Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Λίμνες > Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες)

Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 22-10-19, 10:41
Το avatar του χρήστη timesurfer
timesurfer Ο χρήστης timesurfer δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΡΟΔΟΣ
Προεπιλογή

η τρυπα ειναι τωρα καπως βαθυτερη απο τις φωτογραφιες... σιγουρα μολις τελειωσει το σκαψιμο θα ξαναμετρησω. αρκετο απο το χωμα εχει παει γυρω γυρω απο τη λιμνη δημιουργωντας ενα σαμαρακι περιπου 30 ποντους. εκει λεω να βαλω μια στρωση γεωυφασμα, υστερα κατα μηκος του σαμαριου σανιδες,μετα θα βαλω το δευτερο φυλλο γεωυφασμα (εφοσον ειναι απαραιτητο, δεν ξερω...) και απο πανω το λαινερ, το οποιο θα στερεωθει με τις πετρες που βλεπεις, αφου τυλιχτει περιμετρικα απο τις ακρες του πρωτου γεωυφασματος για προστασια... δεν ξερω αν εχουν κανενα νοημα ολα αυτα, μονη μου καθομαι και κατεβαζω ιδεες. τελοςπαντων, το θεμα ειναι οτι τα χειλη της λιμνης θα ειναι υπερυψωμενα απο τον υπολοιπο κηπο κατα τουλαχιστον 50 εκατοστα τελικα. Οσον αφορα το ειδος του λαινερ καμια προταση? την αντλια πλυντηριου δεν την εχω δει, θα τ ξαναπουμε οταν ερθει, ιδεα του φαδερ ηταν, δεν ειναι δεσμευτικο. Με ποιο τροπο υπολογισες το μεγεθος της λιμνης? να ξερω να το εφαρμοσω οταν θα εχω το τελικο βαθος κ σχημα... Οσον αφορα τα γκαπυς, ζω στη ροδο,που τοκλιμα ειναι αρκετα ηπιο.. παρολα αυτα σκεφτομουν και την περιπτωση ενος ενυδρειου για να ξεχειμωνιαζουν εφοσον θα ειναι απαραιτητο..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-10-19, 11:17
Το avatar του χρήστη aliens-
aliens- Ο χρήστης aliens- δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα - Βρηλισσια
Προεπιλογή

Κάτι που ξέχασα να αναφέρω. Αν δεις και το δικό μου θέμα, τα σκαλοπάτια τα μείωσα αρκετά. ¶φησα μόνο στο πίσω μέρος που θα μπούνε οι γλάστρες. Στο υπόλοιπο μέρος (π.χ. μπροστά) που δεν έβαλα γλάστρες τα εξαφάνισα, οπότε κέρδισα και λίτρα.

Όσον αφορά τον υπολογισμό των λίτρων σου. Αν δεν κάνω λάθος έχεις φτιάξει μέχρι τώρα 2 επίπεδα. ¶ρα 1.70 χ 1.80 χ(βάθος π.χ. 0.50 μέχρι το σκαλοπάτι) = 1.530 λίτρα. Το επόμενο επίπεδο τι διαστάσεις έχεις? π.χ. 1.3 χ 1.4 χ (βάθος π.χ. 0.50 μέχρι τον πυθμένα) = 910 λίτρα. ¶ρα 1.530 + 910 = 2.440 λίτρα. Μια χαρά για χρυσόψαρα.

Ωραία το πας. Περιμένουμε και άλλες φωτογραφίες με την εξέλιξη του έργου σου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-10-19, 12:22
Member

