|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θα βάλεις 300άρη θερμοστάτη σε 70lt ενυδρείο γιατί με την παραμικρή απόκλιση, κόλλημα ή αστοχία θα σου βράσει τα ψάρια σε χρόνο μηδέν
![]() Ο 100άρης είναι οκ για τα λίτρα σου και αφού είσαι Αθήνα (εκτός αν είσαι στην κορφή της Πεντέλης ή της Πάρνηθας ![]() Εκτός αν το ενυδρείο είναι σε κρύο μέρος του σπιτιού ή χωρίς καθόλου άλλη θέρμανση του χώρου κλπ. Οσο για φίλτρο, περι ορέξεως... Σε αυτές τις διαστάσεις υπάρχουν και πιο φτηνά στην Ελλάδα - Κινέζικα βέβαια- αλλά η επιλογή είναι δική σου 100%. |
|
|||
|
|||
![]()
Η παραγγελία έπεσε στη Γερμανία, το φωτιστικό μου είναι στη Θεσσαλονίκη για κάποιο λόγο και το ενυδρείο είναι ήδη σπίτι.
Το έπιπλο σκέφτομαι να του καρφώσω πλάτη από πίσω για να του δώσω μία έξτρα σταθερότητα. Για υπόστρωμα σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω για να δώσω ύψος ψηφίδα λάβας που είναι πορώδης και ελαφριά και σαν βασικό υπόστρωμα το Stratum της fluval που ίσως να το καλύψω με χοντρόκοκκη μαύρη άμμο ή ψιλό χαλίκι. Όσον αφορά τη διακόσμηση και εκεί σκέφτομαι μαύρες πέτρες λάβας και μάλλον κάποιο ξύλο. Τώρα ποιο ξύλο δε ξέρω. Κάπου που να μην πωλείται χρυσό ξέρετε; Έτσι κάθεται στο έπιπλο αν μπει στη μεση η γυαλα. Ακόμα με ανησυχεί η σταθερότητα γιαυτό θα του βάλω πλάτη. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα με αυτό το έπιπλο, εφόσον είναι καλά συναρμολογημένο. Παλιότερα με 4 16αρια είχα στηρίξει μέχρι 140 λίτρα για πάρα πολλά χρόνια. Παρόλα αυτά η πλάτη είναι ένας τρόπος να το σταθεροποιήσεις καλύτερα, αλλά αν δεν κουνάει και είναι στιβαρό δεν χρειάζονται υπερβολές κατά την άποψή μου.
ΥΣ: Δεν είχα δει ότι είναι από ικεα, θα κοιτούσα αν τα ξύλα είναι στιβαρά ιδίως τα χοντρά. Γιατί πουλάνε μερικά που είναι τελάρο και τα ντύνουν με πάρα πολύ ψιλό "ξύλο" γύρω γύρω και στο κέντρο είναι άδειο. στην περίπτωση mdf sb μοριοσανίδα δεν θα ανησυχούσα για κάτι. |
|
|||
|
|||
![]()
Η αλήθεια είναι πως τα χοντρά ξύλα όταν ανεβαίνω πάνω εγώ για "δοκιμή" ακούγεται κράτσα κρούτσα. Μπορεί να είναι και κούφια.
¶ρα μήπως κόψω ένα mdf να βάλω από πάνω που θα πατήσει και πάνω στα πλαϊνά κάθετα + μια πλάτη για να δέσει. |
|
|||
|
|||
![]()
Μα καλά τόσο πολύ κουνάει; Τα 3 κάθετα φαίνονται για μοριοσανιδα, αν δεις και ειναι το χοντρο κατα πολυ ελαφρυτερο απο 1 εκ των καθετων...εκει δεν ξερω τι αντοχη μπορει να εχει.Τώρα μάλλον αυτό που λες θα έκανα και εγώ γενικά με την πλάτη αλλάζει πολύ η σταθερότητα, δεν θα έχει καμία σχέση μετά. Δεν θέλει υπερβολές όμως εκτός και αν σκέφτεσαι να το κρατήσεις και για βαρύτερο ενυδρείο.
Παλιοτερα ειχα φτιαξει ενα με 16αρι mdf και το εχω ακομα και δουλεψε 9,5 χρονια με διαφορα ενυδρεια επανω απο 90 εως και 240λτ χωρις κανενα προβλημα. Ίσως στο τέλος σου βγει ίδια τιμή η και ποιο ακριβά από έπιπλο ενυδρείου. Αν το είχες από πριν πάσο. |
|
|||
|
|||
![]()
To έπιπλο το έχω χρόνια και το dennerle κάθεται πολύ ωραία πάνω του. Είναι ακριβώς 39 εκ πλάτος όπως και το ενυδρείο. Αν δε βάλω πλάτη θα δω μηπως το βιδώσω με γωνιές στον τοίχο.
Είμαι στο τελικό στάδιο των ετοιμασιών. Μου μένει υπόστρωμα και διακοσμητικά. Προσπαθώ να δω πως θα το στήσω γιατί θέλω να φαίνεται ωραίο και κοιτώντας το από γωνία. |
|
||||
|
||||
![]()
Αν έχεις τοίχο πίσω απο το έπιπλο, καλού-κακου πιάστο με κάποιο τρόπο πάνω του, πχ με κάποιο "Γ".
Δεν θες πολλά, και ένα στην μέση, φτάνει. Απλά για να μην έχει κίνδυνο με ένα γερό σεισμό ή με ένα γερό ταρακούνημα να τουμπάρει επειδή βάζοντας το ενυδρείο πάνω του θα μετακινηθεί το κέντρο βάρους του πιο ψηλά... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια σε φυτεμένο χαμηλών απαιτήσεων | CHRIS4204 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 09-06-19 21:21 |
Ενυδρείο Ασίας (χαμηλών απαιτήσεων) | aristomenis | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ασίας | 37 | 17-09-12 21:13 |
60 λίτρα χαμηλών απαιτήσεων | Γιώργος Κ | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 63 | 26-09-11 15:55 |
Πρόβλημα με μαύρα φύλλα και στίγματα....σε φυτεμένο χαμηλών απαιτήσεων | gtok34 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 16 | 07-10-10 10:23 |
Υγρό λίπασμα για φυτεμένο χαμηλών απαιτήσεων | xontros | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 15 | 21-07-08 23:19 |