|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Δύο τα τινά λοιπόν, ή που είχες καινούργια μπουκάλα με λιγοστό Co2 μέσα της, ή που στο τελευταίο γέμισμα δεν στη γέμισαν σωστά (μπορεί να συμβεί).. εκτός κι αν το παρατηρείς συνεχώς στη συγκεκριμένη μπουκάλα (μετά από αρκετά γεμίσματα και αδειάσματα δηλαδή), υποτίθεται ότι όμως ότι την ελέγχουν σε κάθε γέμισμα και τη φτιάχνουν αν χρειαστεί ώστε να μην έχει διαρροή από κάπου. Εκτός κι αν έχεις διαρροή στο υπόλοιπο σύστημα βέβαια, πράγμα που όπως λες δεν ισχύει. Δεν στέκει πάντως με τόσο λίγη παροχή να μη σου κρατάει παραπάνω η 2κιλη μπουκάλα..
Παρεμπιπτόντως, το ενυδρείο σου είναι φουλ φυτεμένο; Αρκούν μόνο 90 φυσαλίδες στο λεπτό σε τόσο μεγάλο ενυδρείο; Εμένα στα 130 λίτρα είναι οριακά θεωρώ, εκτός βέβαια κι αν έχεις λίγα φυτά και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Χαμηλό φωτισμό κλπ κλπ.. Σίγουρα θα επέλεγα 5λιτρη για 600 λίτρα αλλά εσύ ξέρεις. 30 μέρες πάντως είναι λίγο, κοίτα το.. |
|
||||
|
||||
![]()
Το παρουσιασε σε 3 γεμισματα και 2 διαφορετικες μπουκαλες και τωρα που το σκεφτομαι ειχα κατι σκαμπανεβασματα στις φυσαλιδες και οταν αρχησε να πεφτει η πιεση και σταματουσε να βγαζει διοξιδιο ανεβαζα την δευτερη πιεση (αυτη που παει στην μικρεμετρικη βαλβιδα) και συνεχιζε μεχρι να αδειασει,μηπως κατι δεν ειχα ρυθμισει εκει??? το ειχα στα 3 bar περιπου.
Στα 600 λιτρα ειχα λιγα φυτα οντος και το εκανα δοκιμαστικα για το καλοκαιρι να δω ποσο θα μου κρατησει,με σωστη διαχυση ειναι μια χαρα αν ειχα 5κιλη θα κρατουσα 3-4 μηνες ομως εδω που μενω δ υπαρχει δυνατοτηα να γεμιζω μπουκαλες,γι αυτο εχω 2χ2kg και 1χ5kg και Co2 βαζω μονο στο 35λιτρο και με διαχυση με κυκλοφοριτη,θα την στησω τον αλλο μηνα να δω και πρεπει η 2kg να με βγαζει 3 μηνες για να μην χρειαστω αλλες μπουκαλες και στο τελος καταντησω ανοιξω μαγαζι με πυρεσβεστηκα ειδη ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() παλαιοτερα ειχα 2κιλη σε 240 λιτρα με ~60φυσ/λεπτο και με εβγαζε 3 μηνες. |
|
||||
|
||||
![]()
Θεωρω πως εχεις καποιο θεμα με διαρροη αποκλειεται με 90 φυσ. να τελειωνει σε 1 μηνα..Κι εμενα η 2κιλη με 90-100 φυσ.λεπτο 9 ωρες τη μερα μου κρατα κοντα 9 μηνες!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Να σε ρωτησω,την φλαντζα εχεις στο σπιρωμα που βιδωνεις τα μανομετρα με την μπουκαλα? λαστιχακι ή τεφλον ασπρο? το αλλαζεις σε καθε αναγωμηση ή οχι? |
|
||||
|
||||
![]()
Οχι δεν την αλλαζω την φλαντζα,αλλα καθε φορα βαζω τεφλον ασπρο στο σπειρωμα και το τσεκαρω με σαπουναδα!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ποσο ανθρακα και ποσο αντιφοσφορο πρεπει να βαζουμε! | Sakisdraminos | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 5 | 27-03-14 01:00 |
ποσο κανει???? | mageiras293 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 4 | 17-05-10 22:28 |
ποσο καιει? | dim orestiada | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 18-01-10 17:14 |
Ποσο φως?? | tonisgr | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 22-02-09 12:22 |
ποσο Ca ? | tzimakos | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 26-01-07 14:55 |