|
|
|||
|
|||
![]()
Ρίξε άμεσα την θερμοκρασία, θα χάσεις και άλλα ψάρια ετσι
|
|
||||
|
||||
![]()
Φώτη μη παρεξηγήσεις το άμεσα που γράφει ο Κώστας. ¶μεσα και σταδιακά είναι το σωστότερο. Τώρα με τις αλλαγές νερού για την θεραπεία κατέβαζε 1-2 βαθμούς κάθε φορά. Στόχος να πιάσεις και να διατηρείς για το καλοκαίρι 26-27 βαθμούς max. Πάνω απ' αυτή τη θερμοκρασία τα ψάρια ζορίζονται.
|
|
|||
|
|||
![]()
Φώτη οπωσδήποτε να μειώσεις σταδιακά τη θερμοκρασία...ακόμη και με έναν ανεμιστήρα...που χρησιμοποιούμε για εμάς...και με καλή ανατάραξη του νερού τις επιφάνειας. Το ψάρι με την πρησμένη κοιλιά άμεσα πρέπει να βγει...αλλά και όποιο άλλο έχει συμπτώματα. Καλές αλλαγές νερού, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες σου. Τα άλλα περί θεραπείας σου τα ανέφερε ο Κλεόβουλος.
|
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω ολους σας για τις αμεσες συμβουλες
συνεχιζω με την δευτερη μερα της θεραπειας. δινω και τις δυο αντιβιωσεις και ακολουθω τις οδηγιες. θα προσθεσω σε λιγο και το epsom salt εχω σβηστα, φωτα εβαλα ανεμηστηρακι κ ανοιχτα καπακια. βαθμοι 28 τα περισσοτερα ψαρια εχουν φυσιολογικη συμπεριφορα απ οσο μπορω να δω στα σκοταδια. ενα ομως ηταν απο το πρωι νωχελικο. τωρα φαινεται πως ειναι αδυναμο και στον πατο του ενυδρειου. πρησμενο αδυναμο δεν κουναεο πτερυγια και αναπνεει πιο γρηγορα |
|
||||
|
||||
![]()
Πότιζε την τροφή στο epsom και στο flagyl.
Θερμοκρασία και ποιότητα νερού οι πιθανότερες αιτίες. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δεν ταιζω κατα τη διαρκεια της θεραπειας συμφωνα με τις οδηγιες. καλα δεν κανω? ------------------------- Παράθεση:
το ψαρακι χειροτερευει. βρισκεται στον πατο αναποδα πια. παρατηρω αλλο ενα με πρησμενη κοιλια και αργη κινηση η εν λογω θεραπεια ειναι και η μοναδικη μου επιλογη ? ανησυχω περισσοτερο με τις εξελιξεις αυτες οπως καταλαβαινετε αραγε μπορει να βελτιωθει η κατασταση απο μερα σε μερα ή οταν ολοκληρωθει η θεραπεια? αντιλαμβανομαι οτι δεν υπαρχει καποια βεβαιη εκτιμιση για το αποτελεσμα αλλα προσπαθω να κανω το καλυτερο Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fotis478 : 10-07-18 στις 23:14 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μην ταΐζεις.
Συνέχισε τη θεραπεία. Δεν μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο. Δύσκολα τα πράγματα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
το ψαρακι απο χθες τα εχει καταφερει. ειναι σε καλυτερη κατασταση αλλα ακομα αδυναμο και στον πατο
βλεπω αλλα 2 βεβαια αδυναμα μια ερωτηση ακομα. μπορω να εχω κλειστο τον κυκλοφοριτη? νομιζω οτι δυσκολευει τα αδυναμα ψαρια να σταθουν. εχω την εξοδο του φιλτρου ακριβως στην επιφανεια του νερου κα κανει αναταραξη. κανει κ ο ανεμιστηρας αναταραξη |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Νομίζω ότι πρέπει να ταΐσεις με τροφή εμποτισμένη σε flagyl + epsom. Κουράγιο και καλή τύχη. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Επίσης έχω διαβάσει περιπτώσεις (ίσως ελαφρύτερες ή με άλλο παθογόνο να αντιμετωπίσουν) όπου και μόνο με τάισμα τροφής μουλιασμένης σε έπσομ τα ψάρια θεραπεύτηκαν. Εύχομαι το καλύτερο Φώτη! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πρησμενο ματι ramirezy???? | Κωστας86 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 31 | 15-06-15 19:03 |
Μονομαχος με πρησμενο ματι!!! | skulopsaro | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 01-12-11 23:03 |
γκαπυ με πρησμενο ματι | takis07 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 27-02-11 00:22 |
πρησμενο ινδιανακι | ΝΙΚΟΣ ΠΑΟΚ | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 06-02-10 20:32 |
Πρησμενο guppy... | silver | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 13-12-04 09:37 |