|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Φιλτατε κράτα δυνατά και μην αποθαρρυνεσαι απο τους υπερασπιστές των Αφρικανών...
Διατηρώ 2 είδη barbs. Έχω cherry barbs τα τελευταία 3μιση χρόνια και tiger barbs περίπου 2 μήνες. Καταπληκτικά ψαράκια και τα 2 είδη. Εντελώς διαφορετικό ταμπεραμέντο, όμως. Έχεις εξαιρετικό μήκος ειδικά για τα tiger που είναι δεινοί κολυμβητές. Αξιοζήλευτο θα έλεγα. 2 παρατηρήσεις μόνο. Το ύψος δεν είναι απαγορευτικό. Και τα 2 είδη κολυμπούν στην πιο χαμηλή ζώνη (κάτω απο τη μέση). Θεωρώ πως δεν θα έχεις πρόβλημα. Το ph σου είναι το θέμα. Ειναι η πιο οριακή τιμή στα barbs. Εγώ έχω ξεκινήσει δειλά δειλά να ρίξω το πεχα κοντά στο 7 και ήδη η διαφορά στο χρώμα των αρσενικών cherry είναι δραματική. Θέλει λίγο προσοχή, όταν αποφασίζουμε να φιλοξενήσουμε ψαράκια στην ανώτατη τιμή ph. Τα cherry είναι "σκυλια" και είναι πιο ανεκτικά, δε μπορώ να πω το ίδιο και για τα τιγρακια που είναι πιο ευαίσθητα. Οπότε βουρ στα barbs θα σου έλεγα (εκτός των rosy που μεγαλώνουν πολύ), με την υποσημείωση να προσέξεις το ph.. Ζηλεύω το μήκος του ενυδρείου σου. Όνειρο το φυτεμένο με barbs (θα πάθει πλάκα η θεία Κίτσα). |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ παιδιά για τη στήριξη!
![]() Οντως για tiger barbs σκεφτομουν αλλα δε τα ειχα ποτε και δε τα ξερω τα ψαρακια αν θα ειναι οκ με αυτο το υψος. Το ph της βρύσης ειναι 7.8 και θα προσπαθησω να βαλω ξυλα για να μην ανεβαίνει παραπανω. Υπάρχει και η δυνατότητα σχετικά ευκολα να βαλω co2 ωστε παλι να πεσει λιγο το ph. Κοιτα να δεις που μέχρι μερικες μερες πριν σκεφτομουν αν χρειαστεί πως να ανεβασω το ph και πλεον πρέπει να σκεφτομαι πως θα το ρίξω . Ελπίζω αυτο που βλεπω στα βιντεάκια, ενα κοπαδι 10-12 τιγρακια να πηγαινουν περα δωθε ολο το μηκος του ενυδρειου, να παιξει και στο δικο μου. |
|
|||
|
|||
![]()
Τα τιγράκια θα σε ανταμείψουν με την αεικίνητη συμπεριφορά τους. Θα δεις εντυπωσιακά κοπαδιασματα. Σαν κύματα πηγαινοερχονται, οπότε ισχύει αυτό που έχεις δει στα βίντεο.
Πρόσεξε με το φωτισμό, λόγω του πολύ χαμηλού ύψους που έχεις, μην αντανακλαει πολύ έντονα. Δεν τους αρέσει και στρεσαρονται φουλ. Θα βοηθούσαν φυτά επιφάνειας, χωρίς φυσικά να είναι απαραίτητο. Λόγω ύψους έχε το υπόψιν. Αν καταφέρεις και ρίξεις το ph κάτω απο 7.5 σε πρώτη φάση θα είναι σούπερ. Οι ρίζες mopani βοηθάνε σε μια μικρή πτώση του πεχα (μιλάμε για 0.1 - 0.2, όχι τίποτε τρελό). Μπορεις να χρησιμοποιήσεις και φύλλα catappα αν σου αρέσει το blackwater (σε αυτό ζουν στο φυσικό βιότοπο τους εξ ου και το σχόλιο που έκανα πριν για το φωτισμό). Εμένα δεν μου αρέσει προσωπικά, απλά στο αναφέρω. Λόγος να μπλέξεις με ΑΟ και τύρφη δε νομίζω πως υπάρχει για τέτοιες τιμές ph. Όσον αφορά τα ψαράκια τώρα! Βρίσκεις εύκολα τους τρεις βασικούς τύπους Tiger barb. Μπορείς να βάλεις Green, albino και τα κλασσικά τιγρε. Έχω και τα τρία και είναι όλα πανέμορφα, είναι το ίδιο είδος, καμία διαφορά. Υπάρχουν και άλλα όπως τα longfin (τραγικό υβρίδιο), τα Red starfire, τα strawberry και τα Green platinum. Δύσκολα να τα βρεις στην Ελλάδα τα συγκεκριμένα να πω την αλήθεια. Μία ομαδουλα 12 ατόμων είναι μια χαρά, το μεγάλο μήκος του ενυδρείου σου να είσαι σίγουρος πως θα το τιμήσουν μέχρι τελευταίου εκατοστού. Θα τα λατρέψεις, να είσαι βέβαιος! Ότι απορία έχεις ρώτα! Καλό γέμισμα εύχομαι... |
![]() |
Tags |
africa, malawi, mbuna, ρηχό, shallow |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι Φυτά να βάλω σε αφρικανικό; | Mr.Cleaner | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 22-03-18 21:15 |
Νεο Αφρικανικό-Tanganyika!!! | Irakles | Tanganyika | 113 | 13-03-16 23:37 |
Καινούριο αφρικανικό | Παναγιώτης Κ | Malawi | 28 | 26-11-11 22:06 |
Νέο αφρικανικό, Την γνώμη σας, και κάποιες απορίες | raeziel | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 07-03-11 00:28 |