Προεπιλογή

σημερα εκανα λιγη δουλιτσα ακομη, το βαθος ειναι 1μ στο βαθυτερο σημειο,επομενο σκαλοπατι 70 εκ, και τελος 40 το πιο ρηχο. εχω διαμορφωσει το χειλος της λιμνης με τα χωματα που εσκαψα κι εχει ετσι ενα σαμαρακι περιπου 40 εκ υψος. οι πετρες που εχω βαλει ειναι και το σημειο που θα ακουμπησει το λαινερ, οι υπολοιπες εφυγαν στην ακρη για την επομενη φαση. Η τρυπα στο βαθος ειναι 80χ100, επομενο σκαλοπατι 1,30χ1,30 και το χειλος ειναι στο 1,8χ1,8. επομενο βημα ειναι να τοποθετησω τις σανιδες που θα δημιουργησουν το χειλος και το γεωυφασμα... αυριο, κουραστηκα τωρα
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Φωτογραφία0114.jpg
Εμφανίσεις:  620
Μέγεθος:  194,8 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Φωτογραφία0118.jpg
Εμφανίσεις:  603
Μέγεθος:  157,1 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Φωτογραφία0117.jpg
Εμφανίσεις:  604
Μέγεθος:  165,3 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Φωτογραφία0115.jpg
Εμφανίσεις:  620
Μέγεθος:  184,9 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Φωτογραφία0116.jpg
Εμφανίσεις:  604
Μέγεθος:  159,0 KB  
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-10-19, 15:40
Το avatar του χρήστη tsala
tsala Ο χρήστης tsala δεν είναι συνδεδεμένος
Goldyrator

Περιοχή: Δράμα - Βέροια
Προεπιλογή

Καλή ευκολία με την λίμνη σου..
Γκαπυ μην βάλεις...τα λίτρα είναι αρκετά, θα μπορείς να έχεις αρκετά χρυσόψαρα μέσα (με μόνη ουρά μόνο, όχι τα στρουμπουλα ) βάλε μερικά στην αρχή και με τις γέννες τους σιγά σιγά θα γεμίσεις.
Τα γκαπυ ,ακόμα και να ξεχειμωνιάσουν μέσα, θέλουν μάζεμα το χειμώνα ένα ένα , άδειασμα λίμνης κλπ...
Είναι μπελάς..άσε που γεννάνε σαν τρελά , σίγουρα θα εχει διάφορα μεγέθη μέσα και δεν παίζει να μπορέσεις να τα μαζέψεις όλα αν δεν αδειάσεις τελείως την λίμνη.
Χωρια που η λίμνη έχει καλό μέγεθος και αυτά είναι πολύ μικρά... Μεγαλύτερα ψάρια δείχνουν πιο όμορφα θεωρώ.
Αν παρόλαυτα θέλεις μικρά ,πας για κουνουποψαρα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-10-19, 16:43
Το avatar του χρήστη stanisalus18
stanisalus18 Ο χρήστης stanisalus18 δεν είναι συνδεδεμένος
Το πολυεργαλείο

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Καλη αρχη ευχομαι με την λιμνουλα σου
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-10-19, 10:43
Member

Προεπιλογή

Καλημερα και σημερα! Μια ερωτηση κρισεως για τα χρυσοψαρα... διαβασα σε αλλο ποστ οτι τρωνε τα νουφαρα. Εγω θελω οπωσδηποτε νουφαρα.Κι αναρωτιομουν αν ειναι εφικτο να χωρισω ενα μικρο κομματι της λιμνης με πλαστικο πλεγμα πχ, ωστε να απομονωσω τα νουφαρα απο τα ψαρια, η θα πρεπει να προβλεψω εντελως χωριστη δεξαμενη γι αυτα,κατι το οποιο μου φαινεται εξαιρετικα δυσκολο, αλλα ενταξει, για τα δυσκολα ειμαστε...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-10-19, 16:23
Το avatar του χρήστη tsala
tsala Ο χρήστης tsala δεν είναι συνδεδεμένος
Goldyrator

Περιοχή: Δράμα - Βέροια
Προεπιλογή

Ίσως τσιμπήσουν τα τρυφερά μέρη ,το φυτό δεν θα χαλάσει πάντως,θα πετάει φρέσκα...
εγώ προσωπικά είχα νούφαρο σε ενυδρείο εξωτερικού χώρου με χρυσόψαρα και πήγαινε μια χαρά ,ακόμα και άνθη έβγαζε...το ταλαιπωρούσαν κάπου κάπου , αλλά τους ζεστούς μήνες πήγαινε μια χαρά
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές