|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Έχουν φτιάξει και εδω , απλά δεν το έχω ψάξει καθόλου .
Και μια φωτό εγω "επί το έργον" με τα ρούχα της δουλειάς ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απλα απαιχτη... ![]() Δεν εχω ξαναδει γυναικα να σοβατιζει , και ειμαι σιγουρος οτι δεν προκειται να ξαναδω .... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
χαχαχαχαχαχαχα
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() όταν τα κάνω αυτα , λέω στην παρέα μου σιγά το πραγμα ! είναι σαν να κάνεις τούρτα "κάθετα " ![]() θα με βάλω φωτό που ανακτεύω και τσιμέντα έχω κάνει κάλους !!
|
||||
|
||||
![]()
Βλέπω την κατασκευή της λίμνης και έχεις αναθεωρήσει διάφορα πράγματα
![]() ![]() ![]() ![]() Το σοβάτισμα στο χώμα πολύ μου αρέσει. Μπορεί να είναι υπερβολή, αλλά και εγώ θα το ακολουθήσω στην επόμενη λίμνη. Νιώθεις μια επιπλέον ασφάλεια. Τα πλαστικά Κρήτης έχουν μέχρι 0.5 χιλιοστά. Δυστυχώς δεν βγάζουν ποιο χοντρό όπως το 1mm και τα 2mm. Νομίζω ότι το ebay είναι μονόδρομος για αγορά χοντρού και φτηνού liner. Φίλτρο γιατί αποφάσισες να κάνεις χτιστό και δεν πήγες σε ένα έτοιμο μεγάλο πλαστικό δοχείο? Θα είναι και αυτό με λινερ? Πόσα λίτρα το υπολογίζεις? Έπρεπε να είχες βάλει bottom drain... |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα Παναγιώτη
![]() ![]() ![]() Τώρα για το σοβάτισμα είναι μόνο για προστασία του liner(αντί για γεωύφασμα που δεν πιστευω ότι κάνει και πολλά) και εφόσον το κάνω μόνη μου βγαίνει τζάμπα ![]() Το ebay είναι πρακτικό πάνω απο όλα γιατι αναλαμβάνει και την ευθύνη . Αποφάσισα με μπετό το φίλτρο γιατι σε αυτη μπορούσα και επειδή τα πλαστικά κάποια στιγμή αποδεικνύονται αναξιόπιστα! Το άλλο μου ράγισε απο τον πάτο και το επισκευασα . Στο φίλτρο δεν θα βάλω liner μόνο στεγανωτικό . Νομίζω γύρω στα 500 λίτρα εσωτερικά αν δεν κάνω λάθος .... μπορεί και κάτι παραπάνω . Θα έβαζα bottom drain αλλά σε αυτη την φάση δεν μπορώ . Στην επόμενη λίμνη ναι θα βάλω ![]() Για πές , μαγειρεύεις καινούρια λίμνη ???
|
||||
|
||||
![]()
Φαίνεται ένα σκαλοπάτι στην γωνία αλλά μου φάνηκε μικρό :P
Συμφωνώ για το σοβάτισμα, γιατί στο πλαί δεν μπορείς να κανεις και πολλά. ΟΚ, στον πυθμένα ρίχνεις άμμο και γεωύφασμα. Στα πλαινά όμως δεν μπορεί να καθίσει η άμμος. Υ.Γ. Θέλω να μεγαλώσω την λίμνη γιατί είναι πολλά και μεγάλα τα ΚΟι μου. Πότε θα το πάρω απόφαση να το ξεκινήσω είναι άλλο θέμα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αντε βρε, ποσες λιμνες θα κανεις ακομα δηλαδη?
![]() ![]() ![]() Παντα δυναμικη, respect ![]() Γιατι οχι με bottom drain? Απο τα λιγα που εχω διαβασει και εγω, δεν ειναι ενα πολυ χρησιμο κομματι μιας λιμνης? |
|
||||
|
||||
![]()
Το bottom drain έχει και τα θετικά του και τα αρνητικά του. Θέλει σωστό σχεδιασμό από την αρχή για να το τοποθετήσεις. π.χ. όλο το φίλτρο πρέπει να είναι κάτω από την επιφάνεια της λίμνης. Αυτό από ότι βλέπω η Αρτεμισία το έχει πετύχει σε αυτή την λίμνη, ενώ στην παλιά λίμνη δεν μπορεί να μπει... είναι διαδικασία μεγάλη.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η λίμνη μου. | yiannossavva | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 21-11-13 16:55 |
η λίμνη μας!!! | tanale | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 6 | 01-02-13 16:09 |
καινούργιος με λίμνη | billkill | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 36 | 04-06-12 14:37 |
Λίμνη | stavros55 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 08-01-10 19:35 |