|
|
||||
|
||||
![]()
Να είσαι καλά 😊 μακαρι να πανε ολα καλα!
Το ψάρι σε χάλια κατάσταση δεν το βλέπω, απλά κατι εγινε έφυγαν κομμάτια απο την ουρά και τωρα επουλώνει 😉 στα φανσι μου το έβλεπα αυτο , να μαυρίζουν τα τραύματα κατα ρην επούλωση. Θα ηθελα όμως να μου πει την γνώμη του και ο Γιαννης tsala . Κατα τα αλλα φροντιζεις να στρώσει το ενυδρείο και οσο μπορείς σωστές αλλαγες νερού. Ρώτα για οτι χρειαζεσαι 😊
|
||||
|
||||
![]()
Το φιλτράκι είναι της πλάκας... δεν κάνει για χρυσόψαρα..
Βασικά δεν κάνει για τπτ, άντε σηκώνει μονομαχοενυδρειο ή γαριδαδικο. Το 175 ltr που λες , φαντάζομαι το γράφει πάνω.. Αν αναγράφει 175 l/h , σημαίνει πως η αντλία του γυρίζει 175 λίτρα σε 1 ώρα και όχι ότι κάνει για 175 λίτρα ενυδρείο(για 17.5 λίτρα μπορεί ![]() Θες ένα σοβαρό φίλτρο, άμεσα και ξανά μπολι (όταν πάρεις το φίλτρο) Στο ψάρι τώρα, είναι ολοφάνερο ότι ψήνεται στην αμμωνία και είναι κρίμα. Διαλύεις ενυδρειακο η τυροκομικο αλάτι σε νερό ενυδρείου , σε αναλογία 2γρ / λίτρο και το ρίχνεις στο ενυδρείο. 1 κουταλάκι του γλυκού είναι 5γρ. , της σούπας 15γρ. Στα 40 λίτρα δλδ θέλεις ή 8 κουταλακια γλυκού ή 2,5 κουταλιές της σούπας. ¶φησε στην άκρη της Σέρα και ρίχνε prime. Ρίξε άμεσα /τώρα κατευθείαν στο ενυδρείο 5ml prime για να μην παραμείνει τοξική η αμμωνία. Δεν ταιζεις για την ώρα. Αλλάζεις νερό μια φορά την μέρα ρίχνοντας το ανάλογο αλάτι στο νερό της αλλαγής (με βάση το 2γρ/λίτρο) και το ανάλογο prime. Κάνεις κάθε μέρα τεστ αμμωνίας, αν ανέβει , ρίχνεις άμεσα 5πλη δόση prime (δλδ αντί για 1 ml στα 40λιτρα , 5ml) |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω πολυ παιδια.... Τωρα το μονο που εχω ειναι χοντρο φυσικο αλατι...να ριξω σε αντιστοιχη αναλογια? κι αν ναι υπαρχει καποιος ευκολος τροπος να το διαλυσω γιατι την αλλη φορα δεν διαλυοταν με τιποτα!
