Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Νότιος Αμερική > Δίσκοι

Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-04-06, 21:35
Το avatar του χρήστη halvas69
halvas69 Ο χρήστης halvas69 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Πάτρα - Αγυιά
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην halvas69 Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην halvas69 Send a message via Skype™ to halvas69
Προεπιλογή

Μία προτροπή, αν μπορείς να καλύψεις την μία πλευρά (πίσω) με μαύρο χαρτόνι θα δείξει περισσότερο το ενυδρείο σου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-04-06, 22:36
cutter Ο χρήστης cutter δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Καταρχάς, να σας ευχαριστήσω όλους για τα σχόλιά σας, θετικά και αρνητικά.
Φίλε halvas69, δεν ξέρω γιατί αλλά από την πρώτη μέρα που έπιασα στα χέρια μου το πρώτο μου ενυδρείο (πάνω από 1μιση χρόνο πριν), το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πετάξω στα σκουπίδια το background! Δεν ξέρω γιατί, πες το παραξενιά μου, αλλά μου φαντάζει εξαιρετικά άσχημο το να κολλήσω ένα κομμάτι χαρτί στο ενυδρείο μου. Γούστα είναι αυτά!
Φίλε johnny98130, ναι το ξέρω πως είναι λίγα τα λίτρα για 5 ενήλικους δίσκους, αλλά επειδή είναι η πρώτη φορά που κρατάω δίσκους, από όσα έχω διαβάσει, κατά πάσα πιθανότητα οι υπόλοιποι 4 δίσκοι θα αρχίζουν να κολλάνε στον μικρότερο της παρέας, με άμεση συνέπεια να στρεσάρεται, να μην τρώει κλπ, και θεωρώ δεδομένο ότι δυστυχώς θα χάσω έναν δίσκο και θα μείνω με 4, όποτε θα είμαι και οριακά για τα λίτρα μου.
Φίλε smoof, σωστά το ενυδρείο μου είναι ανοιχτό κι έχω αρκετή εξάτμιση. Αυτό το "οι δίσκοι δεν ενοχλούνται από το πολύ φως", από πολλούς το διάβασα κι εγώ, αλλά το αντίθετο ακριβως διαπίστωσα. Με τα μισά φώτα ανοιχτά (νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα) οι δίσκοι φαίνονται νωχελικοί και ψιλοκρύβονται. Με το που ανάβω όλα τα φώτα βγαίνουν μπροστά στο τζάμι και κόβουν βόλτες από την μια άκρη ως την άλλη, είναι πολύ ζωηροί. Όσο για το που ρίχνω τόσα λιπάσματα, έχω όλη την σειρά της Seachem και την χρησιμοποιώ με επιτυχία (νομίζω!), καθώς τα φυτά μεγαλώνουν σαν τρελά! Με εξαίρεση το glossostigma, που το σκασμένο επιμένει να φυτρώνει προς τα πάνω!!! Είχα ένα πρόβλημα με green water algae, όταν μια μέρα ξέχασαν να κλείσουν την μπαλκονόπορτα κι όταν γύρισα σπίτι είδα ένα νερό καταπράσινο , το οποίο και έλυσα όταν απλά έβαλα κι ένα εξωτερικό eheim 2215.
Φίλοι waylander, PascM, όπως σας είπε κι ο Tolis, ο μονομάχος ούτε επιθετικος γίνεται, ούτε οι Δίσκοι τον ενοχλούν και αντέχει άνετα στους 28-29 βαθμούς που συνήθως έχω στο ενυδρείο. Αν ανυσηχώ για κάτι, είναι για ορισμένα φυτά που ίσως δεν αναπτυχθούν όπως πρέπει σε τέτοιες θερμοκρασίες. Ίσως για αυτό και το glossostigma να έχει μουλαρώσει!
Φίλε Theokyr, αλλάζω τόσο συχνά το νερό επειδή πρώτον, ξέρω πως οι δίσκοι είναι πολλοί για το ενυδρείο, και δεύτερον επειδή ταίζω 2 φορές την ημέρα beefheart κι άλλες 2 tetra bits. Κι αν τα tetra bits δεν μολύνουν το νερό ιδιαίτερα, οι καρδιές δημιουργούν απερίγραπτη κατάσταση αν μείνει έστω κι ένα μικρό κομματάκι αφάγωτο. Στο κάτω-κάτω, δεν υπάρχει τίποτα σαν την εμφάνιση ενός ενυδρείου στο οποίο ΜΟΛΙΣ έχει αλλαχθεί το νερό!!!
Όσο για την επιλογή των φυτών, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι και η τελική, ορισμένα θα φύγουν (βλέπε τα stems), απλά ήταν η αρχή και ήθελα να ξεκινήσω το ενυδρείο χωρίς να με πνίξει η άλγη. Το σημείο αριστερά, μπροστά από το φίλτρο που σωστά παρατήρησε ο Αλέξης πως χτυπάει άσχημα, δεν πρόκειται να μείνει έτσι, να είστε σίγουροι!
Όσον αφορά τέλος την θερμοκρασία που σωστά έπιασε ο PascM πως είναι χαμηλή, είχε χαλάσει ο ένας από τους 2 θερμοστάτες και ευτυχώς το κάτάλαβα εγκαίρως και τον έβγαλα από μέσα αλλιώς θα είχα για βραδινό Δίσκους Φλαμπέ!!! Για αλλαγή είπα να μην πάρω τους συνιθισμένους JBL αλλά να πάρω κάτι πραγματικά καλό για μεγαλύτερη ασφάλεια, κι έτσι αγόρασα 2 Jager από aquaristic. Μέχρι όμως να έρθουν, ο άλλος θερμοστάτης του ενυδρείου δουλεύει υπερωρίες (κι από ότι φαίνεται, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία...)
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-04-06, 15:13
Το avatar του χρήστη klaz
klaz Ο χρήστης klaz δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: εις την συμπρωτευουσαν....
Προεπιλογή

