|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Με το καλό
![]() Σίγουρα αν μπορείς αύξησε το πλάτος. Εκτός από την αύξηση του ζωτικού χώρου θα σε διευκολύνει και στο στήσιμο της πέτρας. Τα 50εκ για ύψος αρκούν. |
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαριστώ πολύ Κλεόβουλε!! Θέλω να τους δώσω όσο περισσότερο χώρο μπορώ γιατί ξέρω ότι θα το εκτιμήσουν!! Επομένως καταλήγω στο 1,3χ0,5χ0,5 άρα καθαρά περίπου 300 λίτρα. Επόμενο βήμα είναι ο σχεδιασμός και η παραγγελία του επίπλου. Το έπιπλο θα το κατασκευάσω εγώ και θα είναι από 18χιλ μελαμίνη στο κλασικό σχέδιο με 2 πορτάκια αριστερά και δεξιά και στη μέση ράφι ανοιχτό.
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() Υπολόγισε το ύψος του έπιπλου να χωράει άνετα κάποιο μεγάλο εξωτερικό φίλτρο (πχ αν το eheim 2080 είναι γύρω στα 60εκ θέλεις σίγουρα 70+ ύψος ντουλαπιού). |
|
|||
|
|||
![]()
80εκ σχεδίασα το ύψος επομένως το καθαρό εσωτερικά θα είναι περίπου στα 76εκ. και κάθε άνοιγμα θα είναι 40εκ (3χ40=120εκ).
|
|
||||
|
||||
![]()
Στο ύψος θα είσαι οκ. Πλάτος δώσε ακόμα λίγο στα ντουλάπια αν μπορείς και κάνε πιο στενό το ενδιάμεσο με το ράφι. Για να χωρέσεις πχ πολύμπριζα και άλλα κοκοκόψαρα
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ίσως να το κάνω 30 το μεσαίο ράφι ώστε να γίνουν από 45 το κάθε ντουλάπι. Πιθανών να βρήκα και το κατάστημα στη Θεσσαλονίκη που θα μου προμηθεύσει τα ξύλα και θα μου τα κόψει και στις διαστάσεις που θέλω. Θα το ξέρω σίγουρα τη Δευτέρα που θα επιστρέψω, νομίζω μπορεί να βάλει και ταινία pvc στα σόκορα. Το πάτωμα που θα μπει το ενυδρείο είναι ξύλινο (σε καλή κατάσταση) με επένδυση laminate από πάνω. Γι' αυτό το λόγο σκέφτομαι να μην βάλω ποδαρικά στο έπιπλο που θα φτιάξω ώστε να μοιράζεται το βάρος σε όλη την επιφάνεια. Το ξέρω ότι θα είναι λίγο ρίσκο για τα νερά αλλά το φοβάμαι. Τι λέτε;
|
|
||||
|
||||
![]()
Μη βάλεις ποδαρικά στο έπιπλο. Αλλά επειδή το πάτωμα είναι ξύλινο όταν αλλάζεις νερά ρίχνε κι ένα ναϋλον κάτω
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Malawi 330 λίτρα my way | Κλεόβουλος | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 169 | 15-11-20 22:13 |
custom 150lt με κιχλιδες | michalos | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 15 | 05-03-18 20:47 |
80λτ custom sump ή κανιστρο ? | michalos | Nano Reef | 2 | 20-02-18 08:05 |
Νέο Malawi 180 λίτρα | XrhstosT | Malawi | 177 | 03-11-17 20:02 |
400 λίτρα Malawi! | \/ag | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 19 | 23-11-12 01:43 |