|
|
||||
|
||||
![]()
Ποσο νερο αλλαζεις? Δεν θα παθει τιποτα αν δεν το ταισεις για λιγες μερες.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ειναι 40lt το ενυδρειο και κανω αλλαγες καθημερινα 20lt.
To φιλτρο ειναι αυτο το οποιο συμπεριλαμβανε το ενυδρειο και αναγραφει 175lt/h. Εχει μεσα σφουγγαρι κι ελαφροπετρα απο στρωμενο ενυδρειο, την οποια εβαλα πριν κανα 20ημερο. Μετρησεις ναι κανω με σταγονες. Εχω μονο αμμωνιας τεστ, εχω παραγγειλει απο ebay το τεστ και με τις υπολοιπες μετρησεις αλλα δεν το εχω παραλαβει ακομα... Η αμμωνια ηταν 0,6 ------------------------- Θα πω μια βλακεια αλλα ειλικρινα ειναι το μονο που εχω αλλαξει στη ρουτινα του....κλεινω το καπακι του ενυδρειου γιατι η αντλια τα κανει ολα μουσκεμα και ειναι κοντα η μπριζα. Υπαρχει περιπτωση να επηρεαζει??? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη AlexTsik : 27-01-19 στις 21:14 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
5πλη δόση prime (5ml),έβαλες και δεν έπεσε η αμμωνία;
Το φίλτρο το ξεπλύνεις ακόμα δεν το έβαλες ,δεν υπάρχει μπολι στην ουσία.. τα φίλτρα καθαρίζονται όταν πέσει η απόδοση τους (2-3-6 μήνες , ανάλογα το φίλτρο). τα ελάχιστα βακτήρια που τυχόν έμειναν δεν είναι ικανά να "σηκώσουν" το ψάρι. Κάνε κάτι για diy φίλτρο (αν δεν μπορείς να αγοράσεις) με κανένα μπουκάλι νερού (δες βιντεάκια στο you tube,έχει πολλά) για να μπει αρκετή ελαφρόπετρα στρωμένη ,να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του ψαριού |
|
|||
|
|||
![]()
Οχι......ξαναμετραω! Αυριο πρωι παω για αλλο φιλτρο, δεν εχει μεινει κατι αλλο....προτεινεται καποιο συγκεκριμενο?
------------------------- Αλλαξα νερο....εβαλα τα παντα ολα μεσα.....μην τρομαζετε, εννοω αλατι και prime, και κανω μετρηση....να δω....και επανερχομαι σε 10 λεπτα ------------------------- Παιδια μολις ξαναμετρησα, μετα την αλλαγη κτλ και κατεβηκε στο 0,2 οριακα αλλα βλεπω λιγο φως στο βαθος.....η ελπιδα με φλερταρει ξανα....ουφ! ------------------------- Προταση για φιλτρο...? επιθυμω μελλοντικα να βαλω καποιο φυτο.....τεσπα θα ηθελα να μου προτεινεται ενα φιλτρο που να εχει καποια προοπτικη για αναβαθμιση ενυδρειου...πολλα merci!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη AlexTsik : 27-01-19 στις 21:39 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Στα καπάκια βάλε νερό να προετοιμαστεί (αλάτι, αντιχλωριο) στην σωστή θερμοκρασία και ξανακάνε αλλαγή.
Για φίλτρο (σε πάω στα πιο οικονομικά και μικρά εξωτερικα) για ενυδρείο (στο μέλλον) μέχρι ~120 -130 λίτρα με 2 χρυσόψαρα σε καλύπτουν οριακά. 1 , 2 , Αν πας για 150-200 λίτρα ενυδρείο ,θα χρειαστεί μεγαλύτερο. Αλλά τα παρακάτω καλύπτουν πιο άνετα ένα ενυδρείο 100+ λίτρα με περίπου 10 -20 ευρώ παραπάνω...αν "σε παίρνει" ,προτιμούσε κάποιο από αυτά. Πχ 1, 2 , 3 Υπάρχουν και "καλύτερες" εταιριες ,αλλά μετά ξεφεύγουν αρκετά στην τιμή |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω Γιαννη. Αυτο ακριβως ηθελα να δωσω αξια στα λεφτα που θα δωσω. Αφου τελικα θα δωςω για να παρω φιλτρο ας δωσω κατι παραπανω και να παρω καποιο που θα εχει προοπτικη....
|
|
|||
|
|||
![]()
Οχι δεν παιζει ρολο αυτο.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προβλημα ουρας | Vangelis21 | Malawi | 9 | 08-10-12 09:02 |
ΔΙΣΚΟΣ ΜΑΥΡΙΖΕΙ | heliman | Δίσκοι | 10 | 14-08-12 01:05 |
ξερενεται η ακρη του φυλλου της ανουμπιας | douran_p | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 05-10-09 09:30 |
δε καταφερα να βγαλω ακρη...λιπασματα! | Πάνος | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 02-03-06 00:30 |