|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπάμπη να σου πω την αλήθεια, μην επενδύεις άλλα χρήματα σε μονωτικά , είναι λάθος η κατασκευή δεν θα σου κρατήσει νερό αξιόπιστα .
Έπρεπε στα τσιμέντα σου να χρησιμοποιήσεις υγρό πλαστικοποιητη, επίσης έπρεπε να δέσεις τούς τσιμεντόλιθους με πλέγμα ή σίδερα . Κάπου έχουν ανοίξει και δεν το βλέπεις .... θα είναι σαν γραμμή από μολύβι στην αρχή . Ξέρεις να χρησιμοποιεις πολυεστέρα ?? μόνο έτσι βλέπω να την γλυτώνεις .... αλλά αν πας σε liner, άντε να τα ασφαλίσεις όλα αυτά ώστε να μην έχεις διαρροές ... Καουτσούκ υγρό δεν προτείνω , υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην στεγνώσει και να μην κολλήσει ποτέ πάνω στα μονωτικά .... το εχω δει να συμβαίνει πάνω στο ίδιο υλικό της ισοματ για αυτό σου το λέω . Αν βρεις την διαρροή έχω μια κόλλα να σου προτείνω που την έχω χρησιμοποιήσει και σου εγγυώμαι θα κάνει δουλειά . Πραγματικά κρίμα , 1000 ευρώ για μια άδεια λίμνη τέτοιου μεγέθους ![]() Παρεπιπτόντως τα ψάρια σου δεν πέθαναν από το νερό της βρύσης ! Μην βγαίνουν λάθος συμπεράσματα ..... γιατί έχω ξεχάσει την αλλαγή 3-4 φορές στα χρυσόψαρα μου , δεν έπαθαν ποτέ τίποτα . Επίσης το φίλτρο σου που το χώρισες σαν σαμπ με γυαλί , θα έχει πρόβλημα με την συστολή διαστολή θα σπάσει . Δουλεύει τελικά αυτό ? δεν κατάλαβα .... Το βιολογικό σου είναι ανεπαρκές . Είδα τα τσιμεντόλιθα από μέσα , πώς άφησε τέτοια κενά στο δούλεμα του σοβά ?? Πραγματικά εξωτερικά με τις πέτρες φαίνεται τα χέρια σου να παραπιάνουν !!! Αλλά προσπαθώ να σκεφτώ πως θα την γλυτώσεις την όλη κατασκευή για να λειτουργήσει ...... Το μονωτικό ήταν 2 συστατικών με υγρό της εταιρείας ? ή νερού ?
|
|||
|
|||
![]()
Μονωτικο χρησιμοποίησα 2 σακιά 25κιλά, σύνολο 50¤. Νερού ήταν. Γύρω στα 600Ε στοιχισε η όλη κατασκευή μαζί με αντλία, υλικά. Δεν νομίζω με 1000¤ να φτιάχνεις 10 κυβικά λίμνη!!
¶δεια την έχω γιατί δεν έχω ψάρια κ ήταν κρίμα να τρέχει για ένα ψάριπου απέμεινε. Την αδειασα για να την εξετάσω και για να αποφασίσω τι θα κάνω, κάθε εμπόδιο για καλό ![]() Υπάρχει ενδεχόμενο με liner να ανοίξει; Γιατί να μην επαρκεί το βιολογικό, 30 Crystal bio έχω κ 2 τμ παρά ιαπωνική ψάθα. Παίρνει κ άλλο υλικό το φίλτρο, 400 λίτρα νερό χωράει περίπου.. |
|
||||
|
||||
![]()
Έχει το ίδιο μονωτικό με υγρό της ισοματ να ρωτήσεις , είναι η τελευταία σου ελπίδα .
Όταν σου λέω ότι η Λίμνη μου έκανε 1000 ευρώ μην πω και λιγότερα το εννοώ και είναι 10 κυβικά ! Η μία από τις 4 . Αφού έχεις 30 crystal bio και θεωρείς ότι σου φτάνουν, όταν με το καλό θα βάλεις χρυσόψαρα να μου το θυμίσεις αυτό . Γιατί είχα 100 biochem star και 50 λίτρα σιποραξ ..... δεν έφταναν ούτε για ζήτω !!! Καλή συνέχεια και αν χρειαστείς κάτι ρώτα ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Είχα οχτώ κοι κ επιβίωσε ένα ...
