Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Νότιος Αμερική > Δίσκοι

Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 07-01-19, 19:58
ΔημήτρηςΤ Ο χρήστης ΔημήτρηςΤ δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ζωγράφου
Προεπιλογή

Πολυ ωραιο το ενυδρειο σου φιλε μου κ μπραβο σου.οποτε βλεπω δισκάδικο χαιρομαι κ περισσότερο ακομα ,με σεβαστες διαστάσεις κ λίτρα. Παμε τωρα στις εμπειριες μου κ δεν ειναι παρατηρησεις.1 η οι ροδοστομοι ειναι υπερκινητικά ψαρακια κ εγω τα εβγαλα γιατι κ λιγο μου τρόμαζαν τους δισκους κ γιατι οι θερμοκρασίες των δισκων τα ταλαιπωρούσε. 2 η οι καρδιναλιοι σ περιοδο που πεινασουν οι δισκοι (πχ πηγες διακοπες)θα γινουν γευμα.αν το εχεις προβλεψει αυτο,θα τους ευχαριστηθεις,πρόκειται για πολυ ωραιο ψαρακι.3η αυτο με την αντλια δεν το καταλαβα. Εννοεις μεσα στο ενυδρειο πεφτουν 3200 η εχεις ρυθμίσει την αντλια στα 3200.????4η γιατι μονο 6 δισκοι?????νομιζω θα νοιωθαν καλυτερα να ειναι περισσότεροι. 5η αν θες μου λες απο που τους πηρες????να το χαιρεσαι κ παλι!!!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-01-19, 23:44
black8189 Ο χρήστης black8189 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

ευχαριστω πολυ για τα καλα σ λογια φιλε μ...αυτο που μ ειπες για τους καρδιναλιους το εχω υπ οψην μ τωρα για τους ροδοστομους δεν εχω παρατηρισει κατι ακομα αλλα ευχαριστω για την υποδειξη
η αντλια ειναι δινει 8000 λιτρα την ωρα με 5 μετρα μανομετρικο και εχει 20 προγραμματα λειτουργειας (σαν 20 ταχυτητες) οποτε βαση λογικης καθε ταχυτητα θα δινει 400 λιτρα την ωρα κυκλοφορια εγω το εχω ρυθμισμενο στο 9 αρα 3600 λιτρα την ωρα κυκλοφορια (και οχι 3200 που εγραψα) νομιζω πως ειναι πολλα ισως κ ενοχλητικα για τους δισκους προσπαθω ομως να εχω μια καλη κυκλοφορια για πιο καλη φιλτρανση θα προσπαθησω να σπασω την ροη με καποιο ταφ η σπρει μπαρ αλλα φοβαμαι μη μειωσω την κυκλοφορια σ αυτο θα ηθελα κ μια αποψη απο καποιον που ξερει 5 πραγματα παραπανω στο θεμα Τελος εβαλα 6 δισκους για αρχη μιας και ειναι νεο ενυδρειο για να δωσω τη δυνατοτητα στη βιολογια να αναπτυχθει και να μη κρασαρει αργοτερα θα μπουν μερικοι ακομα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-01-19, 00:08
Senior Member

Προεπιλογή

Φτιαξε ενα σπρει μπαρ μονος σου κ ανοιγε τρυπες μεχρι η εξοδος σου μεινει στην ίδια σταθμη οπως αν δεν το ειχες.αν κανεις σωστες τις τρυπες τα ψαρια δεν θα ενοχλούνται κ κατω δεν θα μενει τιποτα.εγω το πετυχα στην 4 η 5 προσπάθεια.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-01-19, 00:10
Member

Προεπιλογή

κοιτα το σκεφτηκα αλλα δε θελω να μειωσω τη ροη δε ξερω εχω την εντιπωση πως αν μειωσω τη ροη μειωνω και το φιλτραρισμα του νερου βαση λογικης αλλα οπως σ ειπα δεν ξερω αν ισχυει απολυτα αυτο σε ενα σαμπ με αρκετο βιολογικο υλικο
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-01-19, 02:32
lyra Ο χρήστης lyra δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: καλυβια αττικης
Προεπιλογή

