|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Kαλησπέρα Νικολέτα
![]() Liner 150 ευρώ πάνω κάτω απο amazon ebay ... Το σκάψιμο δεν ξέρω εξαρτάται ποιος θα το κάνει ![]() Δεξαμενή http://www.gkarakousis.gr/el/product...500lt-8-detail ή την 300 λιτρη , αυτή θα την χρειαστείς για φίλτρανση βιολογική και μηχανική Αντλία https://www.ebay.com/itm/Oase-Pontec...ou1tdJh0JKtm7w Σωλήνες bulkhead περίπου 100 ευρώ όλα . Αυτά νομίζω .... αν δεν έχεις επιθετικά δεντρα δεν χρειάζεσαι τσιμέντο , μόνο ένα fleece "κουβερτάκι" ![]() Ξέχασα , πέτρες για την διακόσμηση της λίμνης εξωτερικά ότι σου αρέσει , απο το βουνό ή απο οικοδομικά υλικά .
|
||||
|
||||
![]()
Και εγώ με λινερ έκανα την δικιά μου. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση για κάποιον που ξεκινάει με λίμνες. Πάντα θες μεγαλύτερη, να κάνεις αλλαγές και είναι εύκολο να κάνεις αναβάθμιση αν έχεις διαλέξει αυτόν τον τρόπο.Τώρα που έχω κατασταλάξει τι θέλω (μετά από 7-8 χρόνια) σκέπτομαι την τσιμεντένια...
Για τις τιμές που σου είπαν θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Μια ένταση μόνο. Τι ψάρια θα βάλεις? Χρυσόψαρα ή ΚΟΙ. Αν βάλεις ΚΟΙ θα πρέπει να αγοράσεις και μια δυνατή αεραντλία (~40λτ/λεπτό) χρησιμοποιώντας δυνατή φίλτρανση. Είναι απαιτητικά ψάρια και πρέπει να κρατήσεις τον αριθμό τους μικρό. Ερώτηση σε αυτούς που έχουν τσιμεντένια. Αντί για λινερ πόσο θα της έρθει με τσιμέντο χοντρικά (τσιμεντόλιθους κτλ)? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παναγιώτη αν δείς αυτη που έκανα πρόσφατα μόνο τα υλικά με τους τσιμεντόλιθους και προσωπική εργασία πήγαν 300 ευρώ και ήταν "μικρή" σχετικά επιφάνεια .... Για μένα δεν αξίζει , αν είναι να γίνει τσιμεντένια χίλιες φορές με καλούπι και σίδερα να μην έχεις / έχει προβλήματα ... αλλιώς δεν αξίζει , στανταρ θα σκάσει κάπου .
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα και καλως ηρθες και απο εδω.. θα συμφωνησω με τα παιδια το λινερ ειναι η καλυτερη επιλογη για αντλιες οτι σου ειπε η αρτεμις.το φιλτρο σου να προσεξεις λιγο να ειναι 10% του ογκου του νερου περιπου αν κανεις 3 κυβικα να ειναι 300 λιτρα δοχειο.. στην δικη μου εχω αυτο που σου εβαλε η αρτεμις και ειναι σκυλι.. αντλια 6 χιλιαδες λιτρα θα προτεινα εγω. αν μπορεις να την κανεις γυρω στα 5 κυβικα η 6 δεν θα το μετανοιωσεις γιατι καποια στιγμη θα βαλεις και κοι σιγουρα,στο λεω γιατι εβαλα και εγω παρολο που ειχα πει οτι δεν θα βαλω και τωρα θα πρεπει να κανω και δευτερη λιμνη γιατι τα 3-3.5 κυβικα που εχω αντε να φτασουν για 1-2 χρονια και πολλα λεω!!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σκέψεις για F.O | st@vros | Fish Only | 123 | 24-01-18 10:57 |
Σκέψεις; | Hlio | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 20-05-15 20:45 |
σκέψεις | pipis | Δίσκοι | 8 | 18-06-07 07:52 |
σκέψεις | drakoulis | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 2 | 22-11-05 14:07 |