|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτόν τον χώρο τον υπολογίζω γύρο στα 300λτ. Αυτή θα είναι η προ-λίμνη μου. Μετέφερα εκεί όλες τις γλάστρες. Θα ανεβάσω φώτο μέσα στην ημέρα.
Η λογική μου είναι αντλία μέσα στην λίμνη -> Μπλε βαρέλια -> Προ-λίμνη -> Καταρράκτης. Αυτό το σιδεράκι (τσέρκι) το έβαλα για έξτρα προστασία. Αν θα βοηθήσει, δεν παίρνω και όρκο χεχε ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Επειδή κάποια φυτά ξεπερνούν τα 2 μέτρα ύψος, έχω πρόβλημα με τον αέρα. Πολλές φορές έβρισκα τις γλάστρες πεσμένες. Στο τέλος τις έδεσα σε κάτι μεγάλες πέτρες. Στο καινούργιο σχέδιο έπρεπε να βρω κάποια παρόμοια λύση. Κάρφωσα κάτι τάβλες σε σχήμα ορθογωνίου. Στην μέση ένωσα ένα χοντρό δοκάρι. Εκεί πάνω δέθηκαν οι γλάστρες.
Στην 1η φωτογραφία είναι ήδη μέσα στην προ-λίμνη 5 γλάστρες. Ο χώρος είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι φαντάστηκα. Προσωρινά τοποθέτησα κάποια καφάσια για αν καλύψω τα κενά. Την άνοιξη θα πάω στον Γρύλλη να αγοράσω υδρόβια φυτά και να αντικαταστήσω τα καφάσια. Αυτή την φορά θα βάλω χαμηλά φυτά που να βγάζουν όμορφα άνθη. Ο καταρράκτης θέλει φτιάξιμο από την αρχή. Είναι καλυμμένος με λινερ.. Σκέφτομαι να τον κάνω με τσιμέντο.... |
|
||||
|
||||
![]()
Με το καλό να τελειώσεις το έργο σου! Αντί για τσέρκι θα σου πρότεινα να βάλεις στις γωνίες από μια κάθετη μεταλλική γωνιά σαν αυτήν
|
|
||||
|
||||
![]()
Και μετά αν ξέρεις από ηλεκτροκόληση, να κολλήσεις από την μία γωνιά στην άλλη κομμάτια από την ίδια την βέργα που θα έχεις πάρει οριζόντια...........φτιάχνοντας ένα τελάρο! Αν πάλι δεν ξέρεις από ηλεκτροκόληση, μπορείς να τις κάνεις βιδωτές............πιστεύω να κατάλαβες και να μην σε μπέρδεψα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Kαλά μιλάμε σούπερ βγαίνει
![]() ![]() Αν μπορείς βγάλε καμιά φωτό τον καταρράκτη να δω αν μου ρθει καμιά ιδέα, να έχεις και ανατάραξη . Αλλά και τσιμέντο να τον κάνεις το liner δεν θα το γλιτώσεις ....
|
||||
|
||||
![]()
Παναγιωτη μπραβο!!! ωραια η αναβαθμιση.Συμφωνω με tanganyικας καλη η ιδεα με τις γωνιες μπορεις να παρεις γωνιες και απο dexion.βλεπω τα alpha block και τρεμω στην ιδεα αν ανοιξουν.Επισης νομιζω τα alpha block και τα ytong τα χτιζουν με κολα πλακιδιων και οχι με τσιμεντο ,ελπιζω το τσιμεντο να τα κρατησει. Τα βαρελια φιλτρα δεν τα βλεπω?
|
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχώς από ηλεκτροκόλληση δεν ξέρω. Όντος ντέξιον ταινία μπορώ να βάλω και να την βιδώσω. Ένα ορθογώνιο τελάρο θα μπει στο ύψος που έχω βάλει το τσέρκι. Μπορώ να το περάσω κάτω από το λινερ και πίσω από τις καλαμιές και να δέσει όλο αυτό. Αυτό θα μου δώσει μια πολύ καλύτερη αίσθηση προστασίας.
Τα φυτά θα παραμείνουν μέσα στις γλάστρες. Θα τα βγάζω. Κλάδεμα, μεταφύτεψη και επανατοποθέτηση. Δεν θέλω να κάνω bog filter. Τώρα πως θα καθαρίζει όλο αυτό είναι άλλο θέμα. Έλεγα να βάλω ένα backwach και εκεί αλλά... Όντος, κάτι σαν κόλα πλακιδίων είχα βάλει παλιότερα που το είχα πρώτο φτιάξει. Δεν μου γέμισε το μάτι και τώρα αποφάσισα να το κάνω με τσιμέντο. Ούτε τώρα το τσιμέντο μου γέμισε το μάτι. Σε αυτά τα πράγματα ακόμα δεν το κατέχω ![]() Στον καταρράκτη έστρωσα λίνερ. Από πάνω έχω τοποθετήσει πέτρες. Σήμερα θα αγοράσω λευκό τσιμέντο και μαρμαρόσκονη για να καλύψω τα κενά. Το νερό θέλω να περνάει πάνω από τις πέτρες και να μην χάνεται στα κενά. Θέλω να βάλω πάλι φυτά όπως το είχα παλιά. Ιδικά το Hydrocotyle verticillata που είχα έκανε τρομερή εξάπλωση Υ.Γ. Τα φίλτρα είναι προσωρινά στο μπροστινό μέρος της λίμνης για να έχω χώρο να εργαστώ. Στο ένα είχα είδη σωλήνες backwach κτλ. Στο 2ο τώρα τα φτιάχνω. Είναι στην δεξιά πλευρά και περιμένω να στεγνώσει και να το δοκιμάσω. |
|
||||
|
||||
![]()
Kαλά το καθάρισμα μια στο τόσο το κάνεις και με αλφαδολάστιχο , αφού θα αφήσεις έτσι τα φυτα .
Εύχομαι να πάει καλά το φίλτρο , την επόμενη φορά θα σου μάθω μείγμα - επάλειψη - στερέωση τσιμέντου ![]() Για τον καταρράκτη μην βιάζεσαι και μην κάνεις τσιμέντο . Πάρε μεγάλες πλάκες - πέτρες και τοποθέτησε τις, από το άνοιγμα του φίλτρου πάνω , μέχρι το τελευταίο σκαλί . Να είναι μεγάλες "φλάτ" και να εξέχουν η μία απο την άλλη . Μετά δοκίμασε την ροή- διαδρομή του νερού με μια αντλία και στο τέλος αν σου αρέσει το αποτέλεσμα " εφέ " τότε τις κολλάς μόνιμα ![]() Καλό κουράγιο !!! ¶δεια θα έχεις τυχερούλη !! ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η λίμνη μου. | yiannossavva | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 21-11-13 16:55 |
η λίμνη μας!!! | tanale | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 6 | 01-02-13 16:09 |
φίλτρο για λίμνη | xristosss | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 1 | 28-05-11 00:06 |
Λίμνη | stavros55 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 08-01-10 19:35 |