|
Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ωραίο το έχεις κάνει μπράβο!!
Ναι η μαγεία του θαλασσινού δεν συγκρίνεται με του γλυκού!! Εγώ τώρα ετοιμάζω ένα θαλασσινό 200 λίτρα και θα είναι έτοιμο σε λιγότερο από έναν μήνα. |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ! Με το καλό σου εύχομαι!
|
|
||||
|
||||
![]()
Εντοπίστηκε νέος λαθρεπιβάτης, μέγεθος 3χιλ. περίπου
https://www.youtube.com/watch?v=9JxV...ature=youtu.be Μοιάζει με κάτι τέτοιο... http://marinelife.seawatch.gr/index....g2_itemId=1380 Σχεδιάζω αναβάθμιση σε 60ρι (60χ30χ35). Σκέφτομαι να φτιάξω εσωτερικό σαμπ (εδώ θα ήθελα βοήθεια), εκει να μπει ο εξοπλισμός (κάποιο μικρό σκίμερ, θερμοστάτης, σφουγκάρια, άνθρακας και αντλία), και ίσως έναν κυκλοφορητή στην απέναντι μεριά. Υπολογίζω με 7-8 πόντους άμμο συν το βράχο να έχω 40 λίτρα καθαρά νερό. Τι κυκλοφορία συνολικά χρειάζομαι γι αυτά τα λίτρα; |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα, επειδη εγω οπως οι περισσοτεροι την εχουμε πατησει θα σου ελεγα γιαα μενα δεν ειναι αναβαθμιση το 60αρι γιατι αν αφαιρεσεις και το sump δεν μενει τιποτα
εκτος κι αν εχεις ηδη το 60αρι αλλα παλι θα μπεις σε ταλαιπωρια αδικα Θα σου ελεγα να πας σε μεταχειρισμενο ή απο τζαμα 120 λιτρα και πανω κατα προτιμηση 150 μαλλον για να μην ψαχνεις του χρονου αλλο παλι το πολυ 80 -100 ευρω να κανει ενα 150αρι ,αν κανεις κ εσωτερικο sump με χωρισμα που γινεται πανευκολα Εγω σε τζαμα μου κολλησε και τα τζαμια εβαλε και την σιλικονη και μου πηρε 85 ευρω για 150αρι Και επιπλο μπορεις να φτιαξεις και μονος με ξυλα απο ξυλουργο κανενα 30-40 αρι ευρω εχουν ή να παρεις μεταχειρισμενο Διαφορετικα με 60αρι θα μπεις σε εξτρα εξοδα γιατι ο εξοπλισμος που θα παρεις τωρα θα ειναι αχρηστος στο μεγαλυτερο |
|
||||
|
||||
![]()
+1
Σκέψου τα παραπάνω και αν επιμένεις για 60άρι εδώ είμαστε... Υπολόγισε οτι για αν χωρέσουν φλιτρα σκιμμερ θερμαντήρας κλπ, θες αρκετό χώρο που θα σου κλέψει από το 60άρι |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα,
είπαμε Μικρόκοσμος! ![]() Το 60ρι υπάρχει, είναι τώρα γλυκού του οποίου οι κάτοικοι θα μεταφερθούν σε λιμνούλα εσωτερικού χώρου. Αν δεν το είχα θα πήγαινα σε 40ρι μάλλον. Ξέρω πως όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερα, αλλά έχει και τις δυσκολίες του όπως η ψύξη (ο χώρος δεν έχει μόνωση και κλιματισμό και η περιοχή έχει πολλή υγρασία, 2 καλοκαίρια μετα βίας καταφέρνω να κρατήσω τη θερμοκρασία στο 60ρι στους 27,5 βαθμούς, σε μεγαλύτερο χωρίς τσίλερ θα ήταν αδύνατο) αλλά και οι αλλαγές νερού (με το παπάκι δεν μπορώ να μεταφέρω πάνω απο 15 λίτρα απο θάλασσα - υπολογίζω οτι θα μπορώ να πηγαίνω 1 φορά το μήνα για 4-5 μήνες το χρόνο, ελπίζω συχνότερα τους υπόλοιπους + σε περίπτωση που συμβεί κάποιο απρόοπτο και πρέπει να κάνω μεγαλύτερες αλλαγές δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα...) Δε θέλω να φτιάξω κάτι που δε θα μπορώ να συντηρήσω και αργά η γρήγορα θα το χαλάσω, μικρά βήματα και όσο με παίρνει... Το υπολογίζω στα 40 λίτρα καθαρά νερό έχοντας αφαιρέσει άμμο, βράχο και εξοπλισμό. p.s. Προχθές έκανα αλλαγή 8 λίτρα θάλασσας στο μικρό. Χθεσινές μετρήσεις Αμμωνία: 0, Νο2: 0, Νο3: 5 Σημερινές Αμμωνία: 0, Νο2: 0, Νο3: 5+ Είναι δυνατόν να έστρωσε τόσο σύντομα χωρίς ζωντανό βράχο μέσα; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Όσο για τις αλλαγές νερού, στα 15 λίτρα θαλασσινού νερού, το αλάτι κοστίζει γύρω στα 2 ευρώ, δεν ξέρω αν σε συμφέρει η φασαρία/καύσιμα, από το να το φτιάχνεις σπίτι σου... Αν θες να φτιάξεις ένα διαμέρισμα με σφουγγάρια/βαμβάκι, ένα για σκιμμερ, ένα για άνθρακα και αντλία, νομίζω μπορείς να τα χωρέσεις στο πλάι, σε 10x30 χώρο... Επίσης σίγουρα χωράνε αν το κάνεις στην πλάτη το χώρισμα, αλλά θα σου μείνει 60x20 μπροστά... Σκίμμερ έχω να σου προτείνω σε μικρό μέγεθος... Με πλέξιγκλας το έχεις καθόλου και με τρυπήματα?? Μήπως έκανες ένα φίλτρο πλάτης εξωτερικά και κολλητά στην πίσω πλευρά του ενυδρείου!! Δες εδώ ένα που είχα φτιάξει παλαιότερα, ακριβώς στις διαστάσεις σου.. Στο μικρό, έχεις αρκετή άμμο και αρκετό βράχο!! Πως να μην είναι στρωμένο το ενυδρείο σου??? Απλά τάιζε ελαφρά για να κρατήσεις την βιολογία... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μικρόκοσμος-Ευθανασία | ineth | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 08-12-13 22:39 |
Μικρόκοσμος | ineth | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 31-10-13 21:07 |
Σαλιγκάρια μεσογείου. | MINA | Μεσογειακό | 10 | 07-08-10 10:15 |
Μικρόκοσμος 2. | Χαραμάδας | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 14 | 09-06-10 23:09 |
Μικρόκοσμος | Χαραμάδας | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 7 | 16-04-10 07:33 |