|
|
|||
|
|||
![]()
ena doxeiaki apo trofima 10 litra einai i karantina.
me antixlwrio k evala k ligo alataki xiwn mpas k ginei tpt. filtraki dn exei k thermokrasia idia tou enidreiou peripou stous 24-25. se 5 va ![]() ---------------------------------- 0-0-0 metriseis exw apo tote p evala tin anubia. kafe algi exw sta tzamia tou endreiou ekei pou varaei to led. to led anavei gia kana 6wro ti mera. ilios den to vlepei to enidreio. oso gia tin thermokrasia einai 25 k katw sinexeia gt einai katw apto airco giauto to logo akrivws dn exw valei anemistiria. |
|
|||
|
|||
![]()
κ εγω ετσι λεω.(εντομεταξυ ξεχαστηκα κ εγραφα γκριλις πανω)
απλα οταν ταραζω λιγο την επιφανεια σικωνεται κολυμπαει λιγο κ ξαναπεφτει μετα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν , η καραντίνα φίλε μου ήταν στρωμένη από πριν; Τρέχει με φίλτρο κανονικά 1 μήνα τουλάχιστον; Τα 10 λίτρα στρεσάρουν το ψάρι σίγουρα η καλύτερη λύση είναι η επανατοποθέτησή του στο προηγούμενο ενυδρείο και η θεραπία εκεί. Απλά χωρίς αλάτι ειδικά αυτό το αλάτι. Επειγόντος πάρε το ψαράκι από εκει είναι κρίμα να ταλαιπωριέται άδικα.Το ότι κάθεται κάτω ίσως φταίνε κάποια ενδοπαράσιτα που δεν τα βλέπεις με γυμνό μάτι. Υπάρχουν αρκετά φάρμακα γι αυτά. Αν όμτως θες να σώσεις το ψαράκι βάλτο πίσω στο 60 και κάνε εκεί θεραπία. Μην βάλεις κανένα είδος αλατιού γιατί θα σκοτώσεις τα φυτά. Έχει η Api stresscoat γιατί σίγουρα είναι στρεσαρισμένο μετά από αυτήν την περιπέτεια που του έβαλες στα 10 λίτρα με τα υπόλοιπα ( δεν τα χαρακτηρίζω γιατί..) και πάρε (αποψή μου) φάρμακο για ενδοπαράσιτα εγώ χρησιμοποιώ waterlife gills και ακουλούθα την δοσολογία. Αν την βγάλει καθαρή και θες να συνεχίσεις να το έχεις αναβαθμίζεις αργότερα (μιας και είναι μικρό ακόμα) το ενυδρείο σου σε 200 τουλάχιστον λίτρα και ζει ευτυχισμένα το υπόλοιπο της ζωής του. Αν όχι καλύτερα να το βάλει σε μία λίμνι αν έχεις κοντά να μην ταλαιπωριέται άλλο. Εσύ κρίνεις τι θα κάνεις αλλά είναι κρίμα πραγματικά να του κάνεις τον βίο αβίοτο. Καλή τύχη
|
|||
|
|||
![]()
οπως βλεπεις δν εκανα καν σχολιο για το που ξερει την θερμοκρασια του σπιτιου μου.
για τα λιτρα της καραντινασ κτλ κτλ. εδω φευγω απτο σπιτι κ αφηνω ανοιχτο το αιρκο ναχει δροσια το σκυλακι μ. οσο για το μεγαλυτερο ενιδρειο ειναι στα πλανα μην επαναλαμβανομαστε. ------- κατι τωρα οσον αφορα τον ψαρουκλα. ο μπουφος τρωει τα παντα.(ναι ξερω για τα χρυσοψαρα) ακομα κ την αλγη απτο παραθυρο. 2-3 μερες που τον εχω μονο του εχει βγαλει το βαρος του σε κακακια!! λετε να φταει τπτ τετοιο σε συνδιασμο με 2-3 φλεικσ 2-3 φορεσ τη μερα? |
|
|||
|
|||
![]()
Σιγουρέψου ότι έχεις καλή οξυγώνωση του νερού.
Κράτα τη θερμοκρασία όσο χαμηλότερα μπορείς. Συνέχισε με το αλάτι. Το ψαράκι λογικά δεν έχει κάτι, ίσως την άκουσε από την αύξηση της θερμοκρασίας. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
SOS ΜΟΛΛΥ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ | ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 25-12-17 00:31 |
Γκάμπι στον πατο | Tetrakis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 06-04-16 15:50 |
στησιμο με φελιζολ στον πατο | Vangelis21 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 20-09-12 10:05 |
χρυσοψαρο στον πατο | Vangelis21 | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 15 | 14-07-12 15:50 |
βοηθεια-ετοιμοθανατο χρυσοψαρακι!!! | ino | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 90 | 06-02-12 23:58 |