ενδιαφερον εγχειρημα!! καλη αρχη !! μπορεις να μας πεις/δειξεις παραπανω για τον εναλλακτη θερμοτητας ?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-01-19, 03:32
Το avatar του χρήστη Diskus fan
Diskus fan Ο χρήστης Diskus fan δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαϊδάρι, Αθήνα.
Προεπιλογή

1. Μέγεθος ενυδρείου... καλό.
2. Οι δίσκοι καλό είναι να μπαίνουν μόνοι τους... για αρκετούς λόγους.
3. Οι ροδόστομοι και οι καρδινάλιοι... ΔΕΝ μας ενδιαφέρει μόνο ΑΝ τρέχουν και τρομάζουν τους δίσκους ή ΑΝ θα γίνουν τροφή (απόλυτα φυσιολογικό αφού οι δίσκοι είναι κιχλίδες και τα τέτρα θήραμα τους) κατά την απουσία μας... ζουν σε θερμοκρασία μικρότερη... από αυτή που συνηθίζουν να διατηρούν τους δίσκους οι περισσότεροι... και του ενυδρείου σου ΔΕΝ την έχεις γράψει κάπου.
4. Οι βαλλισνέρειες είναι φυτά "άχρηστα" για τους δίσκους... αφού η επιφάνεια τους είναι "σαγρέ" και ΔΕΝ τις πλησιάζουν. Πολλαπλασιάζονται με γρήγορο ρυθμό και κλείνουν σύντομα τον ελεύθερο χώρο, με τις παραφυάδες τους.
5. Οι κρεμασμένες ρίζες... ΔΕΝ εξυπηρετούν σε τίποτα τους δίσκους.
6. Οι δίσκοι θα έπρεπε να είναι σε διπλάσιο αριθμό... τουλάχιστον.
Διάβασε παρακάτω στο link.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=92562
7. Ο χώρος σου είναι καλός... κάνε λίγες αλλαγές στο "στήσιμό" του και... ΚΑΛΗ επιτυχία.-
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-01-19, 07:30
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από black8189 Εμφάνιση μηνυμάτων
κοιτα το σκεφτηκα αλλα δε θελω να μειωσω τη ροη δε ξερω εχω την εντιπωση πως αν μειωσω τη ροη μειωνω και το φιλτραρισμα του νερου βαση λογικης αλλα οπως σ ειπα δεν ξερω αν ισχυει απολυτα αυτο σε ενα σαμπ με αρκετο βιολογικο υλικο
Δεν μειώνεται η ροη μην το φοβασαι.το δικο μου ειναι δυο μετρα κ η αντλια 5800 δλδ μπαινουν μεσα περιπου 3500λτ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-01-19, 10:01
Member

Προεπιλογή

φιλε diskus fan ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σ και σεβομενος παντα την εμπειρια σ θα ηθελα να διαφωνησω σε καποια πραγματα οι ριζες πολλοι λενε οτι προσφαιρουν ασφαλεια στη σκια τους για τους δισκους εκτος αυτου με ευχαριστουν οπτικα και απο τη στιγμη που δεν κλεινουν τον χωρο κ δεν ενοχλουν τους δισκους θα επελεγα να τις κρατησω
ναι γνωριζω οτι καλο ειναι να κρατιουνται μονοι τους οι δισκοι αλλα στο μυαλο μ ειχα ενα "κοινωνικο" δισκαδικο αν δω στην πορεια οτι τα κοπαδοψαρα διμηουργουν καποιο προβλημα στους δισκους εννοειται θα φυγουν
οι βελισνεριες αντιθετως θα ελεγα οτι τους αρεσουν ειδικα 2 δισκακια που τρωνε μπουλινγκ προτιμοθν να αραζουν εκει μεσα για να κρυφτουν αλλα κ οι μεγαλυτεροι δισκοι πολλεσ φορες αρεσκονται να περναν απο μεσα για τη βολτα τους.οσο για την ταχυτατη αναπτυξη κ πολαπλασιασμο τους μπορω πανευκολα να ελευθερωνω χωρο αν χρειαστει στις αλλαγες με μια λαβιδα κ ενα ψαλιδι
οι δισκοι εξηγησα για ποιον λογο μπηκαν αρχικα μονο 6...επειδη ειναι νεο ενυδρειο και ξεκινησε με καθαρα υλικα φιλτραρισματος και μολι απο το ενυδρειο που ζουσαν οι δισκοι δεν ηθελα να παραφορτωσω το νερο και να κρασαρει η βιολογια τον αλλο μηνα θα μπουν μερικοι ακομα σκεψη μ ειναι να κρατησω τον αριθμο τους στα 12 ατομα και νομιζω ειναι καλος αριθμος για να αποφυγω την μεγαλη ιχθυοφορτηση
Τελος η θερμοκρασια ειναι στους 28 οσο κ το ενυδρειο που τους φιλοξενουσε εχω διαβασει αρκετα για τους συγκατοικους των δισκων κ κατα ποσο ειναι επικυνδινο να ζουν σ αυτες τις θερμοκρασιες και συμπερανα οτι στους 28 απλα παιζω κοντα στα πανω ορια τους δεν δειχνουν να ενοχλουνται ενα μηνα σχεδον τωρα σ αυτη τη θερμοκρασια ενα χρονο τα ειχα σε αλο ενυδρειο στους 26 βαθμους και εννοειται η αλλαγη εγινε σταδιακα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-01-19, 11:33
Pitsiovic Ο χρήστης Pitsiovic δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Καλη αρχή και από μένα.
Και γω καινούριος είμαι, από πέρυσι έχω δίσκους. Στην αρχή και γω έτσι τα σκεφτόμουν και η αλήθεια είναι πως ιδανικά έτσι είναι τα πράγματα. Στους 28 βαθμούς όλα τα ψάρια σου θα είναι οκ, αλλά θα δείς (μακάρι όχι) πως θα χρειαστεί να ανεβάσεις θερμοκρασία για τους δίσκους. Τότε θα έχουν θέμα τα άλλα ψάρια. Θα την παλέψουν, τα περισσότερα , αλλά θα ζοριστούν. Εφόσον ξέρεις ότι καλό είναι να βάλεις κι άλλα ψάρια (δίσκους) θα σου πώ μόνο το εξής.
Καραντίνα πρώτα και μην βιαστείς.
Εγώ αυτό το λάθος έκανα. Έβλεπα και άκουγα ότι όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά(που όντως ισχύει).Έβαλα σε διάστημα ενός μήνα από 3 διαφορετικές πηγές ψάρια με αποτέλεσμα να έχω θέμα με παράσιτα. Με ταλαιπώρησε και με στεναχώρησε πάρα πολύ.
Επίσης επειδή βλέπω πως τα ψάρια είναι μικρά.και λογικά θα ρίχνεις αρκετό φαγητό κοίτα να μπορείς εύκολα να καθαρίσεις τζάμια και άμμο. Ισως να ήταν και καλύτερο να την βγάλεις την άμμο και να την προσθέσεις όταν έχουν μεγαλώσει αρκετά και μπορείς να μειώσεις λίγο το τάισμα.
Τέλος ..... Αλλαγές...πολλές αλλαγές. κάθε μέρα αν μπορείς.. κάνε.

Καλή αρχή και μακριά από μπελάδες
είμαι Θεσ/νίκη αν χρειαστείς κάτι στείλε μου και pm.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-01-19, 22:40
Το avatar του χρήστη Diskus fan
Diskus fan Ο χρήστης Diskus fan δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαϊδάρι, Αθήνα.
Προεπιλογή

Παράθεση:
φιλε diskus fan ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες
ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

σ και σεβομενος παντα την εμπειρια σ θα ηθελα να διαφωνησω σε καποια πραγματα οι ριζες πολλοι λενε οτι προσφαιρουν ασφαλεια στη σκια τους για τους δισκους εκτος αυτου με ευχαριστουν οπτικα και απο τη στιγμη που δεν κλεινουν τον χωρο κ δεν ενοχλουν τους δισκους θα επελεγα να τις κρατησω
ΔΕΝ κατάλαβες τι έγραψα... οι δίσκοι ζουν ανάμεσα στις ρίζες. Με το να κρέμονται... ΔΕΝ καλύπτονται οι ανάγκες τους.

ναι γνωριζω οτι καλο ειναι να κρατιουνται μονοι τους οι δισκοι αλλα στο μυαλο μ ειχα ενα "κοινωνικο" δισκαδικο αν δω στην πορεια οτι τα κοπαδοψαρα διμηουργουν καποιο προβλημα στους δισκους εννοειται θα φυγουν
ΔΕΝ έχει να κάνει με το ΑΝ δημιουργούν πρόβλημα στους δίσκους αλλά στο ΑΝ οι απαιτήσεις τους ταιριάζουν με τις δικές τους. Εκτός αυτού... οι δίσκοι είναι κιχλίδες δηλαδή θηρευτές αρκετών ειδών τέτρα.

οι βελισνεριες αντιθετως θα ελεγα οτι τους αρεσουν ειδικα 2 δισκακια που τρωνε μπουλινγκ προτιμοθν να αραζουν εκει μεσα για να κρυφτουν αλλα κ οι μεγαλυτεροι δισκοι πολλεσ φορες αρεσκονται να περναν απο μεσα για τη βολτα τους.
Αφού οι ρίζες είναι στον "ουρανό"... λογικό και επόμενο το βρίσκω.

οσο για την ταχυτατη αναπτυξη κ πολαπλασιασμο τους μπορω πανευκολα να ελευθερωνω χωρο αν χρειαστει στις αλλαγες με μια λαβιδα κ ενα ψαλιδι
οι δισκοι εξηγησα για ποιον λογο μπηκαν αρχικα μονο 6...επειδη ειναι νεο ενυδρειο και ξεκινησε με καθαρα υλικα φιλτραρισματος και μολι απο το ενυδρειο που ζουσαν οι δισκοι δεν ηθελα να παραφορτωσω το νερο και να κρασαρει η βιολογια τον αλλο μηνα θα μπουν μερικοι ακομα σκεψη μ ειναι να κρατησω τον αριθμο τους στα 12 ατομα και νομιζω ειναι καλος αριθμος για να αποφυγω την μεγαλη ιχθυοφορτηση
Τελος η θερμοκρασια ειναι στους 28 οσο κ το ενυδρειο που τους φιλοξενουσε εχω διαβασει αρκετα για τους συγκατοικους των δισκων κ κατα ποσο ειναι επικυνδινο να ζουν σ αυτες τις θερμοκρασιες και συμπερανα οτι στους 28 απλα παιζω κοντα στα πανω ορια τους δεν δειχνουν να ενοχλουνται ενα μηνα σχεδον τωρα σ αυτη τη θερμοκρασια ενα χρονο τα ειχα σε αλο ενυδρειο στους 26 βαθμους και εννοειται η αλλαγη εγινε σταδιακα

Έχοντας την θερμοκρασία στο άνω όριο αλλάζει ο μεταβολισμός τους και κατ' επέκταση μειώνεται η διάρκεια της ζωής τους.-
-------------------------
Παράθεση:
θα ξεκινησω αρχικα με βρεξιμο τροφης μς φλατζιλ για ενδοπαρασιτα μιας που ειδα λευκα περιτοματα απο τον blue dimond μηπως κ σωθει κατασταση και να "καθαρισουν" και οι υπολοιποι δισκοι απο τυχον παρασιτα... προαιρετικα θα κανω μια θεραπεια με esha2000 μιας που ειδα στον ενα στιγματα στα πτερυγια
Τελος αυξησα τις αλλαγες μ στις 2 την εβδαμαδα (απο 30% η καθε μια ) και αφτιαξα diy τροφες με κυριο συστατικο πρασιναδα και πηγη προτεινης γαριδες και μια τροφη πουδρα πλουσια σε πρωτεινη (απ οτι λεει)
οι στρες μπαρς δειχνουν να φευγουν σταδιακα απο 2 ψαρια και αυτο με κανει να πιστευω πως αρχιζει να στρωνει το πραγμα...Απο δευτερα ερχονται 2 δισκοι οι οποιοι θα μπουν σε καραντινα μεχρι να στρωσει λιγο οι κατασταση στο κυριως ενυδρειο ισως μπουν κ αλλοι 2 μες τη βδομαδα
Και πως θα ξέρεις την ποσότητα της δραστικής που πήρε...ΑΝ ΔΕΝ τρώει πραγματικά το ψάρι;
Θερμοκρασία... που έχεις το ενυδρείο;

ΥΓ. Το "στήσιμο" που έχεις κάνει στο ενυδρείο... τώρα που είδα και το video, ξαναλέω θέλει βελτίωση.-

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Diskus fan : 31-01-19 στις 22:40 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές