|
|
|||
|
|||
![]()
Φιλε μου μ τι μετρας???
|
|
||||
|
||||
![]()
Με kh = 0 το ph μεταβαλλεται πολυ ευκολα! Στην ουσια μπορεις να μετρας διαφορες τιμες σε νερο που βγηκε απο οσμωση ... η ανταλλαγη αεριων μπορει να προκαλεσει τετοιες μεταβολλες ... Με τα ζωντανα μεσα αλλαζουν τα πραγματα καθως αλλαζει η χημεια του νερου!
Βασικα το ph απο την οσμωση ειναι μη μετρησιμο - δεν υπαρχει νοημα να το μετρας! Παντως σε ολα τα ενυδρεια που εχω βαλει σκετη οσμωση το ph κανει μηνες να πεσει και μαλιστα πολυ σταδιακα και ομαλα!!
|
|||
|
|||
![]()
επειδη το ph που θελω να κρατησω ειναι 6.5-6.8 και kh κοντα στο 5 και ειμαι κατα του να κρατας ψαρια σε σκετη οσμωση προσθεσα καποια λιτρα νερο βρυσης περασμενα απο τα προφιλτρα της οσμωσης υπολογιζοντας να εχω ενα ποσοστο 20% νερο βρυσης στα συνολικα λιτρα του ενυδρειου ελπιζοντας αυτο να βοηθησει να σταθεροποιηθουν οι τιμες του νερου.Αυριο λεω να μπολιασω ενα δυνατο εσωτερικο φιλτρακι μεσα και να ριξω τους συγκατοικους των δισκων που κραταω σε ενα δευτερο ενυδρειο που τρεχει περιπου 2 χρονια
με την προσθηκη νερου βρυσης το Κh απο 0 πηγε στο 5 που σημαινει οτι θα μπορω να λαμβανω πιο σταθερες τιμες ph αν δεν κανω λαθος ------------------------- με υγρα τεστακια της sera φιλος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη black8189 : 26-12-18 στις 21:56 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Κ το ph με τα υγρα της sera ετσι???
|
|
|||
|
|||
![]()
ω ναι
------------------------- σημερα το πρωι εβαλα τους συγκατοικους των δισκων με καταλληλη προσαρμογη μπολιασα απο το ενυδρειο των δισκων κ μετα απο μερικες ωρες εκανα μετρησεις NH4-NH3=0 NO2=O NO3=10 KH=5 PH=7.5 ελπιζω με την εισαγωγη ζωντανων οργανισμων να αρχισει να στρωνουν οι τιμες το ενυδρειο ειναι ετοιμο στημενο οι δισκοι περιμενουν κ εγω αγχωνομαι ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη black8189 : 27-12-18 στις 11:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΝΟ3:0 προβλημα; | valnikoso | Χρυσόψαρα | 5 | 05-05-17 10:22 |
προβλημα με pH | akiriazides | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 13-08-10 15:14 |
προβλημα... | tirogalos | Γλυκό νερό - Γενικά | 142 | 17-04-10 20:13 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑ | anasios | Greek Aquarist's Boards | 10 | 23-03-07 14:16 |
Προβλημα με ΝΟ3 | Cpagr | Δίσκοι | 12 | 07-03-07 12:50 |