|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Καλή αρχή σειρά...
|
#2
|
|||
|
|||
![]()
Καλή αρχή Γιώργο και καλό κουράγιο για το καθάρισμα!! Είναι νομίζω το πιο άχαρο και κουραστικό στάδιο. Για την αντλία επιστροφής, αν και δεν γνωρίζω από δίσκους, ξέρω μόνο ότι θέλουν πολύ καθαρό νερό, πιστεύω ότι είναι πολύ μικρή. Αν βάλεις και το ύψος που θα πρέπει να σηκώνει το νερό η δύναμή της πέφτει πολύ. Σκέψου ότι σε 400λίτρα μικτά (ενυδρείο και sump) στις κιχλίδες που έχω η αντλία που έχω είναι ονομαστικής ροής 4000λτ/ω. Νομίζω ότι θες τουλάχιστον 8000λτ/ω και αν είναι πολλά την χαμηλώνεις λίγο. Αυτή που έχεις δεν ξέρω καν αν θα μπορείς να την έχεις για εφεδρική και αν θα σου εξυπηρετήσει τη βιολογία του sump σε ώρα ανάγκης.
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
Με γειά Γιώργο, το θαύμασα και από κοντά
![]() Και εγώ πιστεύω οτι θέλεις τουλάχιστον 8000λ/ω για να έχεις επαρκή φίλτρανση και κυκλοφορία στο ενυδρείο. Φτιάξε την επιστροφή να είναι σπαστή σε πολλά σημεία και πάνω και κάτω από το νερό και δεν θα τους πειράζει τους δίσκους η ροή. Την μικρή αντλεία θα την κράταγα να τρέχει ως εφεδρική
__________________
"The Catfish is a Plenty Good Enough Fish For Anyone" - Mark Twain |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Γιωργο καλη αρχη, απο οτι βλεπω το ενυδρειο ειναι παλιο , σωστα? Μηπως θα επρεπε να σκεφτεις να φρεσκαρεις λιγο τις κολλησεις πριν το γεμισεις ψαρια?????Το οτι δεν σταζει τωρα δεν σημαινει οτι δεν θα σταξει και σε ενα χρονο.....οπως την επαθα εγω !! Μηπως να εβαζες σε ολες τις κολλησεις εξωτερικα μια γωνια αλουμινιου ωστε να ενισχυσεις τις κολλησεις?
__________________
Rock Rules Eternal Algae to the Planted |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Γιωργο επειδή εχουμε περιπου ιδιες διαστασεις ενυδρειο κ εγω πιστευω οτι θα χρειαστεις μεγαλυτερη αντλια.εχω μια 5800 λ.κ αν υπολογισεις κ το μανομετρικο .....αστα.
|
#6
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα παιδια!!!
Αργησα να απαντησω γιατι αυτες τις μερες σερνομαι να παω δουλεια και ταυτοχρονα ειμαι χαλια λογω ιωσης (εχω και το ποδι που στραμπουληξα) ... Κοινως ερείπιο ![]() ![]() ![]() ![]() Ευχαριστω για τις απαντησεις! @Pritanis πιο πολυ φοβαμαι απο κατω μην -ξανα- παρουσιασει διαρροη παρα αλλου ... αλλα κατω δε μπορω να κανω και πολλα αν δε ξηλωθει τελειως!!! Για τη ροη. ΔΕΝ ειμαι καθολου αρμοδιος να μιλησω για το σαμπ μια που δεν ειχα ως τωρα ... Θα ημουν ικανοποιημενος με τη ροη που εχει το 2080 (λεει 1700lit/h) αν μπορουσα να στειλω και στο βυθο λιγη ... Δεν θελω να το κανω πλυντηριο - στους δισκους δεν αρεσει και τοσο ... απλα δε ξερω τι αναλογιες υπαρχουν στις αντλιες του σαμπ ... Απο οσο καταλαβαινω 3000-4000 lit/h θα χρειαστω αλλα αν δε το δω δε μπορω να καταλαβω ... ![]() ![]() ![]() Εχετε καποια να προτεινετε? Σε αυτα ειμαι τελειως ασχετος! ![]() ![]() ![]() (o Jonny το ειχε -παλι δισκοενυδρειο- με δυο αντλιες την Sicce IDRA 1300LT/HR και μια Eheim compact 2000)
__________________
Gab at Facebook: https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/ https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/ Knowledge is having the right answer Intelligence is asking the right question Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιώργος Κ : 07-03-19 στις 12:31 |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Πάρε μια αντλία jebao 8000l/h και της μειώνεις ροή από τον κοντρόλερ όσο χρειάζεσαι. Όσο για την έξοδο, αν θες να στείλεις και στο βυθό και στην επιφάνεια........μπορείς να βάλεις το παρακάτω:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ξαναστήσιμο Παλιού Ενυδρείου βήμα βήμα | CostasD | Malawi | 52 | 14-12-16 21:14 |
Πρωτη αποπειρα με rc γαριδες... βήμα βήμα | dragonld | Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα | 37 | 14-10-14 15:24 |
ΛΙΜΝΗ 12,500 λίτρα (Βήμα προς βήμα) | in the pond | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 286 | 27-03-14 11:21 |
Ωραίο στήσιμο φυτεμένου βήμα βήμα | mafia | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 7 | 28-04-09 09:19 |
Βήμα-Βήμα Παρουσίαση Φυτεμένου | melli | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 49 | 24-03-08 09:50 |