|
|
||||
|
||||
![]()
Αλλαγή νερού όταν ανεβαίνει η αμμωνία..
Το μισό νερό (20λιτρα) πρέπει να κάνεις κάθε μέρα. Αν ανεβαίνει ξανά (το απόγευμα-βραδυ) ,ξανά κάνεις αλλά 20 λίτρα αλλαγή...και το ανάλογο αλάτι. Ταισες; |
|
|||
|
|||
![]()
Ταισα σημερα...δεν μπορουσα να μην ταισω ολο ερχοτανε στο τζαμι ανοιγε το στομα του κι εκανε σαν τρελλο
![]() Ευχαριστω...αν δεν ειχα κι εσας.... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημερα.
Ο άνθρακας ουσιαστικά καθάριζει το νερο απο καποιες ουσιες (πχ αν εχεις κανει καποια θεραπεία με φαρμακο, το τραβαει), κανει πιο διαυγες το νερο κλπ. Το φιλτρο αν δεν μαζευει πολύ βρωμιά μην το καθαρίζεις καθε λίγο και λιγάκι. Πρέπει να παρεις ενα εξωτερικό φιλτρο, θα ήταν καλυτερο. |
|
|||
|
|||
![]()
Συμφωνω με ολα τα παραπανω αλλα αυτο στο οποιο κολλαω ειναι το γεγονος οτι εχω ενα πολυ μικρο ενυδρειο, με μικρες απαιτησεις και τηρω απολυτα τις προδιαγραφες...εχω κανει τα παντα....και παρολαυτα εξακολουθει να τρεχει με προβληματα. Και στο κατω διαμερισμα εχουν δυο χρυσοψαρα σε γυαλα....3 χρονια τωρα, εχουν γινει τεραστια, σε ενα χωρο που οριακα τα χωραει, με ενα νερο που κι εγω δεν ξερω καθε ποτε αλλαζουν... Απλα προσπαθω να καταλαβω τι φταιει....γιατι μαζι με μενα πολυ περισσοτερο ταλαιπωρειται ο ψαρης μου... Αυτα....
------------------------- Γιαννη η αμμωνια ειναι μονιμα ανεβασμενη ...δε μπα να αλλαξω 300 φορες το νερο...η αμμωνια βαραει σκουρο πρασινο Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη AlexTsik : 26-01-19 στις 13:36 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Όσο ταιζεις ,σκούρο πράσινο θα βαράει.
Δεν πρέπει να ταιζεις ,από μόνη σου ανεβάζεις αμμωνία. Το ψάρι και 10 μερες νυστικό δεν θα πάθει κάτι, η τροφή αυτή τη στιγμή το σκοτώνει. Θέλεις φίλτρο εξωτερικό, άμεσα. Καινούριο περίπου 40 ευρώ (το πιο οικονομικό) , μεταχειρισμένο θα βρεις πιο φθηνό. Ξανά μπολι , τουλάχιστον μία χούφτα ελαφρόπετρα. Μέχρι τότε, δεν ταιζεις τπτ , κάνεις αλλαγές κάθε μέρα με το ανάλογο αλάτι σύμφωνα με τα λίτρα της αλλαγήςκαι όταν μετράς ανεβασμένη αμμωνία , ρίχνεις απευθείας στο ενυδρείο 5πλη δόση prime Αν κάνεις αυτά που σου λέω , το ψάρι θα σωθεί, αν όχι...... |
|
|||
|
|||
![]()
ΟΚ φαι τελος....εξωτερικο φιλτρο δυστυχως αμεσα δεν μπορω να παρω...σε κανα δεκαημερο. Οποτε ψαχνω μπολι, δεν ταιζω, αλλαζω νερο με αλατι και 5λη δοση prime.... Ανθρακα να βαλω η ασχετο?
------------------------- Γιαννη αυτο κανει? Πωλειται κρεμαστο φιλτρο aquael VERSAMAX FZN-1 με βιολογικο υλικο Αποδοση: 500Lit/h 7,2w Διαστασεις: 16.3x11.7x22.8cm (ΜxΠxΥ) Τιμη:15¤ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη AlexTsik : 26-01-19 στις 15:31 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Εγω θα έλεγα να μην το πάρεις γιατί είναι κρεμαστο και δεν πιστευω να εχεις τοσο χωρο για βιολογικο υλικό. Επισης αν πας σε μεγαλύτερο ενυδρείο στο μελλον δεν θα σου κανει.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προβλημα ουρας | Vangelis21 | Malawi | 9 | 08-10-12 09:02 |
ΔΙΣΚΟΣ ΜΑΥΡΙΖΕΙ | heliman | Δίσκοι | 10 | 14-08-12 01:05 |
ξερενεται η ακρη του φυλλου της ανουμπιας | douran_p | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 05-10-09 09:30 |
δε καταφερα να βγαλω ακρη...λιπασματα! | Πάνος | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 02-03-06 00:30 |