------------------------- Συγνωμη Γιαννη....με βαση την αναλογια 2γρ/1λ θα πρεπει λογικα να βαλω στα 40λ 80γρ αλατι οποτε 16κοτ.γλυκου η 5 κοφτες σουπας? ------------------------- 175lt/1h.....καλα τοσο δυσκολο ειναι να δινουν το ενυδρειο με το σωστο φιλτρο?! ------------------------- Καλα το χοντρο αλατι δεν διαλυεται με τιποτα.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη AlexTsik : 25-01-19 στις 00:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι βρε... τέτοια ώρα.. μπερδεύτηκα
![]() Οι αναλογίες όπως τις είπες. Αν γράφει εντελώς φυσικό το αλάτι, χωρίς πρόσθετα και ιώδιο, κάνει. Στο σκεύος που βάζεις το νερό της αλλαγής, βάλε νερό ενυδρείου και με ένα αναδευτήρα διέλυσε το. Ανακάτεψε το καλά μερικά λεπτά, όσο περισσότερο νερό βάλεις,τόσο πιο εύκολα θα διαλυθεί. Για αναδευτήρα χρησιμοποίησε ,μια απόχη ,την σκούπα βυθού,ένα κουτάλι που χρησιμοποιείς μόνο στο ενυδρείο..κάτι μακρύ τέλος πάντων ![]() Αν έβαζαν ότι έπρεπε σε ένα σετ ενυδρείου, θα είχαν διπλάσιες τιμές... Έτσι σου λένε..είναι κομπλέ ,με φίλτρο (τιποτένιο), φωτισμό (ακόμα πιο τιποτένιο) , χαλίκια και διακοσμητικα (για πέταμα) Στην ουσία αξίζει μόνο η γυάλα και τα άλλα τα (ξανά)αγοραζεις ξεχωριστα ![]() |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------- Να ρωτησω αν ο ανθρακας ειναι χρησιμος σε κατι, γιατι με φορτωσανε με αρκετο, οποτε αν μου ειναι αχρηστος να τον παω πισω.... ------------------------- Ο ψαρης μου απολαμβανει τα "ιαματικα" του μπανια! Ευχομαι να το ξεπερασει και να επιβιωσει ο καρβουνιαρης μου, βεβαια με τι κοστος δεν ξερω....εννοω ποςη ζημια αραγε εχει ηδη γινει εσωτερικα..... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη AlexTsik : 25-01-19 στις 08:48 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Κράτησε τον , τον άνθρακα ποτέ δεν ξέρεις .... μπορεί να σου χρειαστεί .
Με το καλό , όλα να πάνε καλά ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ξερω οτι εχω καταντησει κουραστικη αλλα προκειμενου να σωσω τον ψαρη μου....θα γινω κι απΒ΄ αυτό. Αν εξαιρεσεις το γεγονος οτι δεν εχω βρει μπολι απο χθες που εβαλα αγγελια και αλλο φιλτρο στην παρουσα πλυν του ενος που εχω 175lt/h δεν μπορω να παρω αμεσα...ολα τα αλλα τα κανω σωστα...και αταιστος δευτερη μερα ο ψαρης μου και αλλαγες με ενισχυση αλατιου....και ο μικρος ολο και μαυριζει και η αμμωνια στα υψη.... Δεν μπορει κατι αλλο συμβαινει...πως θα καταλαβω αν λειτουργει το φιλτρο...μηπως λογω του αλατιου το αλατι υπολειτουργει αλλα και παλι ....το βαλαμε το αλατι αφου εντοπιστηκε η αμμωνια....στα ξαφνικα.... Αμμωνια δεν ειχα ουτε στην αρχη τοσο πολυ.... Παιδια προσπαθω να εξαντλησω τις πιθανοτητες και να πιαστω απο καπου....
|
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια δεν πεφτει με τιποτα η αμμωνια...απο διαθεση ειναι μια χαρα ο ψαρης μου αλλα το μαυρισμα νομιζω πως ελαφρως επιδεινωνεται.... Δεν ξερω τι αλλο να κανω...ειλικρινα
------------------------- Ευχαριστω ...νεραιδα! Εχω προσπαθησει τοσο πολυ να τον κρατησω ζωντανο....μακαρι να τα καταφερει.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη AlexTsik : 25-01-19 στις 20:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αλλαγή νερού όταν ανεβαίνει η αμμωνία..
Το μισό νερό (20λιτρα) πρέπει να κάνεις κάθε μέρα. Αν ανεβαίνει ξανά (το απόγευμα-βραδυ) ,ξανά κάνεις αλλά 20 λίτρα αλλαγή...και το ανάλογο αλάτι. Ταισες; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προβλημα ουρας | Vangelis21 | Malawi | 9 | 08-10-12 09:02 |
ΔΙΣΚΟΣ ΜΑΥΡΙΖΕΙ | heliman | Δίσκοι | 10 | 14-08-12 01:05 |
ξερενεται η ακρη του φυλλου της ανουμπιας | douran_p | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 05-10-09 09:30 |
δε καταφερα να βγαλω ακρη...λιπασματα! | Πάνος | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 02-03-06 00:30 |