|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Παράλληλα με την άλλη τροφή που είχα παρουσιάσει σε προηγούμενο post στις αρχές Νοεμβρίου, αγόρασα πρόσφατα και την παρακάτω τροφή της Nijο από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από το eshop της Κoihellas για ποικιλία και για να την έχω σαν 2η εναλλακτική πρόταση!
Παρακάτω μια περιγραφή των συστατικών: Πρωτεϊνη: 32% Λιπαρές ουσίες: 8% Υγρασία: 10% Ακατέργαστα σάκχαρα: 3,1% Ακατέργαστη στάχτη: 5,5% Ασβέστιο: 0.9% Νάτριο: 0.26% Φώσφορος: 0.9% ¶μυλο: 20.7% Αντιοξειδωτικό (E321): 50 mg/kg Προπυλογλυλικό: 100mg/Kg Σεπιόλιθος (κόκαλο σουπιάς): 15300 mg/kg Πρόσθετα Βιταμίνη Α: 8000 UI/kg Βιταμίνη Ε: 160 mg/kg Βιταμίνη D3: 1400 UI/kg Βιταμίνη C: 150 mg/kg Χαλκός: 2 mg/kg Ψευδάργυρος: 80 mg/kg Ιωδίνη: 0.8 mg/kg Σίδηρος: 40 mg/kg Μαγγάνιο: 40 mg/kg |
|
||||
|
||||
![]()
Η Νέα Χρονιά (Παρασκευή 1η Ιανουαρίου 2021 @ 07:30 παρακαλώ!) ξεκίνησε με καθιερωμένο πλέον (προληπτικό) καθαρισμό του ενός από τα βαρέλια, συγκεκριμένα του crystal bio, ωστόσο η καθαριότητα και στα 3 βαρέλια είναι ακριβώς η ίδια επομένως δεν θα δείξω την ίδια διαδικασία x3!
1η φωτογραφία | Μπορεί να φαίνεται τυλιγμένο σαν μικρό λάστιχο αλλά είναι 2 ίντσες, τεράστιος όγκος λοιπόν και δύσκολα διαχειρίσιμος σωλήνας στο μάζεμα - άδειασμα! 2η φωτογραφία | Το περίφημο back wash έτοιμο για άδειασμα του βαρελιού 3η φωτογραφία | 10+ μέτρα μακριά με μεγάλη πίεση γίνεται το άδειασμα - καθάρισμα σε γειτονικό οικόπεδο! Τις πρώτες φορές που έκανα αλλαγή στη λίμνη με πήρε τηλέφωνο ένας γείτονας γιατί νόμιζε ότι είχε σπάσει κάποιος σωλήνας με τόσα κυβικά νερό... σε ελάχιστο χρόνο! 4η φωτογραφία | Ξέπλυμα στις βούρτσες μια - μια με το νερό της λίμνης ώστε να μην καταστραφούν τα βακτήρια, γέμισμα ξανά του βαρελιού και ξανά άδειασμα... 5η φωτογραφία | Εδώ... στιγμιότυπο με καθαρό πλέον το νερό που βγαίνει από το backwash! |
|
||||
|
||||
![]()
Τι να ανεβάσω, τι να ανεβάσω;
Με τις πολλές βροχές και ενώ το καλοκαίρι με τα χωματουργικά είχα ευθυγραμμίσει όσο καλύτερα μπορούσα τον συνθετικό χλοοτάπητα, σε κάποια σημεία λίμναζαν νερά... επομένως: "Ξήλωμα" του χλοοτάπητα, τύλιγμα... έβγαλα τη μια σειρά από τις πέτρες στη λίμνη, 4-5 κουβάδες άμμο, ξανά ίσιωμα, και ξανά πάλι αντίστροφη σειρά για να επανέλθει ο τάπητας στην αρχική θέση. Ελπίζω τώρα να μην ξανακάνει λιμνούλα στον τάπητα λόγω βροχής! |
|
||||
|
||||
![]()
Τα κρύα έπιασαν για τα καλά επομένως έπρεπε να δω και τη θερμοκρασία του νερού. Με το χέρι, απλά επιβεβαίωνα οτι το νερό είναι παγάκι αλλά η θερμοκρασία μπορεί να ήταν πάνω από 14-15 βαθμούς, όπως διαπίστωσα αργότερα.
