρώδη και νιτρικά άλατα. |
|
||||
|
||||
![]()
Παρολα αυτά, μετα απο τρεις μήνες ΔΕΝ θα επρεπε να υπαρχει ιχνος αμμωνιας..
Τι φιλτρο(α) χρησιμοποιεις? Τι εχουν μέσα? Μετρα και το νερο της βρύσης και πες μας τι μετρας απο αμμωνια. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φίλτρα: Jewel εσωτερικό (μόνο σφουγγάρια μπλε) και ένα φίλτρο EHEIM 2217 με SUBSTRATpro και EHFIMECH (ρυθμισμένα όπως προτείνει ο κατασκευαστής). στο εσωτερικό έχω λίγο χώρο για επιπλέον βιολογικό είχα παλιά τύρφη και την έβγαλα... μου πρότεινε ο Pritanis να βάλω βιολογικό υλικό αλλά το αμέλησα ![]() Παράθεση:
Το νερό της βρύσης είναι 0 κάτι γίνεται με το στρώσιμο μου... υπόψη οτι το ένα (ΕΗΕΙΜ) δεν είναι 3 μήνες αλλα 1 περίπου. Είχα 2213 και το έδωσα και πήρα 2217 το υλικό το κράτησα αλλά δεν έφτασε με τίποτα και έβαλα καινούργιο Σήμερα πήγα πρόνοια ΑΕ και πήρα 2 μπουκάλες CO2 των 2Kg (μία εφεδρική) καί νομίζω οτι ησύχασα. Kόστος 35Ex2 +3E για μετατροπή - 4Ε αναγόμωση) παρά 28 Ε/μήνα που πήγαινε μέχρι τώρα για 0,5Kg!!!!
240 lt. υπό κατασκευή... προορισμός ΔΙΣΚΟΙ !!! ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη waylander : 18-04-06 στις 22:13 |
|
||||
|
||||
![]()
Ελλατωσε την ποσοτητα που ταιζεις, και κανε πιο συχνες αλλαγες.
Η αμμωνια δεν ειναι καλο πραγμα σε ενα ενυδρειο. Οταν θελουμε να συμπληρωσουμε βιολογικο υλικο, καλο ειναι να βαζουμε πρωτα το παλιο και μετα το νεο στη ροη του νερού. Ετσι μηχανικα, παρασερνεται καποια ποσοτητα απο το στρωμενο και επικοιζει το νεο υλικό παρα πολυ γρήγορα. Οποτε χρειαστηκε να το δοκιμασω δουλεψε πολυ γρηγορα... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|