1 ερωτηση φιλε μου σχετικα με το φωτιστικο σου,καποιες πληροφοριες θα ηθελα να μου δωσεις σχετικα,οπως τη τιμη του,πως προσαρμοζεται ,που το προμηθευτηκες κλπ.......ευχαριστω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-04-06, 19:06
Member

Προεπιλογή

Φίλε klaz, το φωτιστικό είναι το arcadia overtank luminaire με 4 freshwater t5 λάμπες (4x39w). Προσοχή στην διάσταση μόνο για να μην σου βγει κοντό ή μακρύ. Τελικά το πήρα από aquaristic.net με τελική τιμή 350 ευρώ, μέσα και τα μεταφορικά. Στην Ελλάδα δυσκολεύτηκα να το βρω. Για την ακρίβεια στο Pet City μου είπαν τιμή πάνω από 500 ευρώ, ενώ στην αντιπροσωπεία της Ελλάδας, αφού μου έκαναν την χάρη να μου μιλήσουν (από το ύφος του υπαλλήλου στο τηλέφωνο), μου είπαν πως το συγκεκριμένο μοντέλο (με τις λάμπες για freshwater αντί για marine), δεν είναι διαθέσιμο! Αν θέλεις λοιπόν να το αγοράσεις, κάνε μια βόλτα στο www.aquaristic.net και θα δεις εκεί ό,τι χρειάζεσαι. Όσο για την συναρμολόγηση μην το σκέφτεσαι καθόλου, είναι παιχνιδάκι.

Και δράττομαι της ευκαιρίας να πω το εξής: Η κατάσταση με τις τιμές στα ελληνικά καταστήματα έχει ξεφύγει τελείως. Εκτός από το παραπάνω παράδειγμα, έχω άπειρα άλλα. Με αποκορύφωμα 3 μήνες πριν που σκεφτόμουν να γκρεμίσω το ενυδρείο μου και να το γυρίσω σε marine. Παιδιά, έχω φτάσει στο συμπέρασμα πως για να έχεις στην Ελλάδα marine ενυδρείο, πρέπει να οδηγείς από Cayenne και πάνω, αλλιώς δεν βγαίνεις!!! Προσωπικά, σταμάτησα τις αγορές από την Ελλάδα (και αισθάνομαι υπέροχα γι αυτό), σε σημείο που ακόμα και μισό ευρώ φθηνότερα να το βρω στο Internet, το αγοράζω από έξω. Εμένα προσωπικά, αρκετά με άρμεξαν. Ας ψάξουν να βρουν αλλού για μ****. Κι αν το κάνουμε αρκετοί αυτό, ίσως να βάλουν μυαλό κάποιοι και να σοβαρευτούν. Ή να κλείσουν. Εμένα πάντως, ελάχιστα με νοιάζει...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-04-06, 19:20
Το avatar του χρήστη Takis
Takis Ο χρήστης Takis δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Πάτρα
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Takis
Προεπιλογή

Επιδη φανταζομαι οτι απο μαγαζι σε μαγαζι θα υπαρχουν διαφορες και μερικες φορες μεγαλες, καλο θα ηταν να κοιταζουμε τι εναλλακτικες υπαρχουν, αφου βεβαιωθουμε οτι ολα τα μαγαζια (ή σχεδον ολα) εχουν μεγαλες τιμες.
Το λεω γιατι καποια μαγαζια εχουν πολυ καλες τιμες σε πολλα ειδη.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-04-06, 19:59
Member