Έτσι έψαξα από το εξωτερικό σε ebay και σε καταστήματα για ψηφιακό θερμόμετρο απλά εκτός από τις πανάκριβες και φοβερές λύσεις που μετρούσαν pH και αλατότητα υπήρχαν οι πολύ οικονομικές που δεν μου "γέμιζαν" το μάτι. Για τις λύσεις για λίμνες που βυθίζεις ένα τεράστιο θερμόμετρο δεν το έψαξα (αν και βρήκα στην Ελλάδα) καθώς δεν μου άρεσε αισθητικά - αν και επειδή πάει μέχρι τον πάτο της λίμνης θα είναι πιο σωστή ένδειξη! Έτσι είπα να το ρισκάρω και να πάρω ένα απλό ψηφιακό θερμόμετρο με εξωτερικό αισθητήρα. Το πρόβλημα σε όλα τα αντίστοιχα θερμόμετρα είναι οτι το καλώδιο είναι περίπου ένα μέτρο επομένως είναι πολύ δύσκολο να μπει στη λίμνη. Αυτό που βρήκα είναι ενάμιση μέτρο οπότε από το αποθηκάκι... οριακά το βύθισα στο νερό! 1η -2η φωτογραφία |unboxing του θερμόμετρου 3η φωτογραφία | βύθιση και οι πρώτες ενδείξεις στις αρχές Ιανουαρίου 2021. Η θερμοκρασία ελέγχεται αυτόματα κάθε λεπτό περίπου και κάτω δεξιά εμφανίζεται η χαμηλότερη - υψηλότερη τιμή των τελευταίων ωρών 4η φωτογραφία | το συγκεκριμένο θερμόμετρο το είχα για μερικές ημέρες μέσα στο skimmer, τώρα που περίσσεψε, το έβαλα στο τελευταίο βαρέλι έτσι ώστε να έχω και μια 2η ένδειξη! 5η φωτογραφία | ο εξωτερικός αισθητήρας είναι ανοξείδωτος επομένως δεν έχουμε θέμα με αλλοίωση ή σκουριά |
|
||||
|
||||
![]()
Εκτός από θερμοκρασία από τον αισθητήρα έχει αξία θερμοκρασία εξωτερικού χώρου? Το θερμόμετρο αυτό είναι για εξωτερικό χώρο η πρέπει να είναι προφυλαγμένο ?
Πρέπει να αξιωθω να πάρω και εγώ ένα ψηφιακό |
|
||||
|
||||
![]()
Θεωρητικά ο αισθητήρας είναι για έξω & μέσα δείχνει την εσωτερική απο τη συσκευή.
Εγώ χρησιμοποίησα το καλώδιο για τη λίμνη και έχω και άλλη μια ένδειξη απο τη συσκευή για το αποθηκάκι... το θέμα είναι το καλώδιο που δεν είναι αρκετά μακρύ! |
|
||||
|
||||
![]()
Ειδικά σήμερα, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, η Μήδεια... μας επισκέφτηκε και στην Αθήνα:
Η θερμοκρασία έπεσε γρήγορα κάτω από τους 11 βαθμούς και τώρα στους 3.3 βαθμούς με ανώτερη τους 8 βαθμούς, λογικά τις επόμενες ημέρες θα πέσει και άλλο με τέτοια 30+ πόντους χιονόπτωση! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
DIY λιμνούλα στο μπαλκόνι | gouts0unin | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 18-06-12 16:14 |
μικρή λιμνούλα | marios1991 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 1 | 30-04-12 15:16 |
Απορία για λιμνούλα | in the pond | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 11 | 27-01-12 16:54 |
Είναι μόνο δική μου η απορία? | rtolis | Γαρίδες | 9 | 25-10-10 20:30 |
Η λιμνούλα μου | eon123 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 19-04-08 14:40 |