|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Στο πρώτο θα έχει το υγρό από ότι βλέπω και από τις κριτικές, αλλά δεν είμαι και σίγουρος, θα του στείλω και μήνυμα...
Αυτό το μανόμετρο κάνει; https://www.ebay.com/itm/CO2-Moss-Pl...aAVPW#shpCntId |
|
||||
|
||||
![]()
Ο σκοπός που λέμε κάποια πράγματα δεν είναι ούτε για να αποθαρρύνουμε κανέναν (το αντίθετο....) ούτε για να κάνουμε τους έξυπνους. Απλά τα φυτεμένα έχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από άλλα ενυδρεία όταν σηκώνεις απότομα ψηλά τον πήχη γιατί δεν έχεις να κάνεις μόνο με τις ιδιαιτερότητες των ζωντανών αλλά και με αυτές των φυτών...
Όσο αφορά τις λάμπες, δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτή η "μπλε". Είναι "cold white" ή είναι καμία από τις μπλέ που βάζουν στα θαλασσινά; Έχεις κάποια χαρακτηριστικά; Πόσα Κ είναι, γράφει κάτι πάνω; Θα σου πρότεινα την μία τουλάχιστον να την αντικαταστήσεις με λάμπα για φυτεμένα, πχ μια Sylvania Grolux που και εξαιρετική λάμπα είναι (ίσως ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην πιάτσα για φυτεμένα ) και οικονομική στην τιμή... |
|
|||
|
|||
![]()
Το γνωρίζω, ούτως η άλλος καλύτερα θα είναι να αντιμετωπίζει κανείς το φυτεμένο ενυδρείο(που όντως όπως είπες και εσύ ανεβάζω ψηλά τον πήχη) όπως είναι και να κατανοήσει την δυσκολία του παρά να νομίζει ότι είναι εύκολο και όλα ρόδινα. Γνωρίζω επίσης ότι ό,τι λέτε είναι για να βοηθήσετε και όχι να αποθαρρύνετε (αν κατάλαβες κάτι τέτοιο από τα προηγούμενα λεγόμενα μου, ζητάω συγγνώμη, παρανόηση του γραπτού λόγου).
Lumens ή κάτι παραπάνω δεν λέει, πάντως ναι μου φαίνεται ότι είναι λάμπα για τα reef και όχι cold white. Είναι δύο λάμπες κολλημένες οπότε θα πρέπει να φύγουν και οι 2 όπως φαίνεται. Λες να βάλω 2 ίδιες Sylvania Grolux; Παίζει ρόλο το χρώμα των λαμπών; Στο σύνολο πόσα watt θα πρέπει να έχω; Για το CO2 σύστημα τώρα, παρήγγειλα το drop checker, αντεπίστροφη και bubble counter, τώρα μένει να παραγγείλω μόνο το μανόμετρο και να πάρω και την φιάλη. Ξύλο θα βάλω αυτό παραπάνω και πέτρες αν βρω μη ασβεστολιθικές... |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν χρειάζεται συγνώμη, ούτε το πήρα στραβά αυτό που έγραψες!
Το περίμενα ότι είναι reef λάμπα, να την βγάλεις. Μπορείς να βάλεις 2 grolux, μπορείς να βάλεις μια daylight και μια grolux. Δική σου επιλογή, κατά 90% θέμα προσωπικού γούστου του χρώματος που βγαίνει, για τα φυτά το ίδιο είναι. Στο 60 άρι (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=88718) έχω τρέξει και τους δύο συνδιασμούς, με δυο grolux έχεις μάλλον καλύτερη απόδοση χρωμάτων, με την μίξη έχεις μεγαλύτερη φωτεινότητα... Από την στιγμή που βάζεις διοξείδιο, με δύο 24άρες σε 60 λίτρα είσαι πολύ καλά από πλευράς φωτισμού... |
|
|||
|
|||
![]()
Ωραία, θα πάρω 2 grolux λοιπόν!
Να ρωτήσω, αυτό το μανόμετρο μήπως γνωρίζεις αν θα μου κάνει; https://www.ebay.com/itm/CO2-Moss-Pl...t/122796075529 Για να το παραγγείλω και αυτό, μην αργήσουν και πολύ να έρθουν τα λοιπά για το CO2... |
|
||||
|
||||
![]()
Όχι δεν το γνωρίζω, πέραν αυτού έχω διπλό μανόμετρο που από πολλές απόψεις είναι προτιμότερο από το μονό...
|
|
|||
|
|||
![]()
Οκ...θα δω τι θα πάρω τελικά, σε ευχαριστώ για την βοήθεια!! Θα κοιτάξω και από εδώ μήπως βρω κάποιο μανόμετρο σε καλή τιμή...
Καλό σου βράδυ! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ανακατασκευή ενυδρείου 250 λίτρων | annap | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 28-06-11 16:50 |
Παρουσίαση Ενυδρείου 25 Λίτρων για Μονομάχο | aggelospgr2010 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ασίας | 12 | 19-01-10 07:42 |
παρουσίαση 40 λίτρων | crazyio | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 8 | 09-02-07 17:13 |