|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Περασαν χρονια απο το '11 και εχω την εντυπωση , χωρις να ειμαι και ο πλεον ειδικος στις αλγες, οτι εχουμε καταληξει στο οξυζενε με χρηση μεσα στο νερο τοπικα σαν την καλυτερη λυση .οπως αναφερει παραπανω και ο Ντιμης αν δε θελεις να ξεστηνεις , αλλιως υπαρχουν και αλλες(βρασιμο , διαλυμα χλωρινης 1/19 κλπ..που ειναι και σιγουρες και φθηνοτερες.. Το εχω χρησιμοποιησει και προσωπικα το οξυζενε και δουλευει..Για το οινοπνευμα δεν ξερω και δεν θυμαμαι να εχει αναφερθει απο τοτε ξανα....Ισως αλλος να θυμαται καλυτερα..Ασχετο μεν αλλα να τα λεμε και αυτα.., εδω φαινεται και μια τεραστια διαφορα του φορουμ με διαφορες αλλες προσπαθειες ειδικα στα s/m..Eκει καθε γνωση και καθε εμπειρια εχει διαρκεια μια μερα το πολυ, μετα οι αναρτησεις χανονται ενω το φορουμ ειναι μια τεραστια εγκυκλοπαιδεια του ενυδρειου με γνωσεις και εμπειριες πολλων χρονων και πολλων ανθρωπων συσσωρευμενες και διαθεσιμες σε ολους..Υπαρχουν και αλλες διαφορες πιο σοβαρες αλλα δεν ειναι της παρουσης..
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
εγω τελικα αποφασισα να βγαλω τα παλια και να ξαναφυτεψω καινουργια αλλα τις 2 ανουμπιες θελω να τις κρατησω οποτε σκεφτομαι να τις βγαλω να τις ψεκασω με οξυζενε και μετα να τις τριψω με μια οδοντοβουρτα θα πετυχω λες τιποτα η τζαμπα κοπος?
|
|
||||
|
||||
![]()
Η γνώμη μου είναι ότι ακόμα και αν αλλάξεις φυτά η bba θα επανέλθει αν δεν καταπολεμήσεις την αιτία της εμφάνισης της
![]() Οι ανούμπιες θα καθαρίσουν όπως το περιγράφεις αλλά το ζήτημα είναι να μην επανεμφανιστεί η μουσάτη ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Έχω περάσει από αυτό το στάδιο με φουλ φυτεμένο ενυδρείο. Το Οξυζενέ, ναι, είναι "πρώτες βοήθειες" και κάνει σημαντική δουλειά, αλλά ταυτόχρονα με αυτό πρέπει να καταπολεμισεις την αιτία που την προκαλεί. Κάτι γίνεται λάθος στο συγκεκριμένο ενυδρείο κ θέλει διορθωμα. Μια 3 ήμερη πλήρης συσκότιση επίσης βοηθάει μετά το οξυζενέ. Πρέπει να αλλάξεις τις συνθήκες φωτισμού, και οι έξοδος του φίλτρου μην είναι πάνω από το νερό και δημιουργεί μεγάλη ανατάραξη και επιπλέον οξυγόνο. Και αν χρησιμοποιείς λίπανση να αλλάξεις ρουτίνα.. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μαύρη άλγη στα σαλιγκάρια... ??? | aquaman | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 04-09-09 21:34 |
Μαύρη τριχοειδής άλγη... | uptight | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 22-03-09 15:49 |
μαύρη ζελατίνα στον βράχο | exetlaios | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 8 | 10-01-09 09:37 |
Μαύρη spot άλγη; | leonm | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 13-06-06 22:26 |
Apple Snail - Zebra Snail - Τριχοειδής Μαύρη ¶λγη | PascM | Σαλιγκάρια | 5 | 26-02-06 12:54 |