|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
προληπτικά έκανα τεστ στα νερά ΑΟ (GH, KH = 0, pH=6,4) και ήταν εντάξει. καλίμπραρα πάλι το pH controller. είναι δυνατόν το νερό βρύσης (buffer) που ανακατεύω να θέλει λίγο χρόνο (πχ να φτιάχνω το νερό από την προηγούμενη) να δείξει την πραγματική σκληρότητα και με αποτέλεσμα να φτιάχνω πιο σκληρό νερό? το τεστάκι είναι sera αλλά το διασταύρωσα και με άλλα τεστ και το απέκλεισα. τι άλλο θα μπορούσε να το κάνει αυτό εκτός από εμένα στις αλλαγές?
240 lt. υπό κατασκευή... προορισμός ΔΙΣΚΟΙ !!! ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη waylander : 07-04-06 στις 15:52 |
|
||||
|
||||
![]()
Το νερό από Α.Ο. πως το μετράς? Απο ότι ξέρω δεν μπορείς να το μετρήσεις με τα κοινά τεστ (στικ ή υγρά) αλλά θέλεις TDS meter! Οι ποιο έμπειροι ας μας πουν.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σκέφτομαι ακόμα ότι όταν ανακατεύω το νερό βρύσης (buffer) με AO να βάζω ένα κυκλοφορητάκι μέσα να μου το ανακατεύει το νερό αλλαγής ώστε όταν το μετράω το νερό (πριν το βάλω μέσα στο ενυδρείο) να είμαι σίγουρος ότι έχει ανακατευτεί σωστά και δεν παίρνω δείγμα από νερό πιο μαλακό από ότι είναι πραγματικά το όλο διάλυμα. ισχύει αυτό? ΥΓ χρησιμοποιώ έναν τύπο στις αλλαγές. το έχω αναφέρει πιο πάνω σε αυτό το thread και μέχρι τώρα οι αλλαγές ήταν αψογες. οι παράγοντες του ενυδρείου μου δεν έχουν αλλάξει. φιλικά Νικος
240 lt. υπό κατασκευή... προορισμός ΔΙΣΚΟΙ !!! ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη waylander : 08-04-06 στις 10:36 |
|
||||
|
||||
![]()
Χτες έβαλα τους νέους συγκάτοικους στο ενυδρείο, τους έκανα 40" προσαρμογή με drip system ώστε να έρθει το ph στα ίδια του ενυδρείου και GH όσο πιο κοντά γινόταν. Τους έβαλα μέσα με κλειστά τα φώτα. Μετά από λίγο "ξεψάρωσαν" όμως και άρχισαν να παρελαύνουν μπροστά στο ενυδρείο. Οπότε άνοιξα το φως & πήρα Φώτο ... κάτι γίνεται και δεν μπορώ να τα ανεβάσω οπότε θα κάνω ξεχωριστώ ποστ μόλις τα καταφέρω.
Σήμερα όμως δεν κάνουν τίποτα είναι κρυμμένοι όλοι τους σε 2 σημεία και απλά ξεμυτάνε για να δουν μόνο τι παίζεται ![]() Τα φώτα από αύριο να τα ανάβω κανονικά? δεν θα πρέπει να δοκιμάσω να τους ταΐσω τίποτα? και τι ? κατεψυγμένα ή flakes/spirulina (που έτρωγαν στο μαγαζί)?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εεε?
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Τώρα για το προβλημά που αναφέρεις θα σου έλεγα να βάλεις λίγο χαλίκι σε ένα ποτήρι και να μετρήσεις πριν και μετά. Αγόρασα χαλίκι για το ενυδρείο και ενώ δεν άφριζε ανέβαζε την σκληρότητα. Η εξήγηση που έδωσα (χωρίς να είμαι σίγουρος) είναι ότι δεν ήταν ένα είδος πετρώματος αλλά περισσότερα... Πάντως δεν έχεις να χάσεις τίποτα αν το δοκιμάσεις.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Kontra me diskous | newfish | Δίσκοι | 14 | 29-01-08 19:05 |
Στήσιμο νέου ενυδρείου...παρακαλώ τη βοήθειά σας... | GIWRGOS | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 12-02-06 21:36 |
Νέος ιδιοκτήτης ενυδρείου με μονομάχο. | hellenicsun | Bettas | 37 | 29-01-06 01:49 |
Ετοιμασία νέου ενυδρείου | Fonamstel | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 29-02-04 03:37 |