|
|
||||
|
||||
![]()
Στα χρόνια που ασχολούμαι με φυτεμένα έχω δοκιμάσει όλες σχεδόν τις λάμπες που κυκλοφορούν. Θα μιλήσω μόνο σε ότι αφορά το αισθητικό κομμάτι και πάντα σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια. Γενικά πάντως οι λάμπες τύπου daylight ανεξαρτήτως των "Κ" που έχουν δεν είναι ότι καλύτερο για να σου αποδώσουν καλά τα χρώματα, ούτε των φυτών ούτε των ψαριών.
Ο καλύτερος συνδιασμός που είχα πετύχει χωρίς να χρησιμοποιήσω "έξτρα" φωτισμό συγκεκριμένου χρώματος ήταν σε ένα 350 άρι με 3 Grolux, 2 Sera Plan και μια Daylight. Επίσης, μερικές φορές παίζει ρόλο και η θέση/σειρά που θα τις βάλεις, υπάρχει διαφορά (όχι μεγάλη αλλά αισθητή) στο χρώμα που θα βλέπεις. Το Grolux+Daylight είναι ένας κλασικός και κοινώς αποδεκτός συνδιασμός (τον έχω τώρα στο 60άρι μου) καθώς λόγω του λευκού υπάρχει "ένταση" και σπάει το ροζ της Grolux. Αν πάντως έχουμε μόνο δυο λάμπες και μιλάμε αποκλειστικά για απόδοση χρώματος σε φυτεμένο, θεωρώ ότι με δυο Grolux έχεις καλύτερο αποτέλεσμα... |
|
||||
|
||||
![]()
Ειχα grolux+aquastar.
Καποια στιγμη ψοφησε η aquastar και την αλλαξα με μια osram 840 (4000K) που ειχα καβατζα, μετα μια αλλη νομιζω daylight. Δεν μου αρεσαν (κιτρινιζαν τα κοκκινα), αλλα τις συνηθιζα. Καποια στιγμη πηρα την aquastar και την εβαλα και ειδα το φως το αληθινο και τα χρωματα που εβλεπα στα ψαρια μου παλι.
|
||||
|
||||
![]()
να ρωτησω κι εγω κατι σχετικο με τα παραπανω? λαμπες τυπου grolux κτλ, δλδ να ροζιζουν λιγο, να μπλεδιζουν, να εχουν παρομοιο φασμα τελος παντων, αλλα βιδωτες (ε27) υπαρχουν? εχει βρει καποιος καπου?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
πχ.. https://www.ebay.com/itm/36W-PAR38-U...:rk:2:razz:f:0
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, αλλά.... Ποια παίρνω; rgb και αλλάζω το χρώμα μέχρι να βρω κάποιο να μου αρέσει; κι αν δεν κάνει για τα φυτά;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Χρώματα στη "Μαύρη Ήπειρο" - Malawi 300 lt | Λάμπρος.Τ | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 813 | 25-02-17 17:19 |
Θέματα σχετικά με τα διάφορα χρώματα στις red cherry | noe | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 122 | 06-01-16 17:35 |
Test API και χρώματα!!! | stratri1 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 16-08-11 16:44 |
φυσικά χρώματα | nikman | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 6 | 29-09-07 16:32 |
Χρώματα Guppy | dimitrisgiannoulakis | Ζωοτόκα | 3 | 23-03-07 16:10 |