Συγκεκριμένα χρησιμοποιώ τριάντα bacteria house http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...&s=ci&mail=sys Και τριάντα λίτρα Crystal bio https://www.ebay.com/itm/12328867139...edirect=mobile Η λίμνη έτρεχε ένα μήνα, χρησιμοποίησα μπολι, έκανα μετρήσεις κ πήγαινε καλά. Αν άλλαξε 3,4 φορές μπορεί κ παραπάνω το νερό της λίμνης δεν χάλασε η βιολογία κ για αυτό τα έχασα; Καλύτερα να την ξαναπερασω μονωτικο κ όχι να πάω σε liner? Δεν το σκέφτηκα να την ενισχύσω με μπετοβεργες ![]() Στο σκιμμερ πως μπορώ να υπολογίσω τι διατομή σωλήνα χρειάζομαι να τραβάει, για να βάλω την αντίστοιχη αντλία ; |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία για τα βιολογικά . Αν σου φτάνουν εσένα, εμένα μου περισσεύουν
![]() Πώς ήξερα λοιπόν ότι πέρασες μονωτικό isomat και όχι στεγανοποιητικο ? Γιατί όταν έβλεπα αυτά τα λάθη, έχουν περάσει χρόνια ! Πίστεψέ με δεν υπάρχει μονωτικό ή στεγανοποιητικό να μην το ξέρω . Επειδή χρησιμοποιήσες νερού και όχι τον πλαστικοποιητη της ισοματ έκανες μόνωση και όχι στεγανοποιήση . Κατάλαβες που είναι το πρόβλημα ? Το σκίμμερ έτσι όπως είναι , δεν είναι χρηστικό .....
|
|||
|
|||
![]()
Έκανα την ανάρτηση για να ζητήσω βοήθεια κ συμβουλές. Δεν νομίζω με το ύφος μου να προσεβαλα κανέναν ...
Αν υπάρχει διάθεση για βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη. Είναι η πρώτη λίμνη που φτιάχνω κ λογικό είναι να έχουν γίνει κ λάθη. Ρώτησα σε πολλά καταστήματα κ μου πρότειναν αυτό. Δεν μπορώ να βάλω liner τώρα; Δεν έχω σκοπό ούτε να ταλαιπωρησω τα ψάρια ούτε να χρησιμοποιήσω λιγότερο βιολογικό ή μηχανικό υλικό... |
|
||||
|
||||
![]()
Το πρόβλημα μου Μπάμπη είναι πώς θα διασφαλίσεις στεγανοποιήση με το liner με τόσα κομμάτια.....
Μπορείς να πάρεις liner (να σου βρω κιόλας) αν αυτό σε βοηθάει, αλλά θα πρέπει να κάνεις πολλές συγκολλησεις με ανάλογη κόλλα (δηλαδή κόβε - κόλλα -πίεζε με ένα ρολό ) και έχεις την μόνωση του σκιμμερ , την μόνωση του bottom drain και δεν ξέρω τα υαλοτουβλα θέλεις να φαίνονται ?? Να σε βοηθήσω θέλω , μάλλον δεν έχεις καταλάβει ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά έχεις μόνο bacteria house στο φίλτρο? Έχω μπερδευτεί λίγο με τον φίλτρο σου.... Αν θυμάμαι καλά τα τζάμια στα φίλτρα τα έβγαλες, αλλά ο καινούργιος σχεδιασμός που έχεις κάνει στο φίλτρο πάλι δεν είναι ότι το καλύτερο
![]() Μετρήσεις έκανες όταν έχασες τα ψάρια? Φοβάμαι μήπως έφταιγε κάτι στο μονοτικο που έχασες τα ψάρια και όχι η βρύση που ήταν ανοιχτή. Πάντως τώρα που δεν έχεις ψάρια μήπως είναι ευκαιρία να κάνεις κάποιον επανασχεδιασμό στην λίμνη σου? Σου έχω πει την γνώμη μου και για το φίλτρο σου και για το σκιμμερ. Αν θες άκου και κάποια άλλη γνώμη γιατί όπως τα έχεις τώρα θεωρώ ότι θα σου δημιουργούν προβλήματα. Λινερ μπορείς να βάλεις τώρα... αλλά όπως σου ειπα μην βάλεις τα προβολακια |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Λίμνη για τα Koi μου ! | Artemisia | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 203 | 07-05-20 14:54 |
Νέα λίμνη υπο κατασκευή. | di.pil | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 18 | 25-11-18 02:08 |
Η λίμνη μου. | yiannossavva | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 21-11-13 16:55 |
η λίμνη μας!!! | tanale | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 6 | 01-02-13 16:09 |
Λίμνη | stavros55 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 08-01-10 19:35 |