Προεπιλογή

Φίλε Τάκη, επέτρεψε μου να αμφιβάλλω. Βλέπεις, πιστεύω πως η ρίζα του κακού είναι ο κάθε αντιπρόσωπος/εισαγωγέας στην Ελλάδα. Όπως μου είπαν και σε ένα κατάστημα που έκανα παράπονα για την τιμή, πως να πουλήσουν σε τιμές Ευρώπης όταν η τιμή που κι αυτοί αγοράζουν από τον αντιπρόσωπο είναι ήδη πιο ακριβή από αυτό που αγοράζω εγώ σαν τελικός καταναλωτής μέσω Internet?
Επίσης, γιατί πρέπει να τρέχω δεξιά-αριστερά σπαταλώντας τον χρόνο μου για να βρω τον φθηνότερο από τους ακριβούς? Αγορά online, χωρίς καθόλου τρέξιμο, σε πολύ καλύτερες τιμές και με άψογη αντιμετώπιση. Σε 3 online καταστήματα από τα οποία αγοράζω ό,τι χρειάζομαι (δεν τα αναφέρω για να μην θεωρηθεί πως κάνω διαφήμιση, στο κάτω-κάτω, το topic ξεκίνησε με φωτογραφίες για δίσκους!), οι άνθρωποι πραγματικά τσακίζονται να σε εξυπηρετήσουν. Από το πότε θα έρθει η παραγγελία μου, μέχρι το πόσο πρόθυμοι είναι να δεχθούν επιστροφές προϊόντων, ακόμα κι αν έχει ανοιχθεί η συσκευασία τους! Με το χέρι στην καρδιά, πόσοι μπορείτε να πείτε τα ίδια για 3 καταστήματα στην Ελλάδα που έχετε επισκευθεί?
Δεν θέλω να πείσω κανέναν με το ζόρι, ούτε και να διαφωνήσω με κανέναν φίλε Τάκη. Αλλά το να παίρνεις τους δρόμους (ειδικά αν δεν μένεις στο κέντρο της Αθήνας που έχει πληθώρα καταστημάτων) για να βρεις αυτό που χρειάζεσαι σε λογική τιμή, καλή ποιότητα και ανθρώπινη συμπεριφορά, όταν μπορείς να το έχεις με το πάτημα μερικών πλήκτρων στον υπολογιστή, δεν έχει νόημα. Προσωπικά, αρνούμαι να διαιωνίσω και να επιβραβεύσω άρρωστες καταστάσεις από καταστήματα και αντιπρωσώπους που με βλέπουν σαν αγελάδα που θα αρμέξουν. Μακάρι να κάνουν κι άλλοι το ίδιο για να καταλάβουν μερικοί-μερικοί πως παίζεται το παιχνίδι.
Ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-04-06, 20:29
Το avatar του χρήστη Takis
Takis Ο χρήστης Takis δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Πάτρα
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Takis
Προεπιλογή

Καταλαβαινω τι εννοεις και φυσικα δεν εχεις αδικο, αλλα η γνωμη μου ειναι πως πρεπει να βοηθησουμε και τα καταστηματα εδω, για πολλους λογους.
Ο πιο απλος ειναι οτι οταν χρειαστουμε κατι εκτακτως, καποιο φαρμακο κλπ θα τρεξουμε σε ενα καταστημα. Πρεπει λοιπον να υπαρχουν τα καταστηματα και να εχουν ποικιλια προιοντων για να μας εξηπηρετησουν.
Φυσικα, θα κοιταξουμε καταστηματα που φροντιζουν να εχουν λογικες τιμες.
Αρα καποια καλα καταστηματα ειναι απαραιτητα, αλλα και εμεις πρεπει να εχουμε ιδεα για τις τιμες που κυκλοφορουν, για να μπορουμε να κανουμε τις συγκρισεις μας.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-04-06, 20:30
Το avatar του χρήστη γαυρος
γαυρος Ο χρήστης γαυρος δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Αλ - τσαντηρι
Προεπιλογή

Παντως εχει φανει ενα φως στον οριζοντα...

θα συμφωνησω στα περισσοτερα κιεγω, αλλα
μαλλον εχει αρχισει η ...κατιουσα.

αλλα επειδη καννιβαλισαμε το τοπικ, ας τα πουμε εκει που πρεπει αν θετε.

ανοιγει καποιος νεο ποστ και το κουβεντιαζουμε!!

Ψαρια Bonsai υπαρχουν ?

http://e-gavros.blogspot.com/

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές