|
|
||||
|
||||
![]()
κριμα που δεν καταφερες να ερθεις σημερα παντως...
![]() ![]() ![]() κι εγω οπως λεει κι ο Ιορδανης θα μετραγα αμεσως μετα την αλλαγη για να δω τι γινεται και μετα απο μερικες μερες παλι για να συγκρινω.
|
||||
|
||||
![]()
Όντος κρίμα .... ήθελα πάρα πολύ να έρθω αλλά πίστεψε με έχω τέτοια κούραση που πραγματικα ΔΕΝ αντεχα να έρθω ....
![]() ![]() ![]() ξέρεις πόσο ήθελα να σας γνωρίσω και απο κοντά ... ![]() μέτρησεις δεν έκανα .... θα μετρήσω αύριο και θα δώ τιμές .... αλλά θα μετρήσω μετά την αλλαγή στα άλλα 2 ενυδριάκια για να δω μετά τι παίζει ...
|
||||
|
||||
![]()
πρίν λίγο άλλαξα το 80% (!!!!!) περίπου και στα άλλα 2 ενυδριάκια .....
παραθέτω τις μετρήσεις απο το πρώτο ενυδρίο (που άλλαξα το 80% του νερού και σε αυτό) ΧΤΕΣ το απόγευμα και μετά απο τα άλλα 2 που το άλλαξα πριν λίγα λεπτά ..... 1ο ενυδρίο με χτεσινή αλλαγή 80% ! Νο3 50(!!!!) | No2 0 | Gh >16d | Kh 6d | Ph 8(!!!) τα άλλα 2 που τα άλλαξα πριν 10 λεπτά και μέτρησα πριν 5 λεπτά ! Νο3 25 | No2 0 | Gh >16d | Kh 6d | Ph 8(!!!) το κεφάλι μου πάει να σπάσει και μαζί και τα νεύρα μου !!!! Μα είναι δυνατόν να αυξάνει ΕΝΑΣ και μόνο μονομάχος τόσο πολύ το ΝΟ3 μέσα σε 1 μέρα ??!! ούτε 24ωρο δεν πέρασε απο την αλλαγή του νερού !! το 80% άλλαξα !!! αφού τα φίλτρα τους στρωμένα είναι ... ακόμα και με τις εβδομαδιέες αλλαγές του 30% βάζω την ανάλογη ποσότητα Nitrivec ! ΔΕΝ μπορώ να το καταλάβω αυτό πως γίνεται ... και ΟΧΙ δεν έχω ΤΙΠΟΤΑ μέσα στο ενυδρίο που να ανεβάζει την σκληρότητα και το PH !! Τι να πώ ..... αντιχλώριο βάζω ΠΑΝΤΑ ...(άσχετο αυτό απλά για να μην το ρωτήσετε) και στα 3 ενυδρία έχω Hygrophila polysperma και βλακεία μου που δεν πήρα Κερατόφυλλο να απορροφάει Νο3 .... αλλά πόσο να αποροφήσει και αυτό αν μέσα σε 1 μέρα πέρνει τα πάνω του το Νο3 ? ![]() Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει .... καμια ιδέα ρε παιδιά ? ![]() ΕΚΤΟΣ και αν τα στικ της TETRA έχουν ΤΟΣΟ μεγάλη απόκληση ή εγώ έχω αχρωματοψία και δεν το έχω πάρει χαμπάρι ! ![]() στα στικ κατα την διάρκεια των τέστ ΔΕΝ έχω χρησημοποιήσει καθόλου αποσταγμένο νερό ....αυτό σαν παρατήρηση γιατι διάβασα μερικά ποστ εδώ που αναφέρουν χρήση αποσταγμένου για τις μετρήσεις αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς την χρήση του ... Δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο στις τιμές μου ..
Ιωσάς Wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something. I guess Ill always be a soldier of fortune.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη crazyio : 26-03-06 στις 15:24 |
|
|||
|
|||
![]()
Πετα τα stick και παρε υγρα τεστ!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αλλά μέχρι να βρώ χρόνο και χρήματα για να πάω Αθήνα να πάρω υγρά τέστ μια και εδώ Χαλκίδα δεν βρήκα (και αν έβρισκα θα τα χρυσοπλήρωνα) πρέπει να κάνω την δουλειά μου με τα μέσα που διαθέτω τώρα ... και αυτά είναι τα στικ της Τετρα ... ![]() καλα όμως όλα αυτά .... αλλά ΑΝ έχουν τόσο τρελή αποκλήση η ενδήξεις των στικ και τον υγρών .... τότε γιατι τα πουλάνε τα στικ αφου είναι και ακριβά και άχρηστα !? marketing θα μου πείτε .... και δεν θα έχετε και άδικο .. (σορρυ για το άσχετο μονόλογο) περιμένω τις απαντήσεις σας στο θέμα .. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ερώτηση που μου ήρθε φλάς τώρα .....
Μήπως δεν γίνεται σωστή φίλτρανση μια και έχω την ροή των φίλτρων περίπου στο ελλάχιστο ? τό φίλτρο μου είναι ΣΑΝ αυτό .. όχι αυτό! http://www.aquariumguys.com/nanofilter.html και γράφει απ' έξω : 25 GPH motor .... αλλά ρυθμιζόμενο ... εγώ το έχω σχεδόν στο ελλάχιστο .... άρα αν γυρνάει ας πούμε 5 gph (18.9 l/h) -σύμφωνα με το οτι το έχω ρυθμίσει στην σχεδόν πιο αργή ροή - τότε γυρνάει τα δικά μου λίτρα σχεδόν 4.5 φορές ....
Ιωσάς Wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something. I guess Ill always be a soldier of fortune.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη crazyio : 26-03-06 στις 20:27 |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα το φιλτράκι σου το ξέρω είναι καλό αλλά για να σε ρωτήσω το έχεις μόνο με τα σφουγγάρια ή έχεις βάλεις και κανά βιολογικό υλικό;
Φιλικά Ιορδάνης. Υ.Γ. Σε δικιά μου περίπτωση σε έναν φίλο άφησα μόνο ένα σφουγγαράκι το οποίο ήταν μπλέ και έβαλα στο υπόλοιπό χώρο που απέμεινε substrat pro.Για δοκίμασε το.Μπορείς επίσεις να αυξήσης την ροή του φίλτρου αλλά να το βάλεις να χτυπάει πάνω στο τζάμι με αποτέλεσμα τον λιγότερο στροβιλισμό του νερού. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Και πάλι αναγνώριση φυτού | Archon | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 06-06-05 22:23 |
Σπασιμο βασης ενυδρειου-Επειγον | johnny98130 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 21-07-03 21:36 |
Betta Splendens σε 15λίτρο ενυδρείο | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:06 |
1ο "επίσημο" GAB meeting | Tolis | Greek Aquarist's Boards | 0 | 11-12-02 23:51 |
Περί λιπασμάτων | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 10-12-02 19:39 |