|
Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού Μισό νερό, μισό γη και αέρας, σε όλους τους συνδυασμούς! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ όμορφο Μάνο
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μάνο μου , τι υπέροχο θέαμα είναι αυτό ??
![]() ![]() Ζήλεψα !!! Να το χαίρεσαι !! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ Αρτ, Κώστα.
Παρακάτω 2 φωτογραφίες κατά την κατασκευή, δυστυχώς δεν έβγαλα άλλες... Έβαλα φελιζόλ στα τζάμια που ήθελα να καλύψω και προσάρμοσα σε αυτά αναμονές για τον εξοπλισμό, έβαλα και το πλαστικό (τύπου egg crate) στο πάτο για να δώσω το ύψος που ήθελα. Η γκρι σωλήνα μπήκε για να έχω χώρο για την αντλία του drip system, το κόκκινο σπιράλ για ένα fogger που ήθελα να βάλω (δε μπήκε τελικά). Στη συνέχεια στερέωσα πλαστικά ποτηράκια στα σημεία που ήθελα να φυτέψω και πέρασα την κατασκευή με αφρό πολυουρεθάνης. Αφού στέγνωσε την έβγαλα από τη γυάλα (δεν είχα κολλήσει τα φελιζόλ στα τζάμια) και έκοψα και διαμόρφωσα τον αφρό. Μετά πέρασα με μαύρη σιλικόνη, κάλυψα με κοκοφοίνικα... υπάρχουν σχετικά βίντεο στο ιντερνετ. Πλεονέκτημα του τρόπου που το έκανα είναι οτι είχα τη δυνατότητα να δουλέψω έξω από τη γυάλα οπότε γλύτωσα πολύ καθάρισμα από το χαμό που έκανε η σιλοκόνη. Σαν "βυθό" χρησιμοποίησα ψιλό ενυδρειακό χαλίκι. Είναι σε τέτοιο ύψος που διαβρέχεται πάντα από το νερό, οι ρίζες των φυτών είναι μέσα στο νερό, και δεν ήθελα να ρισκάρω με κάποιο είδος χώματος, φοβήθηκα μήπως αρχίσει να μυρίζει. Το νερό είναι από ΑΟ για να περιορίσω όσο το δυνατόν τα άλατα και προσθέτω που και που από τα λιπάσματα που έχω για το ενυδρείο. Για φως έχω ένα απλό προβολάκι led των 10 w. |
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο Μάνο, πάρα πολύ ωραίο! Διαμαντάκι
![]() Μπορείς να δοκιμάσεις και κάποια μος από την φύση. Εγώ στο δικό μου έβαλα μερικά κομμάτια που πήρα απο το βουνό, είναι τρίτη εβδομάδα που τις έχω μέσα και πάνε καλά, ειδικά στα σημεία που βλέπουν καλύτερα το φως. Τώρα πόσο θα κρατήσουν ή κι αν κρατήσουν πως θα τα πάνε όταν ανέβει η θερμοκρασία δεν ξέρω αλλά προς το παρόν δίνουν άλλη χάρη οι άτιμες... |
|
|||
|
|||
![]()
Γεια σου Γιώργο.
Έχω μαζέψει 4-5 διαφορετικά είδη μος εδώ και 2 μήνες και τα έχω σε δοχεία στο μπαλκόνι ![]() Δεν έχω πάρει ακόμα απόφαση να τις βάλω μέσα, δεν χωράνε. Τι ενυδρείο, τι paludarium, πάντα πρόβλημα χώρου έχω.. |
|
||||
|
||||
![]()
Ε, καλά, πες μας κάτι που δεν ξέρουμε, δεν είναι μόνο δικό σου το θέμα, και 500 λίτρα να έχουμε, πάντα πρόβλημα χώρου θα έχουμε
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Έτσι είναι. Θα δω πάντως αν είναι να βγάλω την tripartita ή άλλο φυτό που το έχω και αλλού και να βάλω καμιά moss σιγά σιγά.
|
|
||||
|
||||
![]()
Για ποιο λογο?
|
|
|||
|
|||
![]()
Πήρα το fogger, το δοκίμασα αλλά έχω λίγο χώρο μπροστά, λίγο νερό και πιτσιλούσε τα τζάμια. Έκανε πολύ ωραίο εφέ αλλά τελικά δεν μπήκε.
Είναι τέτοιου τύπου https://www.ebay.com/itm/Mini-Ultras...r0AFoq5oURlswQ |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Vertical Jungle setup | Aquabug | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 7 | 02-11-18 19:44 |
Νέο paludarium! | frits | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 32 | 21-01-13 22:36 |
Paludarium | iliaspanagiotou | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 11 | 31-07-11 16:53 |
Το νεο μου paludarium | leonm | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 34 | 20-04-11 23:17 |
Paludarium | tsilojohn | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 15 | 02-01-11 14:36 |