|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Θα πάω σε μεγαλύτερο ενυδρείο απλά όχι ακόμα. Έχω σκοπό να έχω και το 70αρι και ένα 150-200αρι στο μέλλον. Το 70άρι το θέλω για τα bettas γιατί μου αρέσουν αρκετά. Τώρα τον έχω σε ένα 27άρι αλλά το ωφέλιμο είναι 20 λίτρα. Θέλω πρώτα να στήσω ένα στα κυβικά αυτά. Δεν είναι θέμα τιμής, αλλά αποφεύγω τα μεταχειρισμένα παρόλο που κάποια όντως είναι πολύ value, γιατί δεν ξέρεις την χρήση τους και πόσο θα αντέξουν. |
|
||||
|
||||
![]()
Πριν προχωρήσεις μελέτησε τις ανάγκες των ψαριών που θέλεις να φιλοξενήσεις http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=39 (πχ τα γκάπυ δεν ταιριάζουν με με τους μονομάχους).
Τα σαλιγκάρια (ποιό είδος έχεις?)να τα υπολογίζεις στον αριθμό των ζωντανών που μπορεί να φιλοξενήσει το ενυδρείο σου. Φυτά χωρίς απαιτήσεις σε ιδιαίτερο φωτισμό/λίπανση/διοξείδιο υπάρχουν αρκετά (πχ crinum, pteropus, βαλισνέριες, κρυπτοκορίνες....). Για εξωτερικό φίλτρο έχεις πολλές επιλογές ανάλογα με το ποσό που μπορείς να διαθέσεις. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
τα φυτά που προτείνεις έχουν ελάχιστες απαιτήσεις όπως λες, και σε θέμα κλαδέματος, δλδ μεγαλώνουν αργά? αν έχεις κάποια οκ πρόταση σε φίλτρο, ούτε φτηνή ούτε ακριβή, μάρκα ή μοντέλο, θα χαρώ να την ακούσω. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν με ανησύχησαν τα 2 σαλιγκάρια αλλά τα 20-30 που ανέφερες
![]() Τα φυτά που ανέφερα μεγαλώνουν σχετικά αργά αλλά μη σε τρομάζει αν μεγαλώνουν και γρήγορα. Στους μονομάχους αρέσουν τα πυκνοφυτεμένα. Για φίλτρο όπως είπα υπάρχουν πολλές επιλογές. Εγώ έχω "κόλλημα" με τα Eheim (πχ θα έβαζα ένα 2215 ή ένα eXperience 150 ή 250) αλλά βρίσκεις και κινέζικα που κάνουν τίμια τη δουλειά τους για τα λεφτά τους. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
πολύ χρήσιμο αυτό για το φίλτρο σε ευχαριστώ. είναι και αθόρυβα αυτά που προτείνεις? Update* τα φίλτρα που μου προτείνεις βλέπω είναι αρκετά μεγάλα, για ενυδρεία έως 350 λίτρα. θεωρείς ότι είναι κατάλληλα για ενυδρεία 75 λίτρων? γιατί φαντάζομαι θα γίνει πλυντήριο εκεί :P δεν μου αρέσουν τα πυκνοφυτεμένα και γενικά οι ζούγκλες στα ενυδρεία, είμαι του πιο μίνιμαλ. αν μπορούσα να μην βάλω και καθόλου φυτά δεν θα έβαζα και θα άφηνα μόνο πέτρες και ξύλα, αλλά είναι απαραίτητα για το οικοσύστημα. από τα ενυδρεία ποιο προτείνεις? εσύ σε ένα τέτοιο ενυδρείο τι θα έβαζες με τον μονομάχο? δεν βαριέμαι να διαβάσω προφανώς αυτά που μου έστειλες, απλά θέλω την έμπειρη σου γνώμη. *update. διάβασα από αρκετούς χρήστες ότι όντως δεν πάει με τα γκάπυ, λόγω ίδιου σωματότυπου, όμοιας ουράς και άλλων συνθηκών νερού. αυτό ισχύει και για τις μονομαχίνες σωστά? ότι δηλαδή ούτε αυτές δεν πάνε με τα γκάπυ. |
|
||||
|
||||
![]()
Σχετικά με τα δυο ενυδρεία που αναφέρεις, θα ήθελα να κάνω μερικές επισημάνσεις...
ΚατΆαρχήν κανένα απο τα δυο δεν είναι 75 λίτρα. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να τα υπολογίζεις αρκετά κάτω από 60l σε καθαρό νερό. Για το Resun δεν γνωρίζω, αλλά στο Hailea δεν μπαίνει εξωτερικό φίλτρο χωρίς πατέντες (ανοιχτό το μισό καπάκι ή κόψιμο πλαστικών κλπ) Επίσης στο Hailea θα πρέπει να αλλάξεις άμεσα κατά την άποψή μου λάμπα, γιατί έχει μια διπλή PL 24W, όπου ο ένας από τους δυο σωλήνες είναι μπλε φωτισμού, ο οποίος δεν συστήνεται για γλυκό νερό. Στο εμπόριο δύσκολα θα βρεις καινούργια με περισσότερο από 4000K (πολύ θερμό, κίτρινο χρώμα). Δες και κάποια άλλη μάρκα πριν αποφασίσεις, για παράδειγμα η Aquael πιστεύω ότι πρέπει να έχει ενυδρεία στα λίτρα που ψάχνεις και το πιθανότερο με φωτισμό LED. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
σχετικά με τις διαστάσεις, αν μετρήσεις τις διαστάσεις των δύο, αθροίζουν περί τα 75 λίτρα, φαντάζομαι ότι θα χάνουν κάτι αλλά να πέφτουν κάτω από 60 μου φαίνεται μεγάλη απώλεια. στο hailea χαρακτηριστικά είδα ένας άλλος είπε είναι ακριβώς 66 λίτρα το αρχικό ωφέλιμο του ενυδρείου. δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία όμως γιατί με αποθάρρυνες αρκετά για το εν λόγω. ότι άλλο σε αυτά τα λίτρα βγαίνει 100¤+ οπότε μάλλον θα καταλήξω στο άλλο. ερώτηση αρχαρίου γιατί το είχα απορία. όταν κάποιος έχει εξωτερικό φίλτρο, πρέπει να μεριμνήσει να περάσει μέσα στο ενυδρείο κάποιο καλώδιο, κατιτίς τέλος πάντων? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στήσιμο νέου ενυδρείου | headhunt3r | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 43 | 15-06-17 22:36 |
Στήσιμο νέου ενυδρείου | Τσιόνογλου Σταύρος | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 137 | 24-08-11 19:57 |
Στήσιμο νέου ενυδρείου.... | georgetax | Αρχάριοι γλυκού νερού | 70 | 09-12-06 21:40 |
Στήσιμο νέου ενυδρείου για δίσκους | waylander | Δίσκοι | 62 | 14-05-06 08:45 |
Στήσιμο νέου ενυδρείου-Υπόστρωμα | CASPER | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 04-03-06 10:31 |